Connect with us

LIGA I

Ciprian Pop: “Le mulţumesc băieţilor pentru devotament”

 “Prietenia e mai presus de orice”. Cam aceasta este regula care primează în cadrul echipei Cipricom Focus. Poate tocmai de aceea Ciprian Pop, patronul acestei minunate echipe, a reuşit să atragă jucători cu nume, cel puţin la nivel judeţean. Era greu ca valoarea acestora să nu nu fie răsplătită cu un trofeu, astfel că în vara trecută, în cadrul ediţiei inaugurale a turneului naţional al Cupei României, Cipricom Focus şi-a adjudecat trofeul, după o finală 100% sălăjeană, jucată contra celor de la Euro Glia Nuşfalău. Şi în campionatul judeţean lucrurile merg destul de bine pentru Nicu Şandor şi compania, cu excepţia câtorva sincope. În rest, Cipricom a demonstrat că este una dintre cele mai serioase şi valoroase formaţii ce activează în Cadrul Campionatului Judeţean de minifotbal care se desfăşoară la Baza Sportivă Onix din Zalău. Acum, gruparea condusă de Ciprian Pop (foto) vrea să-şi apere trofeul cucerit vara trecută, dar va încerca să ţintească chiar supremaţia la nivel de judeţ, deoarece, până la urmă, aceasta este cea mai mare dorinţă a conducătorului. Vom vedea dacă ea va deveni realitate.
Reporter: Ce părere ai despre actuala ediţie de campionat sau mai bine zis despre tur şi primele două etape din retur?
Ciprian Pop: Din câte am observat, câteva echipe s-au întărit suficient pentru a face lupta la vârf şi mai palpitantă. Pe lângă cele tradiţionale, am mai adăuga Mobil Team Lux Invest şi Euro Glia Nuşfalău. Acest lucru nu poate fi decât benefic pentru competiţia judeţeană, deoarece în acest fel creşte foarte mult concurenţa pentru primele poziţii ale clasamentului.
Rep.: Putea Cipricomul mai mult în cele 17 etape scurse până acum?
C. P.: Eu cred că puteam avea cel puţin 6 puncte în plus. Am pierdut acel meci cu Pronetul, când jucătorii lui Paul Vlaşca au avut o ambiţie extraordinară de a ne bate. Am mai pierdut cu Euro Glia Nuşfalău şi Simoda Macrogroup. Gruparea din Nuşfalău s-a impus pe merit, mai ales că nouă nu ne-a ieşit jocul. Pe lângă acest aspect, nu am avut niciun fundaş de meserie atunci şi am fost nevoiţi să improvizăm. Nici jocul nu ne-a ieşit, aşa că nu am smuls nici măcar un punct. O altă sincopă a fost partida cu Salamandra, care ne-a <furat> două puncte importante. Au avut şi un portar în zi de graţie, este vorba despre Victor Pop, care a apărat extraordinar. Chiar dacă întreaga repriză secundă am fost <pe ei>, nu am reuşit să învingem. Din păcate, ne-am confruntat şi cu câteva accidentări, dau ca exemplu jucătorii Cristian Crişan şi Daniel Sabău, două piese de bază ale angrenajului echipei noastre.
Rep.: Ce v-aţi propus pentru sezonul 2010 – 2011?
C. P.: Noi ne-am propus să câştigăm titlul, dar cred că va fi foarte greu. Asta şi datorită anturajului, dar mai ales că nu ne putem aduna toţi pentru fiecare meci, chiar dacă jucătorii fac tot posibilul. Băieţii sunt extraordinari şi sunt dedicaţi în totalitate echipei. Acum că avem şi un trofeu naţional, toţi sunt extrem de motivaţi când joacă împotriva noastră.
Rep.: Dar dacă veţi termina pe locul II sau III, va fi un eşec pentru Cipricom?
C. P.: Nu, dimpotrivă. Şi acela ar fi un rezultat foarte bun pentru noi, dar, ţelul nostru este să terminăm în vârful piramidei.
Rep.: Dacă în campionatul judeţean nu aţi cucerit încă trofeul, aţi făcut-o la nivel naţional…
C. P.: Da, aşa e. Noi nu am pornit cu ideea de a câştiga Cupa României. La început, ne-am propus doar să reprezentăm Sălajul cât mai bine la turneul final al acestei competiţii. Dar, după meciul cu echipa din Mediaş, una dintre cele mai bune pe care am întâlnit-o, ne-am dat seama că să poate trece şi mai departe. După acea partidă, în proporţie de 75% am ştiut că vom câştiga trofeul.
Rep.: Cine credeţi că vă va împiedica în acest sezon?
C. P.: Eu cred că Euro Glia Nuşfalău. Are un lot bun de jucători. Şi Autoland Hosu Rechinii este o echipă închegată, care de ani buni evoluează cam în aceeaşi formulă. Nu trebuie să uităm Simoda Macrogroup, care tot timpul a fost o piedică pentru noi. Chiar şi Mobil Team Lux Invest va fi un adversar pe cinste, mai ales că şi-au arătat intenţiile de a candida la titlu. Va fi un retur extrem de interesant.
Rep.: Care a fost cel mai tare meci, cel mai tare adversar?
C. P.: Cel cu Mobil Team Lux Invest. A fost un meci pe cinste. Chiar dacă ei s-au bazat pe un jucător originar din comuna Treznea, dar care evoluează în Liga a III-a pentru FC Hunedoara, am ieşit învingători. Eu am aflat pe final de meci acest lucru, dar am hotărât să las rezultatul din teren. Nu avea niciun farmec să fac contestaţie. Ar fi răpit plăcerea şi bucuria unui rezultat muncit.
 
Rep.: Ar putea echipele din Liga I să se echilibreze valoric?
C. P.: Sălajul are o arie de selecţie extrem de restrânsă. E greu să faci o echipă care să tragă la titlu fără jucători cu experienţă, care să fi făcut fotbal cu adevărat. Dau ca exemplu Salamandra, una dintre cele mai experimentate echipe din campionatul nostru. Sunt o grămadă de veterani la un singur loc, iar acest lucru s-a văzut în tur, când au reuşit câteva rezultate foarte bune, printre care şi o remiză cu noi.
Rep.: Ajungem la capitolul echipa naţională. Cum ţi se pare această idee?
C. P.: Cipricomul se poate lăuda cu un jucător convocat la această selecţionată – Toth Karoly. Este unul dintre cei mai buni jucători din ţară pe teren sintetic. Mă bucur că a ales să rămână cu noi în continuare, deşi ştiu că a avut oferte şi de la alte echipe. Este o idee extraordinară să pui bazele unei echipe naţionale de minifotbal. Ai ocazia de a intra în contact cu alte stiluri de joc sau culturi fotbalistice. Prima ediţie nu a fost cine ştie ce, dar sunt sigur că în timp acest proiect va prinde şi mai mult contur. Doar aşa acest fenoment va fi şi mai mult promovat şi făcut cunoscut iubitorilor fotbalului din toată ţara.
Rep.: Îşi poate depăşi condiţia minifotbalul din Sălaj?
C. P.: Întotdeauna este loc de mai bine. Campionatul din Sălaj este unul dintre cele mai puternice din ţară, chiar dacă numărul celor implicaţi în acest fenoment este mult mai mic comparativ cu alte judeţe şi campionate ale ţării. Dau exemplu campionatul din Cluj-Napoca. Deşi acolo sunt o sumedenie de campionate şi jucători, valoroşi, luaţi individual, nivelul campionatului afiliat la Asociaţia Română de Minifotbal este unul destul de slăbuţ. Domnul Ioan Onicaş a făcut tot ce-i stă în putinţă pentru a duce competiţia la un nivel ridicat. Parcă şi animozităţile şi unele, hai să le zicem, clincuri între conducători menţin starea de suspans, de concurenţă acerbă.
Rep.: Ce jucători ai remarca de la propria echipă?
C. P.: În primul rând, Toth Karoly. Îşi face treaba la orice oră şi merge la victorie de fiecare dată. Apoi Nicu Şandor, care se implică foarte mult şi în organizarea echipei. El este şi antrenorul nostru. Îl evidenţiez şi pe Marius Cozma, care este un jucător extrem de cunoscut în Sălaj, în plus este principalul nostru om de gol. Sigur, şi ceilalţi jucători din lot au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a duce echipa cât mai sus în clasament.
Rep.: Totuşi, cum ai reuşit să aduni la un loc toţi aceşti jucători importanţi?
C. P.: Adevărul e că am insistat mult să vină. Toţi sunt jucători de caracter şi nu vor să plece de la Cipricom. Am primit un ajutor şi din partea lui Adrian Dobocan. Acesta şi-a dat acceptul ca “pompierii” să joace în prima ligă, nu în cea de-a doua, la Focus. Aşa se explică alăturarea numelui nostru cu cel al lor, Cipricom Focus şi Focus Cipricom.
Rep.: S-a mişcat Cipricom pe piaţa transferurilor?
C. P. Mihai Unguruşan şi Csoka Gabor au plecat înainte de startul acestei ediţii. Şi portarul Gabriel Puşcaş a decis să plece la Massimo Scorpionii. Din păcate, acum nu va mai putea evolua o bună bucată de vreme, din pricina unor probleme la spate. În schimb, l-am adus pe Madaras Csaba între buturi. Nu ştim cât va rămâne în ţară, dar sunt sigur că ne va ajuta foarte mult. La capitolul achiziţii îl putem include şi pe Cosmin Maioş, care este vărul meu şi a acceptat să ne ajute financiar.
Rep.: Veţi mai aduce ceva sânge proaspăt la echipă?
C. P.: Dacă toţi vor fi apţi, nu văd de ce am mai aduce alţi jucători. Avem jucători foarte buni şi nu văd de ce am mai aduce alţii. Iniţial, spre finalul campionatului trecut am fost tentat să aduc câţiva jucători din afara judeţului, dar m-am răzgândit.
Rep.: Cum ţi s-au părut arbitrajele?
C. P.: Nu pot să spun că ne-au dezavantajat. Pe zi ce trece sunt tot mai bune, dar eu tare aş dori ca arbitrii să-şi recunoască greşelile. Eu sunt genul de persoană care se enervează pe moment, dar apoi mă calmez. Nu-mi place să mă cert cu nimeni şi nici să port pică. Domnului Ioan Onicaş îi este forate greu să fie prezent la majoritatea meciurilor pentru a vedea prestaţiile arbitrilor, dar mai ales atitudinea unora, care nici măcar nu se mişcă. Nu acelaşi lucru îl pot spune despre Gheorghe Ciule, Nicolae Chiş Ciure sau Robert Goie. Chiar dacă şi aceştia mai greşesc,nu o fac intenţionat. E omenesc a greşi. Însă la ei se vede faptul că se implică.
Rep.: Cum ţi se pare organizarea campionatului?
C. P.: Depinde din ce perspectivă priveşti lucrurile. Oriunde şi oricând sunt capitole care pot fi puse la punct sau îmbunătăţite. În cazul programărilor, noi, echipele de primă ligă, avem întâietate. Eu sunt convins că cei care se ocupă de organizare îşi dau silinţa să facă totul cât mai bine.
Rep.: Poate fi popularizat acest fenomen şi mai mult?
C. P.: În judeţul nostru este destul de cunoscut , mai ales că suntem afiliaţi la AJF Sălaj şi ARM. Pe plan naţional, e mai greu. ai nevoie de o susţinere financiară mult mai puternică. Mai trebuie făcute investiţii. În principiu, e destul de bine pentru faza în care ne aflăm în clipa de faţă. Pe parcurs, poate mai mulţi oameni potenţi financiar şi firme se vor alătura minifotbalului. Acum, ei sunt împiedicaţi de situaţia economică îngrijorătoare prin care trece ţara noastră.
Rep.: Să vorbim şi despre cea mai mare performanţă a Cipricomului, Cupa României.
C. P.: De fapt, noi am fost acceptaţi în această competiţie. Nu am câştigat faza judeţeană, la fel ca şi Euro Glia. Băieţii au fost foarte montaţi, mai ales că turneul final s-a ţinut la Zalău. Pentru noi a fost mult mai uşor, faţă de alte echipe, gen Bacău, care au avut de străbătut un drum lung. La început mi-a fost frică, pentru că nu am mai avut experienţa altor competiţii la nivel naţional. Dar am realizat că am jucători excelenţi şi le mulţumesc că timp de trei zile s-au dedicat echipei.
Rep.: Cum a început aventura?
C. P.: Când am fost la întâlnirea cu delegaţii echipelor participante, care a avut loc la Hotel Porolissum, m-am speriat. Toţi erau încrezători şi vorbeau numai despre reguli de joc, regulamente etc. Până la urmă, am avut un parcurs excelent. Organizarea a fost foarte bună, faţă de ceea ce am auzit despre alte competiţii de nivel naţional. Ideea cu naţionala artiştilor a fost şi ea excelentă. A dat o pată de culoare turneului, dar a şi atras mulţi oameni la teren. Sălajul poate avea an de an echipe în fazele superioare ale competiţiilor naţionale. Eu cred că ne vom putea apăra trofeul cucerit. Depinde de ce se va întâlmpla în fazele următoare ale întrecerii. Oricum, noi vom da totul pentru a ţine trofeul la Zalău.
Rep.: Ce ai simţit când ai primit trofeul?
C. P.: Am fost foarte mândru de noi, pentru că, până la urmă, nimic nu s-ar fi realizat fără aportul băieţilor. E o senzaţie extraordinară. M-am simţit extrem de bine ştiind că noi am adus un nou trofeu naţional pentru judeţul nostru.
Rep.: Ce te-a făcut să vii aproape de minifotbal?
C. P.: M-a atras. Competiţia era destul de strânsă. La început, îl aveam pe Nicu Şandor, care a reuşit să aducă la echipă jucători buni, gen Daniel Sabău, Claudiu Murg, Marius Cozma. Eram necunoscător pe atunci. Apoi Nicu s-a implicat şi mai mult în mersul echipei şi a reuşit să-i aducă şi pe ceilalţi. Practic, el hotărăşte cine vine şi cine pleacă de la Cipricom.
Rep.: Care e ţelul tău suprem?
C. P.: Îmi doresc să câştigăm măcar o dată titlul judeţean, apoi să ajungem în fazele superioare ale competiţiei destinate campioanelor.     Interviu realizat de Ciprian PETRAN 

Rezultate:

 9 – 5 şi 10 – 0 cu AS Creaca Jac
 3 – 0 şi 5 – 1 cu Poli Ip
 4 – 2 cu Rechinii Autoland Hosu
 4 – 4 cu Salamandra
 5 – 4 cu Mobil Team Lux Invest
12 – 3 cu Atletico
 5 – 1 cu Sportul Sălăjean
 6 – 3 cu Echinox
 4 – 3 cu Anasport
 3 – 0 cu Zona
 1 – 3 cu Euro Glia Nuşfalău
 5 – 3 cu Europan Sărmăşag
13 – 0 cu Blue Team
 2 – 3 cu Pronet
 2 – 4 cu Simoda Macrogroup 
 
Marcatorii echipei:
 1. MARIUS COZMA                       – 27g.
 2. Toth Karoly                               – 14
 3. Nicolae Şandor                          – 10
 4. Bogdan Filip                               – 7
 5. Daniel Sabău                              – 6
 6. Vlad Bumbuţ                               – 5
 7. Cristian Crişan, Adrian Dobocan   – 4
 8. Csalanos Ioan                             – 3
 9. Florin Vaşvari                              – 2
10. Cristian Chiş, Andrei Lăcătuş, Marius Mândruţ  – 1 

Lotul echipei Cipricom Focus:

Portari: Ionuţ Spătărelu şi Gabriel Puşcas
Jucători de câmp: Cristian Crişan, Florin Vaşvari, Vlad Bumbuţ, Bogdan Filip, Toth Karoly, Marius Cozma, Nicu Şandor, Marius Mândruţ, Daniel Sabău, Csalanos Ioan, Andrei Lăcătuş, Adrian Dobocan, Cristian Chiş şi Ciprian Pop. Conducători: Ciprian Pop şi Cosmin Maios

loading...
Loading...
9 Comments

9 Comments

 1. goe???

  11 February 2011 at 11:02

  Goe, albitru bun? cred ca il confunzi pe flexatu ala care vorbeste la telefon in timpu meciului si raspunde numai flecmatic asteptand sa-l pleznesti ca sa te poata da in judecata. Este un izvor de incultura si de prostie goie asta, nu are minte nici cat o gaina beata, nu poti sa-l numesti on dapoi albitru, in rest bafta cipricomu 🙂

 2. prieten cu goie

  11 February 2011 at 16:37

  Se scrie arbitru, nu albitru;)

 3. alt prieten cu goie

  11 February 2011 at 17:00

  nu e el cel mai bun arbitru, insa cred k tuh esti un frustrat pe care l-a eliminat sau care cauta scandal. nush de unde sti tuh cata minte are el …. i-ai facut cumva un test de IQ? in primul rand invata sa scri corect si pe urma sa-ti dai cu parerea despre altii

 4. alt prieten cu goie

  11 February 2011 at 17:23

  nu e el cel mai bun arbitru, insa cred k tuh esti un frustrat pe care l-a eliminat sau care cauta scandal. nush de unde sti tuh cata minte are el …. i-ai facut cumva un test de IQ? in primul rand invata sa scri corect si pe urma sa-ti dai cu parerea despre altii

 5. ggg

  11 February 2011 at 18:15

  domnule vorbrsti de profesionalism asociatia zice cai amator de masa da nu va sprijina nimwe?arbitrii cai pompireri/

 6. dero

  12 February 2011 at 14:40

  ar trebui si la salariate sa fie ase si sa fie banii mai multi ca muncesc mult.daca se baga bani in fotbal poate si sa plateasca mai bine salariatii.

 7. cristi

  13 February 2011 at 18:20

  felicitari cipri si tuturor celor care ne faceti sa traim frumoasele momente de la meciuri un mijloc bun de deconectarea de la problemele cotidiene bafta in retur

 8. pt. prietenul lui d-l goie

  14 February 2011 at 9:00

  Da tu care scri cu k in loc de ca si tuh, ce e asta limba romana, eu nu port sa-l numesc pe goie arbitru, doar albitru :)), se vede ca esti prieten cu el ca toti care se aseamana se aduna, :))

 9. dodo

  16 February 2011 at 5:13

  in salaj sa format o gasca de arbitri sintetici si de iarba.e diferenta.goie e tinar alege intre cariera si bani de moment.e tinar.nu e rau intentionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I