Connect with us

DIVERSE

SPECIAL: Ioan Onicaş îşi încheie cariera în arbitraj

Orice lucru are un început, dar şi un sfârşit. Cel mai cunoscut arbitru sălăjean, este vorba despre asistentul Ioan Onicaş, a decis că este momentul să pună punct unei cariere impresionante, în care a oficiat peste 500 de meciuri. Din cei 24 de ani de arbitraj, 15 au fost petrecuţi la Liga I, Onicaş fiind delegat la o sumedenie de meciuri importante ale competiţiei interne, printre acestea numărându-se şi două finale ale Cupei României, derby-uri de tradiţie ale primei Ligi şi alte nenumărate meciuri importante.

 

În ultimii zece ani, Ioan Onicaş s-a clasat de patru ori pe podiumul celor mai buni asistenţi români (locul II în anii 2001, 2002 şi 2003 şi locul III în anul 2009), aceste rezultate fiind rodul unei munci asidue şi a unei implicări totale şi profesionale în fotbalul românesc.

 

La nivel internaţional, asistentul sălăjean a fost delegat în anul 2000 la finala Campionatului European de juniori Under 18 din Germania, la meciul dintre Franţa şi Ucraina. Însă, a venit momentul ca Ioan Onicaş să îşi încheie cariera, iar acest lucru se va petrece sâmbătă, ora 17.00, cu ocazia ultimei etape a Ligii I, la jocul dintre FCM Târgu Mureş – “U” Cluj.

 

“În cei 20 de ani ca arbitru divizionar, am avut nenumărate satisfacţii pe care, cred că şi le-ar dori orice arbitru. Cred că am atins apogeul carierei şi nu cred că aş mai putea obţine performanţele de până acum. Mi-aş dori ca retragerea mea să fie o provocare pentru ceilalţi arbitri mai tineri din judeţul nostru, cărora le doresc să atingă şi să depăşească rezultatele pe care le-am avut eu în arbitraj” – ne-a declarat Ioan Onicaş

Într-un alt joc din cadrul ultimei etape a Ligii I, Paul Unimătan va oficia la centru partida dintre Rapid Bucureşti şi FC Braşov.

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. vasile s

    20 May 2011 at 7:24

    felicitari ionica pt intreaga cariera ,esti un exemplu pt arbitrii din salaj pt caracterul si seriozitatea in tot ceea ce ai facut ,bafta pt sambata

  2. cr

    20 May 2011 at 12:31

    Prin performantele dvs si caracterul dvs ar trebui sa fiti respectat.Multa bafta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE