Connect with us

FOTBAL

Caravana Ligii a IV-a se pune în mişcare

Iubitorii fotbalului şi cei implicaţi în acest fenomen au avut parte de o iarnă lungă, fără meciuri, mai ales că această competiţie este prilej de sărbătoare în multe comune din judeţ. Aşadar, aşteptarea a luat sfârşit, iar duminică va debuta returul Ligii a IV-a Sălaj.

Adevărata bătălie se dă în topul clasamentului, acolo unde titlul judeţean este mai disputat ca oricând. Dumbrava Gâlgău are un avans de cinci puncte faţă de Meseşul Treznea, ocupanta poziţiei secunde. Însă, gruparea condusă de Aurel Pintican va avea o misiune dificilă, deoarece va juca la Jibou. Şi Rapidul râvneşte primul loc, însă are o problemă în ceea ce priveşte disputele cu Dumbrava Gâlgău, mai ales cele de pe teren propriu. Aşadar, se anunţă un meci mare duminică, la Jibou. Inter Cizer s-a întărit în această pauză, mai ales în compartimentul ofensiv, asigurându-şi serviciile a doi jucători importanţi, este vorba despre Marian Ignat şi Liviu Islamovici. Echipa pregătită de Eugen Crişan va juca la Cehu Silvaniei, unde se pune mare accent pe tineri, în această perioadă, un lucru pe care nu putem decât să-l lăudăm. Un alt meci de interes maxim este disputa dintre CS Barcău Nuşfalău şi Meseşul Treznea. Chiar dacă pare ieşită din cursa pentru primul loc, gruparea de pe Valea Barcăului este decisă să-şi spele toate păcatele duminică, când va primi vizita celei de-a doua clasate. Un eventual succes al Barcăului ar relansa cu adevărat lupta în partea superioară a clasamentului.Tot în categoria “meciurilor de foc” intră şi confruntarea dintre Gloria Bobota şi Flacăra Halmăşd, două dintre surprizele turului de campionat. Aceste echipe nu au ascuns faptul că şi-ar dori să prindă podiumul, mai ales că se bazează pe serviciile unor jucători importanţi şi cu nume, cel puţin în judeţul nostru.

AS Chieşd nu se poate obişnui cu gândul că este ţinutită, deocamdată, pe ultima poziţie a clasamentului. Astfel tânăra echipă din comuna Chieşd va fi pusă în faţa unui examen greu, cu Venus Măerişte, formaţie care se confruntă cu serioase probleme de lot. Someşul Someş Odorhei vrea şi ea să revină la forma din startul sezonului, însă va trebui să muncească serios, deoarece adversara din etapa de duminică, Benfica Ileanda, a anunţat că vrea cât mai multe puncte, indiferent că va juca acasă sau în deplasare.

Ca şi o concluzie, este îmbucurător faptul că întrecerea devine din ce în ce mai antrenantă, dar marele minus al Campionatului Judeţean este infrastructura. Puţine echipe beneficiază de baze sportive mai de “Doamne ajută”, altele spun că au proiecte, dar lucrările nu au demarat. Considerăm că o echipă de fotbal ar trebui să fie mândria oricărei localităţi, indiferent că e oraş, centru comunal sau un simplu sat. Sportul a fost şi va fi mereu activitatea care angrenează un număr mare de persoane, de toate vârstele. Astfel, autorităţile locale trebuie să se implice mai mult, să caute soluţii de finanţare şi susţinere a acestor echipe. Dacă vom arunca o privire în restul ţărilor europene, tot la acest nivel, vom vedea că suntem mult în urmă. Dar, poate ne vom reveni şi noi în viitorul apropiat. Până atunci, însă, trebuie să atragem tinerii spre fotbal, deoarece puţini sunt cei care vin din noul val.                    Ciprian PETRAN

 

Etapa a XII-a se va disputa după următorul program, orele 13.00 juniorii şi orele 15.00 seniorii:

Silvania Cehu Silvaniei – Inter Cizer

Rapid Jibou       – Dumbrava Gâlgău

CS Barcău Nuşfalău – Meseşul Treznea

AS Chieşd – Venus Măerişte

Someşul Someş Odorhei – Benfica Ileanda

Gloria Bobota – Flacăra Halmăşd

loading...
loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL