Caută articole

Filtrează articole
Ştiri Sălaj

16.03.2017 - 15:57

Un jibouan a fost amendat cu 6.000 de lei pentru mai multe infracţiuni

Un jibouan a fost amendat cu 6.000 de lei pentru mai multe infracţiuni

Prins în timp ce transporta ilegal material lemno cu un atelaj hip, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost sancţionat de jandarmi cu o amendăusturătoare, dar şi cu confiscarea lemnului şi a atelajului. Pentru acest lucru, individul a adresat injurii şi expresii jignitoare unui  pădurar dinn cadrul Ocolului Silvic „Stejarul” ZalăuÎn perioada 10-14 martie, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite din domeniul silvic pe raza judeţului Sălaj, jandarmii au depistat mai multe persoane de sex masculin care au tăiat sau transportat fără drept material lemnos.


Pe raza localităţii Jibou, K.C. de 38 ani din Jibou, a transportat cu ajutorul unui atelaj hipo, fără a avea documente legale de provenienţă şi transport, 0,6 m³ material lemnos din specia „fag”, cantitate ce a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic „Stejarul” Zalău.


Numitul K.C. a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5000 lei, conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic.

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

 

Pe lângă aceasta, jibouanul s-a pricopsit şi cu o amendă de 1000 lei, în baza legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru adresare de injurii şi expresii jignitoare numitului R.A., pădurar în cadrul Ocolului Silvic „Stejarul” Zalău.


În locul numit „Iertaş” de pe raza localităţii Var, L.G. de 33 ani din Jibou a tăiat fără drept arbori din specia „tei”. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform legii 171/2010. Motofierăstrăul marca „Husqvarna” a fost confiscat iar cantitatea de lemn tăiată a fost predată în custodie.


În locul numit „Bocterie” de pe raza localităţii Jibou, L.I. de 37 ani din aceeaşi localitate, a tăiat fără drept arbori din specia „răchită” cauzând un prejudiciu de aproximativ 800 lei, valoarea prejudiciului calificând fapta drept infracţiune.


Cantitatea de 1,4 m³ material lemnos a fost confiscată iar actele de sesizare privind săvărşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, conform art. 107, Cod Silvic, vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou.
 

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 2953

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

baloo - 19.03.2017 - 20:44

pt MoşEne, cei care taie "păduri întregi" o fac legal. Nu e treaba jandarmeriei în ce condiţii s-a acordat dreptul de exploatare. De câte ori ai sunat la 112 dacă ai văzut un transport suspect?

Nume:

MoșEne - 18.03.2017 - 21:02

Care își duc *

Nume:

MoșEne - 18.03.2017 - 21:01

În loc sa va legați de cei care taie păduri întregi va legați de bieții oameni Carei își duc lemne acasa pentru foc...rușinea societății ce sunteți !!! Dar exista o vorba "Dumnezeu nu culca-te" ! ;)


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter