Connect with us

FOTBAL

Juniori A: Viitorul Zalău a surclasat Olimpia

După eşecul surprinzător de la Bălan, Viitorul şi-a mai revenit în disputa cu fostul lider FC Viorel Mateianu. Joia trecută a bifat o victorie peterenul celor la LPS Cluj-Napoca, iar duminică a învins fără drept de apel Olimpia Satu Mare. Practic, cele două grupe de juniori ale Olimpiei sunt singurele echipe care reprezintă judeţul Satu Mare la un nivel mai înalt al fotbalului românesc.

Jucătorii pregătiţi de managerul Daniel Sabou nu au vrut să se complice în niciun fel, astfel că au început tare, în speranţa că vor încheia conturile rapid. Chiar aşa s-a şi întâmplat, până la pauză ecuaţia învingătoarei fiind soluţionată. Primele două goluri ale partidei au fost marcate de fraţii Andrei şi Cosmin Bene, originari din comuna Ileanda, care colaborează de minune în flancul drept. Au urmat apoi alte câteva ocazii la poarta sătmărenilor, iar Olimpia era în genunchi. Până la pauză, plasa porţii lor a mai fost scuturată încă o dată de fundaşul Marius Rişcău. Aşadar, 3 – 0 la pauză, scor de neprezentare. Şi repriza a doua a fost la dispoziţia echipei noastre, care au prins şi mai mult curaj, oferind chiar spectacol în câteva rânduri. Dar, această stare euforică i-a împiedicat să se concentreze la maxim în ceea ce priveşte finalizarea. Cu toate acestea, Viitorul Zalău a mai punctat o dată, prin Răzvan Gal, stabilindu-se, astfel, scorul final al întâlnirii. “Am dominat clar meciul sub toate aspectele. La câte ocazii ne-am mai creat, scorul putea fi mult mai mare, dar sunt mulţumit de ceea ce am văzut în teren”, ne-a mărturisit managerul Daniel Sabou. Şi în cursul acestei săptămâni va fi programată o etapă intermediară. Joi, Viitorul Zalău va juca la Bistriţa, în faţa Gloriei, una dintre forţele acestui campionat. Partida va fi, cu siguranţă, una foarte dificilă, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Apoi, duminică, zălăuanii vor primi vizita Unirii Dej, formaţie care se luptă şi ea pentru un loc în fruntea clasamentului.

 

Goluri de generic în poarta Zalăului

 Şi duminică, FC Zalău a susţinut un examen dificil în compania Universităţii Cluj. Cu trei zile înainte, elevii lui Dan Lucaciu primiseră o corecţie zdravănă din partea unei alte formaţii clujene, este vorba despre CFR. Spre deosebire de partida cu vişiniii, cea cu şepcile roşii a fost mai bună, asta din punctul de vedere al scorului. Fără câţiva jucători importanţi, cum ar fi Ionuţ Berbecar, Sergiu Fărcaş şi Marius Rus, antrenorul lui FC Zalău a fost nevoit să improvizeze mai ales în compartimentul defensiv, unde l-am găsit pe mijlocaşul de creaţie Vlad Lung. La scorul de 0 – 0, ai noştri au avut câteva incursiuni mai periculoase, dar nu au putut fi materializate. A urmat apoi replica clujenilor. Într-un interval relativ scurt, Claudiu Chiş a fost învins cu două şuturi extraordinare de la aproximativ 30 de metri. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că aceste goluri au fost de generic. Până la pauză, zălăuanii au mai fost nevoiţi să înceapă o dată de la mijlocul terenului, după ce poarta noastră a mai fost perforată tot cu un şut de la distanţă, dar de această dată de la 20 de metri. A venit şi pauza, un moment bun de respiro pentru FC Zalău. Trebuia să facă ceva pentru a stăvili apetitul ofensiv al gazdelor. A venit şi rezultatul. În repriza secundă, lupta s-a dat mai mult la mijlocul terenului. În timp ce în dreptul echipei noastre era “zero” la capitolul ocazii, “studenţii” au mai iniţiat câteva raiduri în careul nostru. Unul dintre ele s-a concretizat prin gol, după ce Claudiu Chiş a ezitat să iasă. “Am făcut un joc bunicel, dacă ar fi să-l raportăm la cel cu CFR Cluj. Şi această echipă a Clujului este o selecţionată naţională, asta după ce “U” a fuzionat cu Ardealul. Când ai o aşa arie de selecţie şi mai ales posibilităţi materiale, altfel poţi pune problema, poţi să-ţi propui obiective serioase”, ne-a mărturisit Dan Lucaciu, antrenorul grupei de juniori A ai lui FC Zalău.

 

Juniori republicani A:


Viitorul Zalău – Olimpia Satu Mare 4 – 0 (3 – 0)
Au marcat:
Andrei Bene (‘15), Cosmin Bene (‘25), Andrei Chiş (‘35) şi Răzvan Gal (‘55)
Viitorul: Szabo Laszlo – Andrei Bene, Mihai Blaga, Andrei Chiş, Andrei Sabău (cpt), Cosmin Bene, Emanuel Ploscar, Răzvan Sabău, Ionuţ Breban, Răzvan Gal şi Dacian Groze. A mai jucat: Csapo Janos. Antrenor: Daniel Sabou

 

“U” Cluj – FC Zalău              4 – 0 (3 – 0)
FC Zalău: Claudiu Chiş – Paul Coste, Vlad Lung, Răzvan Nicorici, Ştefan Nicoară, Paul Chiş, Gabriel Å¢iriac, Ionuţ Petrean, Marius Călăcean, Bogdan Ember şi Gabriel Călăcean. Au mai jucat: Rareş Nicoară – Varga Silveszter. Antrenor: Dan Lucaciu

 

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. zalau

  14 April 2011 at 18:28

  domnu sabau va felicit pentru ca luati bani de la parinti si nu faceti nici o performanta

 2. parinti

  14 April 2011 at 18:31

  sabau traesti depe spatele copiilor
  FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. .....

  14 April 2011 at 22:52

  uite cum ies sobolani din gaura:))taceti draqului de infectii ce sunteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL