Connect with us

FOTBAL

Un pas mare pe podium

Parcă a trecut o veşnicie de când nu am mai văzut o stare de normalitate la FC Zalău. Încă o dată s-a adeverit acel motto din lumea fotbalului, anume “victoriile aduc victorii”. Vineri, echipa pregătită de Marius Paşca a obţinut cea de-a treia victorie consecutivă, răsplătită, în cele din urmă, cu cea de-a treia poziţie în clasament. În cazul unui succes, FC Zalău avea garantat locul IV, dar victoria Câmpiei Turzii la Braşov a dus gruparea de la poalele Meseşului mai sus, exact acolo unde şi-o doreşte şi conducerea.

Oaspeţii, Gaz Metan II Mediaş, au aliniat o echipă tânără, care a avut, totuşi, câţiva jucători ce provin de la prima echipă. La fel s-a întâmplat şi la Bistriţa în urmă cu două etape. Tocmai de aceea, pentru noi nu era o premieră. Începutul de partidă a fost unul destul de ezitant, Boaru apărând de două ori la finalizare după o preluare greşită a lui Cosmin Cosma şi o ieşire greşită a portarul Claudiu Chiş. Atunci, mingea a lovit chiar bara. A fost semnalul deşteptării pentru “alb-albaştrii”, aceştia înaintând meticulos, metru cu metru, spre careul advers. S-a mizat în special pe flancuri, acolo unde Vlad Negrean a prins o zi foartre bună, făcând un du-te vino pe partea stângă. Practic, de acolo s-a născut primul gol al partidei. În urma unei lovituri de la colţul terenului, mingea a ajuns la Mihai Bode, acesta a centrat,Claudiu Cornaci, rămas în careu, a trimis cu capul la colţul lung, iar Andrei Bălan a împins balonul în poartă. Jocul s-a stins brusc, jucătorii celor două combatante aşteptând, parcă, finalul primei reprize.

În partea secundă, FC Zalău a cedat teren, în speranţa că vizitatorii se vor descoperi cât mai mult, lăsând spaţii mari în defensivă, care puteau fi folosite pentru câteva contraatacuri rapide. Şi chiar au existat câteva, dar o fracţiune de secundă pierdută, un dribling în plus sau o pasă imprecisă, au făcut ca ele să nu se materializeze. Zălăuanii erau stăpâni pe situaţie, dar au avut o scăpare în minutul 60, când Boaru a trimis violent în transversală. Medieşenii ne-au dat de înţeles că nu au venit să se predea, astfel că precauţia a devenit cuvântul de ordine în jocul nostru. Timpul se scurgea în favoarea noastră, dar mai aveam nevoie de un gol pentru a sta liniştiţi. Ei bine, acesta a venit în minutul 83, atunci când Paul Gombar şi-a introdus balonul în propria poartă, după o lovitură liberă executată de Alin Budean. Astfel s-a scris istoria unei partide care avea să ne aducă pe locul III, aceasta şi cu ajutorul rezultatului consemnat în partida de la Braşov, unde SESO Câmpia Turzii s-a impus.                                                         Ciprian PETRAN

 

“Ne simţim bine pe acest loc. Am trecut, în sfârşit, peste problemele cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. Se şi vede prin prisma clasamentului. Jucătorii şi-au respectat sarcinile, iar tactica adoptată a dat roade. Deliberat i-am lăsat să vină peste noi în repriza secundă, pentru a-i putea surprinde pe contraatac. A fost o victorie meritată şi muncită, una de caracter, deoarece băieţii au strâns din dinţi, mă refer la cei cu probleme medicale”.

Marius Paşca, antrenor FC Zalău

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL