Connect with us

HANDBAL

Sălăjeanca Alina Czeczi, vicecampioană cu HC Dunărea Brăila! GALERIE FOTO


În acest an, sub comanda antrenorului Costică Buceschi, handbalista originară din Zalău a renăscut pe malul Dunării, unde a cucerit medalia de argint şi unde a marcat 58 de goluri, deşi în prima parte a campionatului ea a îmbrăcat tricoul formaţiei Măgura Cisnădie. “ Mi-am dorit mult o medalie de argint, după cele două de bronz realizate cu HC Dunărea Brăila şi HC Zalău”, a precizat extrema în vârstă de 27 de ani pentru Sportul Sălăjean


Când nu avea nici 17 ani, Alina Czeczi (n. 15 Octombrie 1989) a făcut pasul către prima ligă. Din păcate, talentata handbalistă nu a reuşit să facă parte din acea mare echipă a Zalăului, care în perioada 2001 – 2006 a fost campioană de trei ori!

În tricoul formaţiei de la poalele Meseşului, ea a reuşit totuşi o medalie de bronz, în sezonul 2011 – 2012, dar şi o finală a Cupei EHF în acelaşi sezon! În anul 2013, după şapte ani petrecuţi la HC Zalău, Czeczi s-a transferat la HC Dunărea Brăila, acolo unde a “bifat” încă o medalie de bronz.

În vara anului trecut, ca urmare a unor probleme financiare, a avut loc o plecare în masă a jucătoarelor de la Brăila, iar zălăuanca a ajuns la Măgura Cisnădie. La micuţa grupare din inima ţării, ea nu s-a acomodat prea bine, astfel că în iarnă a urmat un come-back spectaculos la Brăila.

 

Sub comanda antrenorului Costică Buceschi, jucătoarea în vârstă de 27 de ani a renăscut pe Dunăre, fiind titulară de drept pe extrema stângă. Astfel, deşi în primele 10 etape a jucat pentru Măgura, extrema stângă a marcat nu mai puţin de 58 de goluri în acest sezon pentru HC Dunărea, fiind una dintre cele mai bune marcatoare ale echipei! La final de campionat, a venit şi răsplata, iar Alina Czeczi a cucerit medalia de argint cu Brăila!


“Sunt vicecampioană naţională şi mă bucur foarte tare că am reuşit performanţa de a cuceri medalia de argint. Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Chiar dacă au fost şi momente în care rezultatele nu au fost cum ne-am fi dorit, am luat-o de la capăt şi am intrat cu forţe proaspete la fiecare meci. Acest lucru s-a văzut şi în ultimul joc de acasă, în care am luptat până în ultima secundă. Mi-am dorit o medalie de argint, după cele două de bronz şi acest lucru a venit în tricoul echipei din Brăila!”,
a declarat handbalista pentru ziarul Sportul Sălăjean.
 

 

Alina Czeczi: “Şi HC Zalău a reuşit o performanţă frumoasă. Mereu o să fiu mândră când această echipă o să aibă rezultate bune”

 

Interesant să spus faptul că primul “argint” din carieră a jucătoarei vine într-un an în care şi Zalăul a fost pe podium. Cu această ocazie, Czeczi chiar a vrut să felicite echipa şi staff-ul tehnic al fostei sale echipe.

 

“Şi HC Zalău a reuşit o performanţă frumoasă şi felicit întreaga echipă, cât şi conducerea clubului pentru tot sprijinul oferit acestor fete. Nu se aştepta nimeni ca această echipă tânără sa ia medalie dar au făcut o surpriză. Mă bucur că sunt pe podium, nu aş putea să zic că nu mă bucur, deoarece e oraşul meu natal si oraşul în care eu am început handbalul. Mereu o să fiu mândră când această echipă o să aibă rezultate bune. Încă o dată, vreau să felicit întreaga echipă şi să le urez succes în continuare”, a precizat Czeczi.

 

Jucătoarea din Zalău a vrut să spună câteva cuvinte şi despre faptul că Sala Sporturilor a primit numele antrenorului care a făcut performanţă pentru handbalul din Sălaj. “Gest frumos făcut de Consiliul Local. Cred că domnul Tadici merita acest gest de recunoştinţă, deoarece a făcut performanţă ani la rând pentru handbalul din Zalău şi pentru oraşul Zalău.  Felicitări Consiliului Local pentru decizia luată, dar şi domnului profesor Tadici”, a conchis handbalista.

 

Aflată la final de contract cu HC Dunărea, Alina Czeczi a ajuns deja la un acord cu clubul şi ea va juca la Brăila şi în campionatul viitor.
 

Până atunci, ea se pregăteşte să facă un pas important şi în viaţa personală, deoarece pe data de 10 iunie, la Craiova, ea se va căsători cu un pompier din Bănie!

112 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL