Connect with us

Pescuit și Vânătoare

În perioada prohibiţiei, trei bărbaţi din Hunedoara au fost prinşi la pescuit în Sălaj! GALERIE FOTO


Pescarii au fost depistaţi de doi paznici în timp ce pescuiau pe lacul Vîrşolţ. În momentul în care poliţia a ajuns la faţa locului, aceştia aveau deja asupra lor o cantitate mare de peşte reproducător


Până la finalul perioadei de prohibiţiei mai sunt aproximativ două săptămâni, însă acest lucru se pare că a fost uitat de trei bărbaţi, care s-au gândit să pescuiască pe Vîrşolţ. Totuşi, în urma unui control al paznicilor Nicu Iacob şi Nagy Levente, cei trei pescari au fost depistaţi, iar paznicii au sunat la poliţie.

Un echipaj al Postului de Poliţie Crasna şi-a făcut apariţia la faţa locului şi i-au surprins pe cei trei pescuind lejer pe lac. După legitimarea acestora, s-a aflat faptul că cei trei sunt din judeţul Hunedoara, lucru surprinzător, având în vedere distanţa dintre acest judeţ şi Sălajul nostru.

Totuşi, în momentul apariţiei poliţiştilor, hunedorenii aveau asupra lor o cantitate mare de peşte, caras, plătică şi biban, doar reproducător. În această perioadă, majoritatea peştilor au icre.

Cei trei „aventurieri” s-au ales cu dosare penale, deoarece pescuitul în perioada prohibiţiei este interzis, iar doi dintre aceştia nici măcar nu aveau carnet de pescuit.

Totuşi, de menţionat este faptul că întreaga cantitate de peşte capturată de „bravii pescari” a fost eliberată în totalitate în lacul Vîrşolţ.

Sunt furioasă că astfel de evenimente au loc. Aştept să înceapă sezonul de pescuit, pentru că atunci o să fie prezenţi pescari pe baraj şi asemenea persoane nu o să-şi mai bată joc de pescuit. Totuşi, nu ştiu cum de au venit ei din Hunedoara în judeţul nostru, ne-a declarat Veronica Ispas, vicepreşedinte AJVPS Sălaj.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare