Connect with us

ARTE MARTIALE

Pal Brigitta a cucerit trei medalii balcanice pentru CS Seiko Zalău


Fără Călin Marincaş pe tatami, Clubul Sportiv Seiko Zalău s-a întors acasă cu patru medalii de la Campionatul Balcanic găzduit de Serbia


Ediţia din acest an a Campionatului Balcanic de Karate Tradiţional a fost găzduită la finalul săptămânii trecute de capitala Serbiei, Belgrad.

La startul întrecerilor s-au aliniat sportivi din 14 state, o parte dintre delegaţiile ţărilor participante fiind din afara Peninsulei Balcanice şi chiar din afara continentului european. Noul club de karate din judeţul nostru, CS Seiko Zalău a avut calificaţi la Campionatul Balcanic trei sportivi, dar numai doi au intrat pe tatami. Din păcate, sensei Călin Marincaş a făcut deplasarea doar în postură de antrenor, deoarece o accidentare l-a făcut pe multiplul campiona naţional şi mondial să spună pas ediţiei din acest an a competiţiei balcanice.

Dintre cei doi sportivi intraţi în concurs, doar Pal Brigitta a reuşit clasări pe podium în competiţia junioarelor, în timp ce Gabriel Ardelean (categoria de vârstă cadeţi) a reuşit doar o clasare în primii 8.

Revenind la Pal Brigitta, aceasta a reuşit să urce pe podium de trei ori, iar spre satisfacţia antrenorului său, în două rânduri a urcat pe cea mai înaltă treaptă. Brigitta a cucerit aurul balcanic în probele de kumite şi fuku go, iar la kata s-a clasat pe poziţia a II-a cucerind medalia de argint.


CS Seiko s-a remarcat şi la Cupa Balcanică rezervată copiilor

Dacă în întrecerile din cadrul Campionatului Balcanic prezenţa sportivilor de la CS Seiko Zalău a fost una redusă, în cadrul Cupei Balcanice rezervate copiilor numărul a fost unul impresionant, la fel ca şi rezultatele obţinute de viitoarele speranţe ale antrenorului Călin Marincaş. În cadrul categoriei copii doi, Adrian Pop, Mario Cordiş şi Lucas Coca au cucerit medalia de aur în proba de kata, iar – la ENBU masculin-  Adrian Pop şi Matei Pop s-au clasat pe locul 1. Tot la ENBU masculin şi tot în cadrul categoriei copii 2, Mario Cordiş şi Lucas Coca s-au clasat pe locul secund şi au intrat în posesia medaliilor de argint.

În competiţia individuală, Matei Pop a mai urcat pe podium de trei ori. La HIKON masculin, Matei a cucerit argintul, iar în probele de kata şi kumite s-a clasat pe locul 3.

În competiţia rezervată copiilor 1, echipa CS Seiko Zalău, formată din Solyom Szilard, George Găvriluţ şi Robert Vamoş s-a clasat pe locul 3 în proba de kata, iar în proba de kumite, cei trei tineri sportivi, plus Sergiu Tuduce au reuşit să cucerească medalia de argint. Tot la categoria copii 1, Solyom Szilard şi George Găvriluţ au cucerit medalia de aur la ENBU, iar în întrecerile individuale, Solyom Szilard şi George Găvriluţ au mai cucerit câte o medalie. Solyom a cucerit argintul în proba de kumite, iar Găvriluţ pe cea de bronz la kata.

„Sunt mulţumit de evoluţia sportivilor mei. M-am aşteptat să aibă rezultate pozitive deoarece suntem în plină pregătire pentru Campionatul Naţional de la Galaţi. Competiţia de la Belgrad a reprezentat un ultim test în vederea întrecerii naţionale programate în primele zile ale lunii iunie. Legat de lipsa mea pe tatami în concursul de la Belgrad vreau să spun că am un oarecare regret, dar din cauza unei accidentări am fost nevoit să spun pas acestei ediţii. A fost un concurs interesant, dar am considerat că pentru a evita o accidentare mai gravă este mai bine să mă protejez şi să fiu într-o formă cât mai bună la competiţiile care urmează”, a afirmat Călin Marincaş.

Următoarea competiţie din calendarul Federaţiei Române de Karate Tradiţional este programată în perioada 2-4 iunie la Galaţi cu prilejul Campionatului Naţional rezervat categoriei de vârstă copii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE