Connect with us

LIGA I

Hosu Ioan: “Contează mult ca patronul să fie prezent la fiecare meci”

Fără discuţie, Autoland Hosu Rechinii este echipa cea mai longevivă a Campionatului Judeţean de minifotbal Sălaj. Când spunem asta, ne referim mai ales la lot. Ionuţ Jeler şi colegii săi formează cel mai unit grup, atât în teren, cât şi în afara lui, iar acest aspect contează extrem de mult în menţinerea şi îmbunătăţirea relaţiilor de joc. Gruparea condusă şi sponsorizată de Hosu Ioan (foto) este câştigătoarea en-titre a fazei judeţene a Cupei României, însă marele regret al celui care are grijă ca echipei să nu-i lipsească nimic este faptul că nu a ajuns în marea finală a turneului final. Dar, dorinţa de a obţine trofee rămâne “în picioare” în rândul “rechinilor”, iar în acest sezon au reintrat în cursa pentru primele poziţii, după un început mai greoi. Despre acestea şi multe altele, patronul Ioan Hosu a acceptat să ne vorbească într-un interviu acordat ziarului nostru.

Reporter: Cum vi se pare ediţia 2010 – 2011 a Campionatului Judeţean de minifotbal?

Hosu Ioan: S-a cam distanţat echipa condusă de Ioan Zirbo. Poate nimeni nu a fost atent la el, tocmai de aceea are acest avans. În ceea ce ne priveşte pe noi, am pierdut exact cu contracandidatele noastre. Singurul nostru succes obţinut într-o partidă cu o formaţie de pe podium este cel din a doua etapă a returului, când ne-am impus în faţa Euro Gliei. Atunci am jucat foarte bine şi chiar am meritat victoria. Băieţii au fost extrem de motivaţi şi s-au schimbat exact când trebuia. Au dat totul pe teren.

“Ne dorim să terminăm pe podium”

Rep.: Credeţi că aţi fi putut realiza mai mult până acum?

H. I.: Asta cu siguranţă. Nu s-au concentrat suficient la jocurile importante. Să nu se creadă că am fost inferiori din punct de vedere valoric. Din câte se pare, contează mult ca cel care conduce şi sponsorizează echipa să fie prezent la meciuri, iar eu am fost de faţă la doar două derby-uri, cel cu Simoda Macrogroup şi cel din retur cu Euro Glia Nuşfalău. Eu nu sunt genul de om care să se bage în alcătuirea echipei, dar câteodată mai trebuie să le spun băieţilor că trebuie să vină la schimbare. De obicei îi las pe ei să ia această decizie. Nu există supărări, deoarece ei sunt prieteni atât în cadrul echipei, cât şi în afara terenului. Toţi sunt apropiaţi, ceea ce nu poate fi decât un câştig pentru echipă.

Rep.: Care este obiectivul dumneavoastră pentru acest an?

H. I.: Ne dorim să ajungem pe podium, pr orice poziţie. Suntem conştienţi că locul I este ocupat şi sunt puţine şanse pentru noi să ajungem în vârf. Dar, este un campionat al surprizelor, iar echipele mici pot încurca planurile oricărei grupări. De fapt, mai toate formaţiile din frunte ştiu acest lucru, la fel cum îl ştim şi noi. În Cupa României ne dorim să ajungem cel puţin în finală. Dar, de fapt, noi trebuie să ne apărăm trofeul, ceea ce vom şi face. Sperăm să şi putem. Este o competiţie extrem de interesantă şi frumoasă. Practic, orice echipă, din orice ligă, are şansa de a se lupta pentru acest trofeu.

Rep.: Cine v-ar putea încurca?

H. I.: În Cupa României, toate echipele care sunt acolo pot să ne încurce, iar în campionat, toate echipele din frunte, până la Mobil Team Lux Invest. Mai puţin Euro Glia Nuşfalău, echipă cu care am jucat ambele partide. Primele cinci clasate din prima ligă sunt foarte valoroase. Eu zic că în cazul în care vreo echipă din partea a doua a clasamentului câştigă un meci cu o echipă puternică, este doar un accident.

Rep.: Care este cel mai puternic adversar pe care l-aţi întâlnit?

H. I.: Având în vedere faptul că am asistat la doar două derby-uri, pot spune că Simoda Macrogroup este cea mai redutabilă echipă a campionatului. Cu o mobilizare mai bună şi o atenţie sporită în apărare am fi putut câştiga. Când ne vom mai întâlni cu ei, vom şti cum să abordăm situaţia.

Rep.: Ce s-ar putea face pentru ca şi celelalte echipe, mă refer la cele din a doua jumătate a clasamentului, să devină mai puternice?

H. I.: Păi ar trebui să fie mai mulţi fotbalişti, dar în judeţul nostru sunt destul de puţini cei care pun suflet, sunt valoroşi şi modeşti. Din păcate, nu avem nici pe cine să promovăm, mă refer la tineri. Ligile inferioare ar trebui să se bazeze tocmai pe acest aspect, dar este tocmai invers. În Ligile II, III şi IV sunt jucători îmbătrâniţi. Parcă tinerilor nu le mai place lucrul. Ei trebuie să realizeze că pentru a ajunge sus trebuie să fie serioşi şi să muncească, să asculte de cei care-i pot ajuta în acest sens. Care sunt talentaţi şi deja ajung cunoscuţi, se cred vedete, iar acest lucru îi duce jos şi nu sus. De asta se intitulează Campionat Judeţean, pentru că jucătorii trebuie să fie din judeţ. Eu nu bat un apropo, dar transferurile unor jucători din judeţele limitrofe nu-şi au rostul. Dar, cum vă spuneam, mulţi tineri aleg barurile şi viaţa de noapte în dauna sportului, implicit a sănătăţii lor. Şi la sate ar trebui intervenit pentru a face ceva. Mulţi jucători buni vin din mediul rural, dar se sting când ajung vedete.

Rep.: Să vorbim puţin şi despre ideea înfiinţării echipei naţionale.

H. I.: Noi suntem mândri că avem un jucător care ne reprezintă la acel nivel, este vorba despre Mihai Gaidoş. Totuşi, e greu să se facă o selecţie precisă, bazată pe valoarea şi forma jucătorilor. Această echipă naţională s-a înfiinţat în mare grabă, dar este o idee bună, chiar dacă mai trebuie lucrat la criteriul de selecţie al jucătorilor. Din câte se pare, în Slovacia, echipele cu care ne-am confruntat au fost slăbuţe ca nivel de joc. Se pare că alţii sunt abia la început, iar noi suntem destul de evoluaţi.

“Jeler a fost cel mai constant jucător”

Rep.: Are capacitatea campionatul din Sălaj să ajungă la un nivel şi mai înalt?

H. I.: Valoric, nu mai avem cum să ajungem mai sus, mai ales că şi la nivel naţional suntem printre fruntaşe. La turneul final al Cupei României, am primit un singur gol din acţiune. În rest, am avut ghinion, mai ales la loviturile de departajare. Dacă treceam de acel meci, am fi ajuns în fazele superioare ale competiţiei. Când ajungi la loviturile de la 7m, este o adevărată loterie. Orice echipă are şansa de a merge mai departe când ajunge aici.

Rep.: Pe cine remarcaţi de la echipa dumneavoastră după etapele jucate până acum?

H. I.: Jucătorii au cam oscilat în evoluţii, de la meci la meci. Totuşi, cel mai constant a fost Ionuţ Jeler, care este şi cel mai bun marcator al echipei. Beko Gabor este un fundaş foarte bun, iar Cristinel Csalanos este un jucător foarte serios, care aleargă mult şi apare des şi în atac. Am vrut să evidenţiez câte un jucător din fiecare compartiment, dar în atac Nicolae Micle nu are concurenţă. În poartă, Ionuţ Coste a fost excelent. Este un goalkeeper foarte bun.

Rep.: Ce jucători ai adversarelor v-au impresionat?

H. I.: Tudor Ulmeanu chiar este un jucător care impresionează. Este puţin cam dur, dar nu de aceea a înscris atâtea goluri. Atacul şi stilul de joc al Simodei se bazează în special pe Ulmeanu. Adrian Drăgan este şi el un jucător interesant, cu calităţi, pe care aş fi vrut să-l aduc la noi. Apoi, despre Gabor Gabor ce pot spune decât că este un adevărat luptător. Cu toate că el nu evoluează ca şi atacant, are un simţ deosebit al golului, vine în dese rânduri de la mijloc şi apare la finalizare.

Rep.: Ce părere aveţi despre arbitraje?

H. I.: Per ansamblu, sunt mulţumit. Lumea trebuie să înţeleagă. Fazele sunt extrem de rapide şi cursive şi se mai întâmplă să şi greşeşti. Părerile sunt pro şi contra, ca de obicei. Pot spune că arbitrajele sunt mult mai bune comparativ cu cele din sezonul precedent. Dar sunt câţiva arbitri care nu prea au ce căuta să arbitreze în Liga I. Un arbitru trebuie să fie autoritar, să conducă jocul şi să ia o decizie fermă, chiar dacă ea este eronată. E omeneşte a greşi.

Rep.: Cum vi se pare organizarea campionatului?

H. I.: Campionatul Judeţean este bine organizat. Chiar nu am ce să comentez pe această temă, deoarece avem prioritate la programări. Dacă se va termina celălalt teren, probabil la meciuri vor fi şi mai mulţi spectatori. Contează foarte mult ca la o partidă de fotbal să fie o asistenţă cât mai mare, deoarece jucătorii sunt impulsionaţi. Probabil terminarea noii baze sportive va reprezenta şi o opţiune de delectare pentru cei care nu joacă, dar iubesc acest sport. Până la urmă, fotbalul trebuie să fie un spectacol.

Rep.: Ar putea fi popularizat mai mult acest fenomen?

H. I.: Nu ştiu dacă poate fi popularizat mai mult decât este în clipa de faţă. Sponsori nu mai prea sunt, de la stat nu vin bani pentru acest sport, astfel că este foarte greu. Cum minifotbalul este un sport care angrenează mulţi oameni, de toate vârstele, Primăria şi Consiliul Judeţean ar trebui să se implice, mai ales că la unele meciuri de minifotbal asistă mai mulţi spectatori decât la meciurile lui FC Zalău. Înainte de înfiinţarea Bazei Sportive Onix şi apariţia acestui campionat, puţină lume ştia de minifotbal, de terenul sintetic. Poate doar din oraşele mari din celelalte judeţe. Tocmai de aceea, Ioan Onicaş are un rol extrem de important în ascensiunea minifotbalului în judeţul nostru.

“Sunt alături de echipă şi cu sufletul, nu doar financiar”

Rep.: Aveţi în clipa de faţă o participare la un turneu final, însă nu la cel destinat campioanelor.

H. I.: Ne-am fi dorit acest lucru, dar am participat la turneul final al Cupei României, după ce am câştigat finala ediţiei trecute a fazei judeţene de o manieră mai mult decât categorică. A apărut un scurtcircuit. Nu am jucat rău, însă în optimi am terminat la egalitate. Am primit un singur gol din acţiune. Poate nu ne-am concentrat suficient, poate băieţii au fost obosiţi sau nu au ştiut să-şi dozeze efortul. A fost primul turneu final pentru noi şi poate nu am avut maturitatea necesară. Poate şi miza şi-a spus cuvântul. Asta e lumea sportului, trebuie să existe un învins şi un învingător. Oricum a fost bine pentru Sălaj, deoarece două echipe din judeţul nostru au ajuns să joace finala. Am dovedit astfel că nivelul minifotbalului de la noi este unul ridicat. Sper ca anul acesta, echipele sălăjene să facă, din nou, o reclamă frumoasă oraşului nostru, care este cunoscut doar pentru sărăcie sau pentru importul de maşini.

Rep.: Ce v-aţi propus în momentul în care aţi intrat în minifotbal?

H. I.: În primul rând, am intrat destul de greu. Ioan Zirbo şi alţii m-au impulsionat şi am decis să mă alătur acestui sport. Nu mi-am propus prea multe, dar trebuie să recunosc că echipa face o bună publicitate firmei pe care o deţin. Acum, însă, am intrat şi cu sufletul. În acest caz, te implici mai mult şi îţi place să câştigi fiecare partidă şi ştii să te bucuri la fiecare gol înscris. Sper să continuăm pe aceeaşi linie şi chiar să ajungem mai sus, de fapt, acolo unde ne-am propus. Mai în glumă, mai în serios, trebuie să lăsăm şi altora câte ceva. Interviu realizat de Ciprian PETRAN

 

Rezultate

9 – 3 şi 21 – 2 cu Zona

2 – 3 şi 4 – 2 cu Euro Glia Nuşfalău

2 – 4 cu Cipricom Focus

6 – 1 cu Blue Team

9 – 1 cu Atletico

7 – 3 cu Echinox

8 – 1 cu AS Creaca Jac

3 – 3 (*3 – 0) cu Poli Ip

4 – 5 cu Simoda Macrogroup

2 – 1 cu Salamandra

2 – 4 cu Mobil Team Lux Invest

6 – 2 cu Pronet

4 – 3 cu Sportul Sălăjean

8 – 5 cu Anasport

4 – 3 cu Europan Sărmăşag

Marcatorii echipei:

1. IONUÅ¢ JELER (foto) – 18g.

2. Mihai Gaidoş – 16

3. Nicolae Micle – 15

4. Ionuţ Iacob, Claudiu Murg – 11

5. Răzvan Hendea – 10

6. Mihai Bolboacă – 8

7. Vlad Berbecar – 5

8. Beko Gabor,Cristinel Csalanos – 4

Lotul echipei Autoland Hosu Rechinii:

Portari: Ionuţ Coste şi Adrian Dragos

Jucători de câmp: Beko Gabor, Vlad Berbecar, Mihai Gaidoş, Azimi Anaraki Ramin, Cristinel Csalanos, Claudiu Murg, Ionuţ Jeler, Mihai Bolboacă, Nicolae Micle, Răzvan Hendea, Ionuţ Iacob. Conducător: Hosu Ioan

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. pop ghita

    19 February 2011 at 0:06

    jancsi cel mai tare !!!

  2. reghe

    22 February 2011 at 10:03

    un om deosebit bravo lui pt implicarea la minifotbal datorita lui si multor oameni iubitori de sport avem ocazia relaxarii si distractiei bravo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I