Connect with us

ALTE SPORTURI

Primăria Zalău susţine puternic şi sporturile individuale!


După ce CS Volei Municipal şi FC Zalău au beneficiat de o susţinere puternică de la autorităţile locale, şi structurile sportive intrate în programul “Sportul pentru toţi” au primit pentru anul 2017 numai puţin de 220.000 de lei, adică mai mult decât dublu faţă de suma de bani alocată anul trecut! Interesant de spus, însă, faptul că o suma de 83.000 de lei a rămas disponibilă, deoarece până acum au fost depuse doar şase proiecte, iar unul dintre ele a căzut


Ionel Ciunt nu este neapărat un mare iubitor al sportului, însă de când acesta ocupă fotoliul de primar al municipiului, structurile sportive de la poalele Meseşului au beneficiat de o susţinere intensă. Astfel, în anul 2017, autorităţile locale au alocat  aproximativ 2.8 milioane de lei pentru CS Volei Municipal, iar recent bugetul a fost majorat cu 330.000 de lei pentru prezenţa echipei de volei în cupele europene. Totodată, şi a doua echipă de volei a municipiului, este vorba despre Volei Club Zalău, a primit aproximativ 50.000 de lei.

Mai apoi, FC Zalău a primit de la Primărie cea mai mare sumă din istoria clubului, adică peste un milion de lei, cu care poate ataca liniştit promovarea în Liga a II-a!

Autorităţile locale au alocat 220.000 de lei pentru programul ”Sportul pentru toţi”

După volei şi fotbal, a venit momentul ca şi celelalte structuri sportive de drept public sau privat de la poalele Meseşului să beneficieze de bani de la bugetul local, prin programul ”Sportul pentru toţi”. Astfel, autorităţile locale au realizat un proiect de hotărâre privind atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă în cadrul acestui program, prin care s-a alocat suma de 220.000 lei pentru anul competiţional 2017! Comparativ cu anul trecut, suma este de două ori şi ceva mai mare, având în vedere că în anul 2016 cuantumul a fost de doar 100.000 de lei.

Dacă anul trecut s-au înscris în acest program de proiecte şapte structuri sportive, în acest an, şase structuri sportive din Zalău au depus solicitări, este vorba despre CS Terra Kid (karate tradiţional), CS Alfa Zalău (culturism şi fitness), CS Alegria (majorete), CS Dani San (karate modern), ACS Onix (minifotbal) şi CS Prosilva Orientare (orientare turistică). Trei dintre ele, adică CS Terra Kid, CS Alfa şi CS Pro Prosilva au beneficiat de finanţare şi anul trecut.

Minifotbalul a primit şi recunoştinţa autorităţilor locale!

Pentru prima dată, în program a intrat şi ACS Onix – structură care an de an organizează cu succes Campionatul Judeţean de minifotbal din Sălaj, o competiţie clasificată în patru ligi şi în care sunt angrenate aproape 60 de echipe şi – totodată – aproape 700 de tineri şi nu numai!

Minifotbalul are un istoric destul de scurt la poalele Meseşului, adică doar de vreo 12 ani, deoarece prima competiţie a fost organizată în anul 2005. Cu toate acestea, municipiul nostru a devenit deja un pol important al acestui sport în ţara noastră şi care devine din ce în ce mai îndrăgit de tineri şi nu numai.

Altfel spus, competiţia din Sălaj se află în topul naţional, atât ca performanţă şi puncte acumulate în fazele naţionale, cât şi ca număr de participanţi. Mai mult, aproape an de an, Sălajul dă jucători la loturile naţionale, în condiţiile în care Naţionala de seniori a României a fost campioană a Europei de şase ori consecutiv!

În fine, trebuie precizat cu mândrie şi faptul că organizatorul acestor competiţii – zălăuanul Ioan Onicaş – este nimeni altul decât preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, for care anul trecut a devenit ramură sportivă recunoscută de Ministerul Tineretului şi Sportului!

Peste 80.000 de lei aşteaptă o nouă procedură de selecţie a proiectelor sportive

În urma evaluării şi selecţionării proiectelor sportive, doar cinci cluburi vor primi finanţare nerambursabilă. Aceasta, deoarece proiectul realizat de CS Prosilva Orientare nu a fost validat din cauza faptului că structura sportivă solicitantă nu a depus toate documentele specificate la dosar, şi anume certificatul fiscal valabil de la Administraţia Financiară şi Bilanţul Contabil vizat pentru anul trecut!? Celelate cinci structuri sportive au primit “undă verde” în şedinţa de Consiliul Local desfăşurată pe data de 28 aprilie, şi vor primi de la Primărie sume considerabile! Astfel, structurile cu proiecte eligibile vor beneficia în anul 2017 de suma 137.033 de lei.

Cea mai mare sumă a fost alocată clubului sportiv  ONIX, adică aproape 40.000 de lei, dar şi CS Dani San va primi peste 30.000 de lei, după ce  – anul trecut – gruparea condusă de Dan Lucian Chiş nu a primit niciun ban. Şi CS Terra Kid, un alt club de arte marţiale, va primi o sumă considerabilă în acest an, adică peste 26.000 de lei. Totodată, CS Alfa va primi peste 20.000 de lei, în timp ce clubul de majorete a Roxanei Dobocan se va putea baza pe 18.430 lei de la bugetul local!

Restul, adică suma de 82.967 de lei rămâne disponibilă şi va putea fi utilizată pe parcursul anului prin lansarea unei noi proceduri de selecţie de proiecte sportive. Trebuie precizat, însă, faptul că finanţările nerambursabile trebuie însoţite de o contribuţie din partea beneficiarului de minimum 25% din valoarea totală a finanţării.

 

Structurile sportive care primesc finanţare de la Primăria Zalău:

ACS Onix (preşedinte Ioan Onicaş) – 39.000 lei

CS Dani San (preşedinte Lucian Chiş) – 32.813 lei

CS Terra Kid (preşedinte Remus Cliţan) – 26.495 lei

CS Alfa (preşedinte Liviu Unguruşan) – 20.295 lei

CS Alegria (preşedinte Roxana Dobocan) – 18.430 lei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI