Connect with us

DIVERSE

Sălajul are prima echipa feminină de fotbal!

Marele neajuns al fotbalului sălăjean, dar şi al celui românesc, este numărul scăzut de copii care se îndreaptă spre “sportul rege”. Însă, judeţul nostru oferă o arie restrânsă de selecţie, tocmai de aceea puţini ajung să termine junioratul, pe care mulţi l-au început. Dar, cel mai alarmant este faptul că şi mai puţini ajung la nivele superioare, un lucru care chiar ar trebui să ne dea de gândit, atât nouă, antrenorilor, dar şi tinerilor care practică acest sport.

Cu toate că nu ne-am perfecţionat la nivelul junioarelor, iată că suntem pe cale să asistăm la o premieră în judeţul nostru, şi anume la apariţia primei echipe de fotbal feminin din Sălaj. Responsabil de acest lucru este clubul Luceafărul Bălan, patronat de Radu Pop. Din toamnă, oficialii Federaţiei Române de Fotbal sunt decişi să alcătuiască o a doua serie în Ardeal pentru echipele de fete. În aceste condiţii, pe acea listă ar putea apărea şi gruparea din comuna Bălan. În clipa de faţă, cele aproximativ 32 de fete aflate sub comanda lui Emil Ionaş se pregătesc de zor, de două ori pe săptămână, ba la Jibou, la Tihău sau la Bălan. Ele provin din diverse localităţi din judeţul nostru, cum ar fi Buciumi, Chechiş, Chendrea, Someş Odorhei, Bălan, Zalău sau Cehu Silvaniei. “Cei de la Bucureşti s-au mirat când au auzit ce planuri avem, dar ne-au asigurat de sprijinul lor”, ne-a mărturisit patronul Radu Pop.

Părinţii majorităţii fetelor au fost angrenaţi şi ei în acest fenomen, astfel că, într-un fel, microbul s-a transmi mai departe. “Pentru mine e greu că am numai junioare (1992 – 1998), dar oficialii Federaţiei Române de Fotbal au spus că se bucură de acest lucru. Ba chiar s-au arătat foarte încântaţi de această idee. Cum campionatul va începe abia în toamnă, mai avem timp să punem la punct unele lucruri. Vă daţi seama, e greu să creezi mecanisme într-un timp relativ scurt, mai ales că fetele au jucat ocazional. Însă, trebuie să recunosc faptul că au calităţi”, a precizat antrenorul Emil Ionaş. Lucrurile nu se opresc aici pentru echipa feminină a Luceafărului, ci chiar se doreşte atragerea unui număr cât mai mare de iubitoare ale acestui sport, care chiar îşi doresc să fie angrenate într-o competiţie oficială. Tocmai de aceea, în fiecare marţi, la Jibou, la ora 15.00, doritoarele sunt aşteptate de oficialii clubului. Până la urmă, o iniţiativă lăudabilă, care trebuie să se bucure de întregul nostru sprijin.                                  Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. raluka b

    30 July 2011 at 19:12

    si eu jok la balan haideti fetelor ca puteti bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE