Connect with us

VOLEI

Remat Zalău luptă pentru titlu cu vechea ei rivală zonală

Până mai anii trecuţi, în ultimele faze ale competiţiei interne, CVM Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti făceau legea. Acum, cele două grupări au părăsit întrecerea în semifinale, iar în ultimul act se vor întâlni Remat Zalău şi Ştiinţa Explorări Baia Mare. Orice s-ar întâmpla, titlul va rămâne în Ardeal şi în acest an.

În momentul în care Remat Zalău a început să scârţâie, mulţi s-au grăbit să dea ca favorite la titlul naţional CVM Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti. Dar, iată că cele două grupări de tradiţie au fost răpuse de două formaţii transilvănene, care vor păstra trofeul în acest areal. Anul trecut, Rematul a reuşit să intre în posesia lui după o pauză de mai bine de un deceniu, astfel că bucuria a fost una de nedescris la Zalău. Acum, echipa condusă de Liviu Ciupe are şansa de a reedita succesul din 2010. Poate unii vor crede că disputele cu maramureşenii vor fi floare la urecehe, mai ales că în sezonul regulat nu prea am avut probleme cu ei, dar suntem siguri că Andras Geiger şi colegii săi se vor întrebuinţa serios pentru a se impune. Este binecunoscut faptul că între cele două cluburi există o rivalitate acerbă. De fapt, la nivel de sport, Baia Mare şi Zalăul au fost întotdeauna rivale. Tocmai de aceea, această finală va pune în mişcare multe orgolii, va spori tensiunea, dar noi sperăm ca toate acestea să rămână doar la nivel de sport. Am văzut ce înseamnă un duel între Baia Mare şi Zalău, la handbal. HC Zalău nu a fost primită deloc cu căldură în Maramureş. Ar fi şi greu acest lucru, mai ales că nu ai cum să priveşti cu simpatie adversarul, cel care va face tot posibilul pentru a ţi-o lua înainte. Aşa că, cel mai bun să câştige, dar noi sperăm să fie Rematul, fiidcă în acest fel ar fi răsplătite investiţiile financiare, materiale şi sufleteşti ale celor care orbitează în jurul acestei echipe minunate, care face cunoscut Zalăul şi Sălajul la nivel naţional şi internaţional, mai nou. Rematul e mândria noastră, e motivul nostru de laudă, e campioana en-titre. Nu văd de ce nu ne-am lăuda cu acest lucru şi după confruntările cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, pentru că, după cum bine spuneau oficialii grupării de la poalele Meseşului, avem cel mai bun lot, cea mai bună echipă, cei mai înfocaţi suporteri. Puse cap la cap, toate duc într-o singură direcţie: Rematul trebuie să fie campioană şi în acest an.               Ciprian PETRAN

 

 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. SUPORTER DEDICAT

    15 April 2011 at 12:09

    A SOSIT CLIPA CEA MARE. HAI BAIETI LA LUPTA. ARATATI CA VA RESPECTATI STATUTUL DE CAMPIOANI SI CASTIGATI CEL PUTIN UN MECI LA BAIA MARE. NOI SUPORTERII VOM FI ALATURI DE VOI IN SALA SI VA VOM INCURAJA. ZAI ZALAUL, HAI REMAT!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VOLEI