Connect with us

LIGA I

Adrian Ştirb: “Vreau să funcţionăm ca şi un ceas elveţian”

După ce a preluat locul celor de la Athos Energobit, Mobil Team Lux Invest a făcut toate demersurile pentru a deveni o grupare de top a Campionatului Judeţean de minifotbal. Şi chiar a reuşit acest lucru. Dar, proiectele “jandarmilor” nu se opresc aici, astfel că în viitorul apropiat, aceştia doresc să termine măcar o dată pe locul I la nivel judeţean. Despre acestea şi alte lucruri mai puţin ştiute despre Mobil Team Lux Invest, Adrian Ştirb (foto) a acceptat să vorbească într-un amplu interviu acordat ziarului nostru.

Reporter: Cum vi se pare această ediţie de campionat?

Adrian Ştirb: Parcă s-a rupt un pic, comparativ cu ediţia precedentă. Primele cinci clasate s-au distanţat de restul, care au rămas mult în urmă, la mai toate capitolele. Înainte, echipele erau mai apropiate valoric, dar mulţi jucători au migrat la echipele din top, astfel că cele din a doua jumătate a clasamentului nu prea pot emite pretenţii în clipa de faţă. În rest, la vârf, clasamentul este palpitant, mai puţin pentru Ioan Zirbo, care a rezolvat în proporţie de 80 – 90% ecuaţia titlului judeţean. Între primul loc şi poziţia secundă sunt şase puncte, iar noi avem de recuperat 9 pentru a putea spera la titlu. Deci, campionatul nu e jucat 100%. Dacă vor pierde 2 – 3 meciuri, presiunea va fi pe ei. Însă, chiar şi când Simoda Macrogroup a jucat slab, a reuşit să câştige.

“Ne gândim la finala Cupei României”

Rep.: Aţi fi putut realiza mai mult până acum?

A. Ş.: Sunt convins de acest lucru. Am suferit trei înfrângeri, cu Euro Glia, Simoda Macrogroup şi Cipricom. Toate le-am pierdut la limită. Surpriza surprizelor a fost egalul cu Salamandra. Eu le-am atras atenţia băieţilor şi am fost ferm convins că ne va fi greu. Acele două puncte pierdute contează mult, pentru moment, în economia clasamentului. Pentru moment, nu ne rămâne decât să aşteptăm paşii lor greşiţi. Avem un lot cu nume sonore la nivel de judeţ, aspect care nu ne ajută mai deloc dacă nu suntem şi omogeni. Din punct de vedere valoric, suntem extraordinari. Am mai adus doi jucători, este vorba despre Remus Trif şi Adrian Cimpoieş, care vor ajuta mult echipa. Ceea ce nu-mi place în jocul nostru este faptul că ne vedem mult prea târziu. Chiar şi la finalizare avem o mică problemă. Ajungem des în faţa porţilor adverse, însă apelăm la prea multe artificii tehnice. Trebuie să conştientizăm faptul că, deşi este un campionat pentru amatori, şi aici jucăm pe puncte. Muncim în continuare la îmbunătăţirea eficienţei.

Rep.: Care sunt obiectivele echipei Mobil Team Lux Invest pentru acest sezon?

A. Ş.: Sincer, îmi doresc să prindem podiumul. Bineînţeles, toată lumea îşi doreşte să obţină primul loc. La lotul pe care îl avem în prezent, suntem îndreptăţiţi să luptăm pentru titlu. Pe noi ne-a afectat mult episodul Cipricom. Conduceam, la un moment dat, cu 4 – 1 şi am pierdut cu 4 – 5. Apoi, am câştigat pe bandă rulantă, mai puţin partida cu Salamandra. Ne-am mulţumi să prindem podiumul. Dar ne concentrăm şi pe Cupa României. Este cel mai uşor drum spre un trofeu. Am învins Simoda Macrogroup în manşa tur a optimilor, astfel că putem să ne gândim la finală. Vrem să-i batem şi în returul acestei competiţii, pentru ca lumea să nu creadă că a fost un simplu accident. Puteam să câştigăm mai clar, nu cu 3 – 1, mai ales că am ratat şi un 7m şi am avut şi o bară.

Rep.: Cine credeţi că s-ar putea interpune între echipa dumneavoastră şi obiectivele trasate?

A. Ş. Orice echipe din primele cinci. Dacă suntem atenţi şi concentraţi meci de meci, nu ar trebui să avem probleme. În tur, cu Euro Glia Nuşfalău şi Cipricom Focus am avut şi ghinion, trebuie să recunoaştem. Cu Cipricom Focus, a fost vorba despre altceva. Nu vreau să creadă lumea că suntem cu nasul pe sus, dar nu cred că echipele mai jos de locul V ne pot pune probleme.

“Sunt mulţumit de lotul pe care îl avem”

Rep.: Care vi s-a părut cel mai redutabil adversar?

A. Ş.: Cel mai mult ne-a încurcat Simoda Macrogroup. De fiecare dată când i-am dominat, ne-au domolit cu câte un gol. La un moment dat, chiar am suferit de sindromul Simoda Macrogroup. Când am susţinut primul nostru meci în Liga I, pentru că am preluat locul celor de la Athos Energobit, am jucat chiar cu gruparea condusă de Ioan Zirbo. Am condus cu 2 – 0, însă am pierdut cu 3 – 2. Acum, am crescut în valoare, dar tot ei au un avantaj moral. În partida cu Euro Glia Nuşfalău am ajuns chiar în pragul disperării. Mingea nu a intrat în poartă sub nicio formă. Ne-am agitat apoi şi nu am mai reuşit să obţinem un rezultat favorabil. Am reuşit să ne aşezăm şi să construim o echipă, în adevăratul sens al cuvântului. Chiar sunt mulţumit de lotul pe care îl avem acum la dispoziţie. E greu să iei jucători buni, pentru că toţi au ajuns la echipele puternice.

Rep.: Ce s-ar putea face pentru echilibrarea campionatului?

A. Ş.: Nu cred că mai e ceva de făcut. Pentru a reface echilibrul, ar însemna să aduci jucători din afara judeţului, pentru că din Sălaj nu mai ai de unde. Să aduci “stranieri” implică costuri, la fel ca şi transferurile unor jucători din alte localităţi ale judeţului. Nu ştiu cine mai e dispus în ziua de azi să se înhame la cheltuieli suplimentare. Poate am găsi jucători şi prin ligile inferioare ale Campionatului Judeţean de minifotbal, dar, mai mult ca sigur, aceea au mai activat în Liga I. Oricum, e complicat să-i aduni pe toţi la un loc. Mie mi-a luat 2 ani să creez această echipă. Mă bucur să văd că toţi se înţeleg şi în afara terenului. Am reuşit să-i aduc la un numitor comun.

Rep.: Ce părere aveţi despre ideea formării unei echipe naţionale?

A. Ş.: Este un lucru extraordinar. Îţi dă o motivaţie suplimentară, doar, până la urmă, noi suntem amatori. Acum, toată lumea are şansa de a ajunge la echipa naţională, ceea ce nu poate fi decât o senzaţie nemaipomenită. Sper ca acest proiect să ia amploare la nivel internaţional. Oricum, la turneul de la Bratislava, “tricolorii” au fost profesori. Nu ştiu cine îi va remarca pe jucătorii mei. Mai întâi, trebuie să facem performanţă.

Rep.: Poate minifotbalul din Sălaj mai mult decât a reuşit până acum?

A. Ş.: Eu cred că poate, ţinând cont de fondul de jucători pe care îl avem. Sunt sigur că rezultate bune vor apărea şi în vară. Şi înainte au fost, astfel că putem face legea la nivel naţional. Aţi văzut ce s-a întâmplat şi vara trecută, când finala Cupei României a fost jucată de două echipe sălăjene.

Rep.: Ce jucători remarcaţi de la echipa dumneavoastră?

A. Ş.: Marcel Mureşan şi Emil Deac. Nu prea îmi place să fac un astfel de clasament, dar ei doi sunt pionii esenţiali ai jocului nostru. Restul jucătorilor, sunt de valori sensibil egale. Toţi sunt foarte buni.

Rep.: Dar de la echipele adverse?

A. Ş.: Îmi place mult Toth Karoly, pe care l-am văzut mereu făcând pereche cu Marcel Mureşan. Îmi place şi eficienţa lui Tudor Ulmeanu, jucător care are un foarte bun procentaj în faţa porţii. Dintre portari, îl remarc pe Ciprian Petran, care se va bate şi în acest an la titlul de cel mai bun goalkeeper al campionatului

Rep.: Cum vi s-au părut arbitrajele?

A. Ş.: Chiar nu am de ce să mă plâng. Unde se greşeşte se greşeşte omeneşte. Eu nu am nimic cu niciun arbitru, însă, uneori, lasă loc de interpretări.

Rep.: Dar organizarea competiţiei?

A. Ş.: După ce va fi gata cel de-al doilea teren, cu siguranţă programul va fi descongestionat, iar organizarea şi mai bună. Programările se vor face mult mai uşor şi astfel nu vom mai fi presaţi de timp. Cu siguranţă, şi condiţiile vor fi mai bune, doar va fi o bază sportivă nou-nouţă. Contează mult pentru jucători să vadă vestiare curate, îngrijite, să aibă apă caldă şi alte facilităţi. În aceste condiţii, şi calitatea meciurilor va fi superioară.

Rep.: Ce s-ar putea face pentru popularizarea acestui sport?

A. Ş.: Avem un site, din câte ştiu, ceea ce este un lucru extrem de important. Dacă ar mai apărea reclame sau ştiri la televiziunile locale legate de această competiţie, sunt sigur că ar avea un impact şi mai mare. Toată lumea va cunoaşte acest fenoment, în care jucătorii, conducătorii şi sponsorii investesc bani, suflet şi speranţe.

“Vom lucra la omogenizare”

Rep.: Nu aveţi încă vreo prezenţă la un turneu final. Pe când să ne aşteptăm la aşa ceva?

A. Ş.: Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Practic, de când am intrat în minifotbal mi-am dorit să ajung la un turneu final. Sperăm până în ultima clipă. Dacă nu făceam cel puţin doi paşi greşiţi, şansele noastre erau mult mai mari. Dar vom lupta până la capăt pentru prima poziţie. Dacă nu tinzi la mai mult, nu ai ce căuta într-o competiţie.

Vreau să devenim şi noi campioni judeţeni. Dacă nu în acest sezon, în viitorul apropiat. Cu timpul, vom deveni mai omogeni. Nu vom mai aduce alţi jucători, ci vom lucra la omogenizare. Vreau să jucăm “ceas”, dacă se poate, unul elveţian.

Rep.: În încheiere, dacă mai doriţi să spuneţi ceva…

A. Ş.: Da. Vreau să-i mulţumesc prietenului meu Lucian Mare, care ne-a ajutat extrem de mult şi s-a implicat în bunul mers al echipei. Şi el e un împătimit al minifotbalului. Unii spun că lucrurile nu merg când două persoane se ocupă de o echipă, dar eu nu văd de ce nu am continua colaborarea. Dualismul funcţionează, atâta timp când părţile sunt pe aceeaşi lungime de undă.

                               Interviu realizat de Ciprian PETRAN 

 

Rezultatele echipei:

 9 – 0 şi 4 – 3 cu Echinox

 1 – 2 şi 2 – 3 cu Simoda Macrogroup

10 – 3 cu Zona

 1 – 2 cu Euro Glia Nuşfalău

 4 – 5 cu Cipricom Focus

 2 – 1 cu Pronet

 4 – 3 cu Atletico

 3 – 1 cu Anasport

 7 – 4 cu Sportul Sălăjean

 5 – 2 cu Poli Ip

 4 – 2 cu Autoland Hosu Rechinii

 2 – 2 cu Salamandra

 7 – 0 cu Europan Sărmăşag

 5 – 3 cu Mobil Team

 9 – 1 cu AS Creaca Jac 

 

Marcatorii echipei:

1. LIVIU ISLAMOVICI (foto)                                                       – 21g.

2. Marcel Mureşan                                                                   – 17

3. Cătălin Sabău                                                                       – 15

4. Adrian Drăgan                                                                 – 12

5. Halasz Csaba                                                                          – 8

6. Raul Ardelean                                                                         – 4

7. Raul Stanciu                                                                                                          – 2

8. Alin Iancău, Mihai Milaş, Adrian Deac şi Ciprian Roja (aut.)                         – 1

loading...
Loading...
6 Comments

6 Comments

 1. bau

  26 February 2011 at 9:55

  pe cine credeti ca intereseaza?un kilometru de interviu care este interesant pentru trei “minifotbalisti”

 2. sexi

  26 February 2011 at 22:13

  de mult nu mai citeste nime cas comentarii fara nimica nu e prezent nime meci de meci ca pe campionatele trecute.acu apar povesti nemuroitoare

 3. SED LEX/ red

  26 February 2011 at 22:58

  PE YOUTUBE FUNCTIONEAZA…DALE PENALTI DLE ARBITRU AJUTA MOBILU SA CASTIGE TITLU.

 4. jiri x.

  28 February 2011 at 21:51

  e stirbu conducatoru nu e islamovici.

 5. :)

  1 March 2011 at 11:35

  Il citesc cred mai multi da nu comenteaza toti 🙂

 6. pro portar

  1 March 2011 at 19:54

  acest om va da verdictu:petran cel mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I