Connect with us

ATLETISM

Sălăjenii nu au strălucit la Naţionalele de Atletism în sală


Atletismul din Sălaj se prezintă din ce în ce mai slab la Campionatele Naţionale  pe teren acoperit. Doar doi sălăjeni au fost înscrişi pe listele de start ale întrecerilor rezervate juniorilor mari, Sharkany Rachel şi Claudiu Meleg, ambii fiind de la Liceul Sportiv ”Aram Iancu” Zalău


Sala de Atletism din incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu din capitală a găzduit ediţia din acest an a naţionalelor de atletism rezervate juniorilor 1. La startul întrecerilor s-au aliniat 421 de atleţi de la 101 cluburi din ţară, din care 257 în competiţia masculină şi 167 în cea feminină. Judeţul Sălaj a fost reprezentat în capitală de numai doi sportivi.
 

La feminin, Sharkany Rachel, una din principalele pretendente la calificarea în finala probei de 60 de metri plat, a fost eliminată din concurs fără a alerga. Repartizată în seria a IV-a a probei de 60 de m, Rachel a fost eliminată din concurs pentru start fals. ”Rachel nu a plecat din bloc start. A ridicat puţin bazinul, dar a revenit în poziţia iniţială. Din păcate senzorul a perceput acea împingere ca şi cum ar fi plecat în cursă şi a fost eliminată din concurs. Din păcate se întâmplă astfel de situaţii!”, ne-a dezvăluit la revenirea acasă Lucian Bârlogeanu – antrenorul sportivei legitimate la LPS ”Avram Iancu” Zalău.
 

În competiţia masculină, singurul zălăuan prezent în concurs a fost Gheorghe Claudiu Meleg. Antrenat de prof. Teodor Bidian, alergătorul de la LPS ”Avram Iancu” a făcut o cursă modestă în cadrul probei de 3.000m şi a terminat concursul pe locul 17 cu timpul de 9 minute, 28 de secunde şi 65 de sutimi.
 

”Claudiu nu s-a simţit prea bine. Din câte mi-a spus şi colegul meu, Claudiu a făcut în săptămâna premergătoare concursului un tratament medicamentos din cauza unei viroze. S-a văzut şi în cursă că principala lui problemă a fost din cauza respiraţiei. Oricum el nu este alergător de probe mai scurte de 5.000 de metri, dar dacă la concursurile de sală se aleargă doar 3.000 de metri am încercat să vedem care este nivelul actual de pregătire!”, a mai afirmat Lucian Bârlogeanu, profesorul însoţitor al celor doi sportivi la competiţia de la Bucureşti.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM