Connect with us

ATLETISM

Luca Gruia şi Daniela Cârlan pe podium la Cluj-Napoca


Doi sălăjeni au reuşit să urce pe podium în cadrul Maratonului Internaţional Cluj-Napoca. Jibouanul Luca Gruia s-a impus în cadrul cursei populare de 5 km, iar Daniela Cârlan a terminat pe locul 3 cursa de 10 km


Maratonul Internaţional de la Cluj-Napoca, competiţie ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a adunat anul acesta la startul întrecerilor peste 6.000 de alergători. Alături de atleţii de performanţă au alergat şi sportivi amatorii, iar la finalul întrecerilor cei mai rapizi competitori au primit din partea organizatorilor trofee şi premii în bani.

Sâmbătă, organizatorii au programat cursele adresate copiilor, iar duminică dimineaţa competiţia a debutat cu cursa populară de 5 km. Primul competitor care a trecut linia de sosire a fost Gruia Luca din Jibou. Fost atlet de performanţă la Liceul Sportiv „Avram Iancu” din Zalău, Gruia Luca este în prezent student la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi participă constant la întrecerile atletice de lungă distanţă. În cursa de maraton, al cărei start s-a dat la ora 9:15, s-au aliniat peste 500 de participanţi, iar primul care a trecut linia de finiş a fost kenianul Henry Kemboi cronomentrat în 2 ore, 28 de minute şi 8 secunde.

La 10:30 s-a dat startul cursei de semimaraton unde au alergat mai mulţi sportivi amatori din judeţul nostru. Chiar dacă nu au reuşit clasări pe podium, sălăjenii s-au arătat entuziasmaţi, iar la finalul cursei, în ciuda efortului depus pe durata a mai bine de două ore sau undeva în jurul a două ore, au avut puterea să zâmbească şi să primească cu bucurie medaliile oferite de către organizatori tuturor celor care au încheiat cursa.

Ultimul start al zilei, cel al cursei de 10,5 km  s-a dat în jurul orei 11:30 de minute şi a adus o nouă clasare pe podium pentru atletismul sălăjean. Elena Daniela Cârlan (antrenor – Lorena Boberschi), sportivă legitimată la Clubului Sportiv Muncipal Zalău, a parcurs distanţa în 40 de minute şi 22 de secunde şi a terminat cursa pe locul 3.                  

79 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM