Caută articole

Filtrează articole
ATLETISM

24.02.2017 - 19:37

Sălăjeanul Robert (S)Parge aproape totul la Naţionalele de Atletism pe teren acoperit

Sălăjeanul Robert (S)Parge aproape totul la Naţionalele de Atletism pe teren acoperit

Alergătorul lansat în sportul de performanță la CSS Zalău de către prof. Radu Rusu a urcat de două ori pe podium la competiţia din capitală. Una dintre medalii a fost realizată la seniori, deşi sportivul legitimat acum la CSU Cluj nu are nici 20 de ani!După ce a părăsit Clubul Sportiv Şcolar Zalău odată cu finalizarea studiilor liceale, Robert Parge (n. 25 Aprilie 1997) a început toamna trecută cursurile la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

 

Antrenamentele în urbea universitară îi priesc de minune ”vitezistului” zălăuan care a urcat de două ori pe podiumul naţional cu ştafeta de 4x2 tururi, odată în clasamentul seniorilor şi odată în cel al categoriei de vârstă tineret.
 

Cei mai buni atleţi din România şi-au dat întâlnire la finalul săptămânii trecute, în capitală, pentru a-şi împărţi medaliile naţionale la probele care se desfăşoară pe teren acoperit. Din păcate, printre competitori nu s-a aflat niciun sportiv legitimat la un club din judeţul Sălaj, însă au existat în concurs sportivi sălăjeni care apără culorile unor cluburi din ţară.

 

Lipsa atleţilor din Sălaj la Campionatele Naţionale de sală rezervate seniorilor se face simţită de mai mulţi ani, din momentul în care antrenorul Petre Seutea a părăsit Clubul Sportiv Municipal Zalău. Golul lăsat de Petre Seutea nu a reuşit să îl acopere nimeni pentru că atletismul a cam fost trecut în planul doi la CSM Zalău, clubul nefiind dispus să acorde şanse sportivilor sălăjeni aflaţi la final de juniorat.

 

CSM Zalău a mai avut în ultimii ani participări la naţionalele de sală rezervate seniorilor prin Kecskés Levente şi George Guşet (antrenaţi de Gheorghe Guşet şi Lorena Boberschi) sau Paula Todoran (antrenată de prof. Mirel Seişanu), dar anul acesta clubul zălăuan nu a aliniat niciun sportiv.
 

Revenind la ediţia din acest an, consemnăm rezultatul remarcabil obţinut de Robert Parge. Antrenat la CSU Cluj-Napoca de Vasile Boboş, zălăuanul a reuşit să cucerească medaliile de bronz în cursa de 4x2 tururi atât la categoria de vârstă tineret (sub 23 de ani) cât şi la seniori!

 

Robert a fost aproape de medalie şi în cursa de 400 de metri a categoriei de vârstă tineret, dar, din păcate, repartizarea în seriile valorice nu i-a fost una propice şi în final a fost nevoit să se mulţumească cu o clasare pe locul 4, după ce a parcurs distanţa în 49 de secunde şi 62 de sutimi.
 

“Sunt  foarte bucuros că am reuşit să urcăm pe podium atât la seniori cât şi la tineret. Cred că dacă cel mai bun coechipier nu s-ar fi accidentat în săptămâna premergătoare Campionatului Naţional am fi reuşit o dublă de aur. E bine şi aşa. Îmi pare rău că am ratat podiumul la 400 de metri. Repartizarea pe serii nu m-a avantajat deloc. Am câştigat seria în care am fost repartizat, dar la contratimp, am fost doar al IV-lea. Consider că meritam să fiu într-o serie mai puternică. Ce să zic? Se fac şi greşeli. Aţi văzut ce s-a întâmplat la 1.500 de metri fete! Din păcate acestea sunt  condiţiile la naţionalele de sală în România. Sper să fiu sănătos şi să îmi iau revanşa în aer liber”, a declarat Robert Parge pentru Sportul Sălăjean.
 

Un alt atlet zălăuan prezent în capitală, Raul Crecan, sportiv care şi-a încheiat junioratul la Clubul Sportiv Şcolar tot vara trecută, s-a clasat pe locul 12 în cursa de 800 de metri cu un rezultat modest, 2 minute, 4 secunde şi 27 de sutimi.


Următoarea competiţie oficială din calendarul Federaţiei Române de Atletism este programată la finalul acestei săptămâni, tot în capitală, cu prilejul Campionatului Naţional de Sală rezervat categoriei de vârstă juniori 1.

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 1201Autor: Monel Sabou

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter