Connect with us

ALTE SPORTURI

Sergiu Maxim: “Sper să am rezultate cât mai bune în continuare şi să ajung la europene şi mondiale”

Au trecut mulţi ani de când cele două grupări, care au în componenţa lor secţii de lupte, au obţinut ultimele medalii în cadrul unor campionate naţionale. Dar, iată că finalul săptămânii trecute a fost unul prolific pentru CSM  Zalău şi CSS Zalău, doi dintre luptătorii legitimaţi la cele două cluburi întorcându-se cu medaliile de bronz la gât.

Ediţia din acest an a Finalei Campionatului Naţional de juniori I a fost găzduită la Reşiţa, iar participarea a fost una destul de numeroasă. Şi nivelul valoric al competiţiei a fost unul foarte ridicat, aşa că luptătorii noştri au fost nevoiţi să dea tot ce au mai bun pentru a respecta şi apăra blazonul luptelor libere sălăjene. CSM Zalău a deplasat la Reşiţa 7 sportivi, dar dintre aceştia s-a remarcat Sergiu Maxim, la categoria 50 kg. Acesta a câştigat locul III, intrând astfel în posesia medaliei de bronz.

 

De 6 ani CSM Zalău nu s-a mai lăudat cu o medalie în finala Campionatului Naţional de juniori I, atunci fiind obţinută chiar de actualul antrenor, Cristian Crişan. Trebuie să spunem că sportivul nostru a evoluat cu dispensie de vârstă, fiind mai mic ca vârstă decât ceilalţi concurenţi. O altă clasare bună a fost a lui Dan Bota, terminând concursul al VII-lea, la această categorie fiind 29 de concurenţi. Şi Bota a evoluat cu dispensie de vârstă. Ceilalţi cinci luptători ai CSM Zalău, Paul Rusu (50 kg), Ciprian Rusu (55 kg), Ulian Beşleagă (74 kg), Bogdan Stanciu (74 kg), Sergiu Mureşan (84 kg) fie nu au fost norocoşi la tragerea la sorţi, fie au avut evoluţii destul de modeste.

 

Şi CSS Zalău se mândreşte cu o medalie obţinută în finala Campionatului Naţional rezervat juniorilor I. Aceasta a fost obţinută de Sergiu Băbţan, la categoria 120 kg. Elevul lui Ioan Pantea s-a oprit în semifinale, dar evoluţia sa a fost una mulţumitoare. Şi în cazul grupării conduse de directorul Marin Silaghi vorbim de o performanţă notabilă, deoarece CSS Zalău nu mai obţinuseră o medalie la faza finală a unui Campionat Naţional de juniori de vreo 6 ani. Pe atunci, CSS Zalău furniza un campion naţional. Celălalt elev al lui Ioan Pantea, Szalontai Szabolcs (66 kg) s-a clasat pe locul VII. Antrenorul Ioan Călian a avut şi el un sportiv la această întrecere, este vorba despre Bogdan Săndulescu, la categoria 74 de kilograme, terminând în primii zece luptători ai acestei categorii. Ceilalţi patru sportivi legitimaţi la CSS Zalău nu au reuşit să ţină pasul şi nu s-au clasat în faţă.

 

Următoarea competiţie în care vor fi angrenate ambele grupări zălăuane va fi Finala Campionatului Naţional de cadeţi. Atât CSM, cât şi CSS Zalău au gânduri mari, Sergiu Maxim având şanse de a se califica la Campionatul European şi Campionatul Mondial. “Am început luptele în urmă cu cinci ani. Sunt elev la colegiul Tehnic <Alesandru Papiu Ilarian> şi vreau să-i mulţumesc doamnei dirigintă Anamaria Rus pentru înţelegere. Sper să am rezultate cât mai bune în continuare şi să ajung la europene şi mondiale”, ne-a mărturisit luptătorul legitimat la CSM Zalău. Pe lângă “naţionalele” de cadeţi de la Mangalia, CSS Zalău va participa şi la finala Campionatelor Naţionale Şcolare cu Bogdan Săndulescu şi Vasile Demian.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI