Caută articole

Filtrează articole
TENIS

TENIS DE CÂMP

20.04.2017 - 10:44

Patru sălăjence pe podium la Cluj-Napoca

Patru sălăjence pe podium la Cluj-Napoca

Practicantele tenisului de câmp de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, CS ProTenis Şimleu şi Palatul Copiilor din Zalău s-au întors cu patru clasări pe podium din tot atâtea posibile în cadrul „Trofeului Marc” de la Cluj-Napoca 


 

Ediţia de primăvara a competiţiei de tenis de la Cluj-Napoca dotată cu „Trofeul Marc” s-a desfăşurat în balon, pe zgură. Printre competitorii celor trei categorii de vârstă: 10, 12 şi 14 ani (fete şi băieţi) s-au aflat şi patru sportive din judeţul Sălaj. Clubul Sportiv Municipal Zalău a fost reprezentat de două sportive: Cezara But  (cat. 12 ani) şi Oana Flonta (cat. 10 ani), CS ProTenis Şimleu a fost reprezentat de Maria Geiger (cat. 12 ani), iar Palatul Copiilor din Zalău de Ioana Lung (cat. 14 ani).


Cezara But a câştigat „Trofeul Marc” la categoria 12 ani
 

Una din cele mai populate cetegorii din concursul de la Cluj a fost cea a categoriei de vârstă 12 ani fete unde judeţul nostru a fost reprezentat de două sportive, ambele cotate ca şi favorite la cucerirea trofeului.
Maria Geiger din Şimleu a pornit ca şi favorită numărul 1, iar cea de-a doua sălăjeancă, Cezara But a fost cotată ca şi favorită numărul 2.


În primul tur, cele două sportive au avut culoar liber, după care au fost nevoite să bifeze câte o victorie pentru a ajunge în primele patru sportive din concurs, fază a competiţiei în care sportivele au jucat după sistemul tablă de şah (fiecare cu fiecare).


În meciul de debut, Cezera But a trecut lejer, în două seturi albe (6:0), 6:0), de Maria Dejeu de la Winners Cluj, iar cealaltă sălăjeneancă din concurs, Maria Geiger de la TC Şimleu s-a impus destul de greu, scor 2-0 (6:3), (7:6) în faţa Maiei Ceauşu de la CS ”U” Târgu Mureş.
În faza a doua a competiţiei Cezara But a înregistrat trei victorii, toate în minim de seturi şi a intrat în posesia trofeului compoetiţiei.


În primul joc de pe tabla de şah Cezara a învins-o cu un simetric (6:3), (6:3) pe Maria Geiger din Şimleu Silvaniei, iar în cel de-al doilea joc a trecut cu (6:4), (6:3) de Vanesa Nocaci de la Sănătatea Satu Mare. În ultimul meci al competiţiei, Cezara a obţinut o victorie lejeră, (6:1), (6:3) în faţa Claudiei Cadar de la Sănătatea Cluj şi a terminat turneul fără nicio înfrângere.


Maria Geiger nu a rezistat presiunii statutului de favorită numărul 1


Chiar dacă a început competiţia ca şi principală favorită la locul 1, Maria Geiger nu a rezistat presiunii şi în ciuda unui start bun a terminat concursul pe locul 3. După victoria de pe tabloul principal, Maria a început cu stângul meciul din faza a doua a întrecerii, iar eşecul suferit în faţa zălăuancei Cezara But şi-a pus amprenta asupra evoluţiei sale şi în jocul următor. 


După meciul pierdut cu (6:3), (6:3) în faţa reprezentantei de la CSM Zalău, Maria Geiger nu a reuşit să se mobilizeze nici în cel de-al doilea joc de pe tabla de şah şi a cedat cu (6:4), (6:0) duelul disputat împotriva Vanesei Novaci de la Sănătatea Satu Mare.


Spre bucuria părinţilor şi a antrenorului său, Maria a reuşit să-şi revină pe finalul competiţiei şi a încheiat turneul cu o victorie, scor (6:0), (6:2) împotriva Claudiei Cadar de la Sănătatea Satu Mare, victorie în urma căreia sportiva din Şimleu a reuşit să-şi asigure locul 3 în clasamentul competiţiei şi a urcat pe podiumul de premiere al categoriei 12 ani.


Oana Flonta a dominat competiţia categoriei 10 ani


 
În cadrul celei mai mici categorii de vârstă din concurs, 10 ani, CSM Zalău a reuşit să mai urce odată pe podium, iar spre satisfacţia antrenorului Constantin Carp şi de această dată a fost vorba tot de locul 1.
Datorită numărului redus de competitoare, au fost prezente la startul categoriei doar şase concurente, fetele au fost repartizate în două grupe a câte trei competitoare.


În prima fază a întrecerii au jucat fiecare cu fiecare, iar câştigătoarele celor două grupe au disputat finala categoriei. Oana Flonta de la CSM Zalău a fost repartizată în prima grupă şi a obţinut două victorii lejere astfel că a făcut pasul în finala categoriei.


În meciul inaugural, Oana Flonta a trecut în două seturi simetrice (6:2), (6:2) de localnica Nora Mitrea de la Winners Cluj-Napoca, iar în cel de-al doilea joc a trecut şi mai clar, scor (6:2), (6:0) de Anastasia Haţiegan  tot de la Winners Cluj-Napoca. Nici în finală eleva antrenorului Constantin Carp nu s-a întrebuinţat prea mult şi a încheiat conturile în minim de seturi, (6:0), (6:3) cu Alesia Breaz de la Alpa Deva. 


Ioana Lung de la Palatul Copiilor a bifat finala categoriei 14 ani


Chiar dacă nu a pornit ca şi favorită la câştigarea trofeului (au fost desemnaţi patru capi de serie) Ioana Lung de la Palatul Copiilor din Zalău a fost una din surprizele plăcute ale competiţiei de la Cluj-Napoca.
Ioana a început turneul cu o victorie scurtă, (6:1), (6:0) în faţa Patriciei Moga de la TC Cluj, după care a obţinut o nouă victorie lejeră, scor (6:1), (6:1) în faţa sportivei Andra Silivaş de la Alpa Deva.


În semifinala categoriei, Ioana A fost nevoită să transpire destul de serios pentru a-şi asigura prezenţa în ultimul act. După ce a câştigat cu 6:4 primul set al partidei disputate în compania localnicei Beke Szabo Hanna de la TC Cluj, Ioana a fost de nerecunoscul în setul al doilea pe care la cedat cu scorul de 6:1.


Din fericire, în decisiv Ioana a reuşit un break şi a câştigat setul cu 6:4. Din păcate, în finală, oboseala şi emoţiile şi-au spus cuvântul şi Ioana a cedat duelul cu Cara Meşter de la Marc Tenis Cluj-Napoca în dora două seturi, scor (6:1), (6:2) şi a terrminat turneul pe locul al II-lea.       

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 2734Autor: Monel Sabou

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

Barna Krisztian - 20.04.2017 - 14:18

Cu tot respectul pentru articol ! Clubul din Simleu se numeste CS ProTenis Simleu !


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter