Connect with us

BOX

Darius Forai, pe podium la Cupa României

 


Clubul Sportiv Muncipal Zalău şi-a îmbunătăţit palmaresul sportiv din acest an cu o medalie de bronz obţinută la Cupa României de tineret. Performanţa a fost realizată de pugilistul Darius Forai la categoria 91 kg

 


 

Municipiul Piatra Neamţ a găzduit timp de cinci zile ediţia din acest an a Cupei României la Box, competiţie rezervată categoriei de vârstă tineret. Întrecerile s-au desfăşurat la zece categorii de greutate, iar printre zecile de participanţi s-a aflat şi pugilistul Darius Forai de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

 

Antrenat de maestrul Ioan Popa, sportivul zălăuan a urcat în ring în limitele categoriei de greutate 91 kg, iar la finalul întrecerilor a cucerit medalia de bronz.

În primul său meci disputat în competiţia de la Piatra Neamţ, Darius a urcat în ring şi a încrucişat mănuşile cu Kandoru Ionaş de la Metrorex Bucureşti, sportiv în faţa căruia s-a impus prin decizie la puncte şi a făcut pasul în semifinala categoriei 91 kg.

În semifinală, Darius l-a avut ca şi adversar pe Savu Antonius de la CSM Piteşti, un sportiv care face pregătire la centrul olimpic.

Potrivit antrenorului său, Darius a avut lovituri mult mai clare şi a punctat mai mult, dar în final decizia arbitrilor a fost de partea sportivului piteştean.

„Din punctul meu de vedere victoria a aparţinut lui Darius Forai. El ar fi putut să se întoarcă acasă cel puţin cu medalia de argint, dar arbitrii au decis cu totul altceva. Din păcate, în sportul din România şi nu numai se mai întâmplă astfel de lucruri”,  a afirmat maestrul Ioan Popa după revenirea pe meleagurile sălăjene.

Prima poziţie şi medalia de aur a categoriei de greutate 91 kg a revenit lui Michael Constantin din Craiova, pe locul 2 s-a clasat Antonius Savu, iar Darius Forai (CSM Zalău) şi Marius Nicola din Craiova au împărţit medaliile de bronz.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 3 mai.

 

126 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX