Connect with us

ARTE MARTIALE

Şimleuanul Raul Maier, pe podium la Campionatul Mondial de Shotokan


Elevul lui Gheorghe Pop a cucerit medalia de bronz la Mondialele de la Varna, cu echipa de kumite a României


 

Timp de trei zile, cei mai buni practicanţi ai karateului modern de pe glob s-au duelat pe tatami, cu ocazia celei de a VIII-a ediţie a Campionatului Mondial de Shotokan de la Varna.

Astfel, competiţia din Bulgaria a adus la start peste 1.000 de sportivi din aproximativ 30 de ţări din toată lumea.

Å¢ara noastră a fost reprezentată de o delegaţie numeroasă, dar şi foarte valoroasă, din moment ce România s-a clasat de departe pe primul  loc pe naţiuni, într-un top în care şi-au mai găsit locul şi naţionalele din Ucraina (locul 2) şi Azerbaidjan (locul 3). Trebuie precizat că karateka din România au câştigat nu mai puţin de 161 de medalii (34 de aur, 52 de argint şi 75 de bronz)!
 

Între acestea, se află şi medaliile cucerite de sportivii din Sălaj. Deşi se afla la prima competiţie de mare anvergură, şimleuanul Raul Maier (n. 24 Ianuarie 2000) a venit acasă cu medalia de bronz! Astfel, sportivul legitimat la CS Omega şi Clubul Copiilor Şimleu Silvaniei a urcat pe podium cu echipa naţională de juniori, în concursul de kumite.

“Având în vedere că concursul a fost unul puternic, sunt mulţumit de această clasare a lui Raul, cu atât mai mult că el nu a mai participat niciodată la Europene sau Modiale”, a spus antrenorul său, profesorul Gheorghe Pop.

Venit din Bulgaria, acesta se pregăteşte deja pentru o nouă competiţie, deoarece o delegaţie de 20 de sportivi de la CS Omega vor fi prezenţi la finalul săptămânii la tradiţionala competiţie internaţională – Cupa „Crisius” de la Chişineu-Chiş (judeţul Arad).

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE