Connect with us

FOTBAL

Eugen Crişan, antrenor Sportul Şimleu: “Cu echipa de juniori ne putem bate la titlu şi în acest sezon”


Tehnicianul grupării de sub Măgura este încrezător în şansele echipei sale de a câştiga din nou titlul judeţean


După ce ani la rând, supremaţia la juniorii din Liga a IV-a a fost deţinută de CS Barcău Nuşfalău, în sezonul trecut, Sportul Şimleu a fost echipa care a devenit campioana Sălajului la juniori A1. Şimleuanii au avut speranţe mari la barajul cu Victoria Carei, însă au ratat calificarea la faza zonală, după o înfrângere la Şimleu şi un rezultat de egalitate obţinut la Carei.

În vară, marea majoritate a jucătorilor au făcut pasul la seniori, iar în aceste condiţii, Sportul Şimleu a jucat în acest sezon cu jucători din 2002, chiar şi din 2003 la grupa de juniori din Liga a IV-a. Cu nouă victorii, două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, juniorii de la Sportul Şimleu ocupă locul 5, la cinci puncte în spatele liderului CS Barcău, dar antrenorul consideră că în retur, echipa sa se poate bate din nou pentru titlu.

“Dacă rămâneam cu aceeaşi echipă la juniori, cred că aveam 150 de goluri marcate şi aveam maxim de puncte după turul de campionat. Însă, am jucat cu juniori din 2002, chiar şi din 2003, iar acest lucru s-a simţit. Oricum, suntem mulţumiţi de aceşti copii, fiindcă deşi este o diferenţă mare de vârstă, ei au făcut faţă campionatului. Suntem la 5 puncte în spatele liderului şi în retur ne putem bate la titlu. Anul acest am avea o şansă mare la baraj fiindcă majoritatea jucătorilor de la seniori pot juca şi  la juniori. Nu cred că ar exista o echipă din zonă care să ne pună probleme la baraj”, a declarat Eugen Crişan. 

Sportul Şimleu se numără printre puţinele echipe din campionatul nostru care face pregătire fizică şi se bazează doar pe jucători din propria pepinieră. De acest lucru este mândru şi tehnicianul, care consideră că echipa sa are un viitor strălucit. “În campionatul nostru foarte puţine echipe fac pregătire fizică. Multe dintre ele se întâlnesc doar duminica la meciuri, iar în aceste condiţii fotbalul de la noi nu poate progresa. Faţă de judeţele din zonă, fotbalul nostru este de un nivel mai scăzut.  Se vede acest lucru şi la meciul de baraj, unde campioana  porneşte de fiecare dată cu şansa a doua. Noi facem câte trei antrenamente pe săptămână, ne bazăm doar pe jucători din Şimleu şi din zonă şi avem o pepinieră bine pusă la punct”, a mai spus “Juju”, care a credidat cu şanse la titlu primele cinci clasate.

“Avem un campionat spectaculos şi primele cinci clasate au şanse la titlu. Este o diferenţă mică de puncte şi va fi un retur disputat. Depinde foarte mult de organizarea fiecăreia şi de mobilizarea la meciuri. Spre exemplu, Nuşfalăul a câştigat aproape cu toate fruntaşele, dar a pierdut puncte importante cu echipele mici. Nu ştiu însă care dintre aceste echipe ar putea face faţă în Liga a III-a. În eşalonul superior trebuie avut un proiect bine pus la punct”, este de părere antrenorul.

Cât despre arbitraje, Eugen Crişan a avut cuvinte de laudă. “Sunt mulţumit de nivelul arbitrajului. Sunt arbitri tineri, care doresc să progreseze în această meserie. Se mai fac şi greşeli, care până la urmă sunt omeneşti”, a încheiat Eugen Crişan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL