Connect with us

ALTE SPORTURI

CS Politehnica Cluj a câştigat Cupa “Dragoş Vodă” la oină de la Dragu. GALERIE FOTO


Comuna sălăjeană – unde oina îşi păstrează încă tradiţiile – a găzduit la finalul săptămânii trecute cea de-a XII-a ediţie a Cupei “Dragoş Vodă” la oină, o competiţie în urma căreia autorităţile locale şi profesorul de sport Cosmin Ardelean încearcă  să promoveze în rândurile sălăjenilor, şi nu numai, sportul naţional al românilor


La startul ediţiei din acest an s-au aliniat patru echipe: Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, CS Politehnica Cluj, Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida şi Drum Nou Dragu. Competiţia s-a desfăşurat după sistemul fiecare cu fiecare, astfel că au rezultat şase partide care au fost urmărite cu deosebit interes de către publicul spectator.

În meciul de debut s-au întâlnit elevii de la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida cu echipa Clubului Sportiv Politehnica Cluj, joc încheiat cu Victoria echipei din judeţul vecin, scor 16-7. În cel de-al doilea joc s-au întâlnit echipele reprezentante ale localităţii gazdă. La capătul unui joc echilibrat, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu a învins cu 3-0 echipa Drum Nou Dragu, iar în meciul imediat următor, elevii de la Şcoala din Dragu au repurtat un nou succes, scor 12-10 în confruntarea cu echipa Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida.

Din păcate pentru localnici, cea de-a doua reprezentantă a localităţii gazdă a competiţiei, echipa Drum Nou Dragu a pierdut toate cele trei jocuri din cadrul competiţiei. După eşecul din confruntarea cu elevii de la Şcoala Gimnazială nr.1 Dragu, echipa Drum Nou Dragu a pierdut cu 15-2 confruntarea cu CS Politehnica Cluj, respectiv 6-4 partida cu Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida. În ultimul joc, în care echipa câştigătoare urma să îşi treacă în palmares trofeul celei de-a XII-a ediţii a Cupei “Dragoş Vodă”, s-au întâlnit CS Politehnica Cluj şi Şcoala Gimnazială nr.1 Dragu.

Din păcate pentru echipa gazdă a competiţiei, gruparea clujeană a dominat meciul de la început şi până la sfârşit, iar rezultatul final al întâlnirii a fost unul oarecum nedrept, 20-1 în favoarea Politehnicii Cluj, grupare care a câştigat competiţia cu trei victorii din tot atâtea posibile.

“Competiţia a făcut parte din evenimentul “Fiii Satului” şi din calendarul competiţional sportiv de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, calendar din care mai fac parte “Crosul Mişcare pentru Fiecare” şi “Cupa Stejăreilor” la Srugby. A fost o competiţie cu jocuri spectaculoase pline de dinamism, fiind un regal oinistic. Le mulţumesc finanţatorilor şi partenerilor fără de care competiţia nu ar fi fost posibilă. Pe această cale invit iubitorii sportului la Crosul Mişcare pentru fiecare, care va avea loc în data de 31 mai 2017”, a afirmat la finalul întrecerii prof. Cosmin-Vasile Ardelean. Competiţia de la Dragu s-a încheiat cu o masă festivă oferită de organizatori pentru toti participanţii.              

 

Rezultatele competiţiei:  

L.T. “Liviu Rebreanu” Hida – CS Politehnica Cluj  7 – 16

Şc. Gimn. Nr.1 Dragu – Drum Nou Dragu               3 – 0

L.T. “Liviu Rebreanu” Hida – Şc. Gimn.  Dragu   10 – 12

CS Politehnica Cluj – Drum Nou Dragu               15 – 2

L.T. “Liviu Rebreanu” Hida – Drum Nou Dragu      6 – 4

CS Politehnica Cluj – Şc. Gimn. Nr.1 Dragu           20 – 1  


CLASAMENT:
 

1. CS Politehnica Cluj

2. Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu

3. Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida

4. Drum Nou Dragu


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI