Connect with us

FOTBAL

Juniori A: Derby-ul s-a încheiat la egalitate

Etapa derulată la finele săptămânii trecute a pus faţă în faţă principalele grupări care reprezintă judeţul nostru la acest nivel, este vorba despre FC Zalău şi Viitorul Zalău. Iniţial, partida trebuia să aibă loc pe Terenul “Victoria”, însă, în cele din urmă, cele două meciuri s-au jucat pe “Municipal”. Cea mai interesantă partidă a fost cea a juniorilor A, care, trebuie să spunem, a fost una de o factură tehnico-tactică foarte bună.

Terenul a fost destul de greu, însă, cu toate acestea, jucătorii ambelor formaţii au încercat să ţină balonul cât mai mult la firul ierbii. Din astfel de faze s-au născut şi cele mai mari ocazii de gol. Scorul a fost deschis la capătul primei jumătăţi de oră de joc. Fundaşii lui FC Zalău au întârziat pasa în lateral, mingea a ajuns în posesia lui Răzvan Gal, iar atacantul Viitorului a trimis de la aproximativ 18m, pe jos spre colţul lung. Portarul Claudiu Chiş a fost pe minge, însă aceasta a trecut pe sub goalkeeperul lui FC Zalău. Acesta a fost şi scorul primei reprize. Dar elevii lui Dan Lucaciu au ieşit mai decişi de la cabine şi au stăpânit mai bine mijlocul terenului. În replică, jucătorii Viitorului, pregătiţi de managerul Daniel Sabou, au încercat să pună pericol prin contraatacuri purtate mai ales pe flancuri, în special pe dreapta, acolo unde au activat fraţii Andrei şi Cosmin Bene. Şi chiar au reuşit acest lucru. FC Zalău se îndrepta spre cea de-a doua înfrângere consecutivă din acest retur, astfel că a accelerat ritmul de joc. În minutul 70, a venit şi egalarea. După o lovitură de la colţul terenului, portarul Szabo Laszlo a ieşit şi a respins, mingea a ajuns până la Vlad Lung, iar acesta a scuturat plasa porţii Viitorului cu o frumoasă foarfecă laterală. Până la final, cele două formaţii şi-au mai trecut în cont câte o ocazie de gol, însă scorul a rămas 1 – 1. “Sincer, m-am aşteptat la mai mult. În prima repriză am evoluat foarte slab, dar ne-am revenit după pauză. Una peste alta, eu zic că ambele echipe au prestat un fotbal de calitate, chiar dacă terenul a fost îmbibat cu apă”, ne-a declarat Dan Lucaciu, antrenorul lui FC Zalău.

În schimb, managerul Viitorului, Daniel Sabou, a regretat faptul că echipa sa nu şi-a adjudecat toate cele patru puncte puse în joc: “Nu aveam voie să pierdem acest joc din mână. Prima repriză am condus-o autoritar, iar ei, în cea de-a doua, au avut o perioadă de aproximativ 20 de minute când au ţinut bine de minge. Puteam câştiga, dar noi mergem înainte”. Sabou nu a terminat meciul pe bancă, el fiind trimis în tribună după câteva proteste la unele decizii ale “centralului”, însă fără a exista alt fel de incidente.

 

Revenire senzaţională a Luceafărului Bălan!

Au trecut o sumedenie de meciuri de când gruparea din comuna Bălan nu a mai adus puncte. Era şi cazul să asistăm la un reviriment al echipei noastre, însă lucrurile au fost destul de complicate. Până la urmă, jucătorii pregătiţi de către Emil Ionaş şi Nicolae Daroţi au reuşit să descurce iţele şi să smulgă un punct mult mai titratei Olimpia Satu Mare. Oaspeţii şi-au arătat intenţiile ofensive încă din minutul 5, când au expediat primul şut pe poartă. Apoi, jocul s-a stins, devenind unul de tatonare. În minutul 16, după un atac poziţional al Luceafărului, mingea a fost pierdută în flancul drept, vizitatorii au plecat pe contraatac şi l-au învins pe bravul portar Marcel Petcu. După cinci minute, Bălanul a mai primit o dublă lovitură, să-i zicem aşa. Cristian Antal comite un henţ involuntar în propriul careu, centralul întâlnirii acordă lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, dar şi cartonaş roşu pentru fundaşul nostru. Penalty-ul este transformat, iar la pauză, tabela indica 0 – 2. Ce s-a vorbit la vestiare, nu ştim cu exactitate, însă în repriza secundă am văzut o echipă sălăjeană extrem de motivată, deşi era nevoită să evolueze cu un om mai puţin. Probabil, a contat mult şi faptul că patronul Radu Pop a fost prezent la meci, astfel că tinerii noştri jucători nu au vrut să-l dezamăgească. Şi nici nu au făcut-o. Gazdele au început să creeze pericol la poarta Olimpiei cu câteva şuturi de la distanţă, iar unul dintre ele s-a transformat în gol, în minutul 70, autor Călin Tătar. Sălăjenii au continuat să joace cu mult aplomb, astfel că fazele interesante se jucau tot în terenul sătmărenilor. În minutul 75, avea să vină şi egalarea, una nesperată la un moment dat. David Romocea, atacantul venit de la Rapid Jibou, a urmărit excelent o centrare de pe partea dreaptă, s-a înălţat şi a trimis cu capul. Scorul era 2 – 2, iar Bălanul a reuşit un lucru inedit, acela de a reveni în faţa unei echipe cu nume, deşi evolua în inferioritate numerică.

 

 

Juniori republicani A:

FC Zalău – Viitorul Zalău                    1 – 1 (0 – 1)

Au marcat: Vlad Lung (min. 70), respectiv Răzvan Gal (min. 30)

FC Zalău: Claudiu Chiş – Ştefan Nicoară, Paul Coste, Răzvan Nicorici, Marius Rus, Gabriel Å¢iriac, Vlad Lung, Ionuţ Berbecar, Bogdan Ember, Paul Chiş şi Gabriel Călăcean. Au mai jucat: Marius Călăcean, Ionuţ Petrean şi Sergiu Fărcaş. Antrenor: Dan Lucaciu

Viitorul: Szabo Laszlo – Andrei Bene, Marius Rişcău, Andrei Sabău (cpt.), Emanuel Ploscar, Cosmin Bene, Răzvan Sabău, Janos Csapo (‘75 Alex Andreica), Ionut Breban, Răzvan Gal. Antrenor: Daniel Sabou

Luceafărul Bălan – Olimpia Satu Mare 2 – 2 (0 – 2)!!!

Au marcat: Călin Tătar (‘70) şi David Romocea (‘75)

Luceafărul: Marcel Petcu – Ionuţ Noje, Cristian Antal, Raul Cheţa, Călin Tătar, Alexandru Teglaş, Marius Teglaş, Dionis Rus, Raul Chende, David Romocea şi Cristian Şomai. A mai jucat: Florin Cernucan. Antrenori: Emil Ionaş (principal) şi Nicolae Daroţi (secund)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL