Caută articole

Filtrează articole
HANDBAL

LIGA NATIONALA

25.02.2017 - 12:17

TRAGEDIE: O triplă campioană naţională cu Silcotub Zalău s-a stins din viaţă la doar 33 de ani

TRAGEDIE: O triplă campioană naţională cu Silcotub Zalău s-a stins din viaţă la doar 33 de ani

Durere fără margini. La doar câteva zile de când şi-a aniversat vârsta de 33 de ani, Mihaela Brânduşe (fostă Viscreanu) a trecut în nefiinţă, lăsând în urmă şi o fetiţă de doar patru anişori


 
A plecat de acasă de când era o copilă, în căutarea succesului pe semicerc. Astfel, la doar 17 ani, Mihaela Elena Viscreanu (n. 13 februarie 1984) lăsa Bacăul pentru Zalău.

În anul 2001, împreună cu încă două moldovence - Raluca Ivan şi Dana Crap, ea a fost transferată de Gheorghe Tadici la Silcotub Zalău, dar a evoluat cu dublă legitimare şi la CSS Zalău.

Astfel, cu echipa de junioare I a Zalăului, Viscreanu a devenit campioană naţională, chiar în anul în care a ajuns la poalele Meseşului.

Mai apoi, valorosul inter a intrat într-o echipă de 24 de karate, este vorba despre Silcotub Zalău, cu care a trăit o perioadă de glorie şi în care a reuşit să cucerească numai puţin de trei titluri naţională (2001, 2004 şi 2005), evoluând şi în Liga Campionilor!

 

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Şi după ce brandul "Silcotub" a dispărut de pe harta handbalului românesc şi european, jucătoarea venită din Moldova a rămas pe loc şi a evoluat la HC Zalău până în anul 2010. Altfel spus, "Mişu" a slujit sportul de pe semicerc de la poalele Meseşului mai bine de nouă ani!
 

A avut calităţi fizice impresionante, dar din păcate nu a putut să ajute şi mai mult echipa de handbal a Sălajului. Poate nu a avut şi norocul pe care l-au avut alte handbaliste.

 

După ce s-a despărţit de HC Zalău, s-a discutat de un transfer în Franţa, la HBC Nimes, dar discuţiile nu s-au concretizat niciodată. Din păcate, la doar 27 de ani, Mihaela Viscreanu s-a retras din sportul de performanţă.
 

Cu toate acestea, ea s-a stabilit la Zalău şi între timp s-a căsătorit cu un sălăjean, Marius Brânduşe, cu care a făcut şi un copil, este vorba de Alexia, o fetiţă care are acum 4 anişori. Să spunem că părinţi spirituali au fost Gabriel şi Ana Maria Şomoi, aceasta fiind colegă cu Viscreanu la Silcotub.

 

La fel ca şi alţi tineri, noul cuplu a fost atras de mirajul străinătăţii, astfel că Mihaela şi Marius au plecat la muncă în străinătate, în Anglia. Familia Brânduşe părea o familie fericită...


Acum vreo patru ani, însă, Mihaela a fost diagnosticată cu boală nemiloasă, cu care a început să lupte, deoarece ea era o femeie puternică.

Fosta campioană a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, după care a început un tratament sever.

Chiar dacă a mai fost văzută în tribunele Sălii Sporturilor la meciurile de handbal, ea devenit mai retrasă, iar de vreo trei s-a mutat la Bacău, acolo unde trăiesc şi părinţii ei.


O perioadă s-a simţit bine, iar analizele chiar au fost bune. De ceva timp, însă, boala s-a reactivat, iar de câteva săptămâni nu s-a simţit bine. De joi, starea ei s-a agravat, iar sâmbătă dimineaţă, în jurul 7.30, Mihaela a trecut în nefiinţă.


"Nu îmi găsesc cuvintele. E o mare nedreptate. Prea repede s-a stins din viaţă, iar în urmă a lăsat un pui de om ce a rămas fără mamă. E foarte dureros. Mişu era un om foarte bun şi o mamă exemplară. Vreau să spun că ea a avut o viaţă sportivă tot timpul şi a avut grijă de ea. Nu îmi vine să cred", a spus în lacrimi Ana Maria Şomoi (fostă Lazer), cea care a ajuns la Silcotub în acelaşi an ca şi Viscreanu şi care ulterior i-a devenit naşă de cununie.  


Astfel, la mai puţin de două săptămâni de când şi-a aniversat ziua de naştere, tripla campioană naţională urcat în Ceruri. Avea doar 33 de ani...


Vom reveni şi cu mai multe amănunte.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 119642Autor: Călin Onicaş

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

Tudor - 25.02.2017 - 17:26

Am avut onoarea sa o cunosc pe,,MISU''asa cum o alintau fetele, o stangace nativa. Sper ca bunul Dumnezeu sa vegheze asupra ta. Condoleante familiei!


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter