Caută articole

Filtrează articole
BOX

24.02.2017 - 10:34

Maestrul Ioan Popa: “Cred că Sergiu Moraru putea fi acum campion naţional!”

Maestrul Ioan Popa: “Cred că Sergiu Moraru putea fi acum campion naţional!”

Pugilistul de la CSM Zalău a cucerit prima medalie a anului pentru boxul din Sălaj, urcând pe podium la Naţionalele de seniori Under 22. “A luptat foarte bine cu campionul de anul trecut de la categoria sa, şi - dacă arbitrii îi dădeau decizia - nu se supăra nimeni”, a spus antrenorul săuPentru prima dată în istorie, în anul 2017 se va desfăşura şi Campionatul European de seniori Under 22. Onoarea de a organiza această competiţie îi revine municipiului Brăila, acolo unde pugilismul s-a simţit tot timpul foarte bine.


Pentru ca boxerii români să poate face o figură mai bună, Federaţia Română de Box a organizat şi un Campionat Naţional de seniori U22. Competiţia - considerată şi ca o selecţie - s-a desfăşurat în perioada 15 - 19 februarie, tot la Brăila, iar la start s-au aflat cei mai buni pugilişti din ţară, la fiecare categorie.


Sălajul a fost reprezentat de Sergiu Moraru (n. 18 mai 1997), la categoria  56 kg. De spus că elevul maestrului Ioan Popa nu şi-a putut face categoria sa (52 kg), deoarece Naţionalele U22 au intrat târziu în calendarul competiţional şi mulţi sportivi nu au putut să ajungă la greutatea optimă.


În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Sebastian Arbuzov (CSM Bacău), cel care l-a învins pe sălăjeanul nostru la ediţia de anul trecut a Naţionalelor de seniori.


Istoria s-a repetat şi la Brăila, acolo unde pugilistul originar din Republica Moldova l-a învins în semifinale pe Moraru, devenind apoi şi campion naţional.
 

“Pot să spun că, faţă de anul trecut, Sergiu s-a luptat foarte bine. El chiar l-a dominat pe valorosul adversar, a lovit mai mult, dar loviturile moldoveanului au fost mai clare, iar arbitrii i-au dat câştig de cauză la finalul unui meci echilibrat. Tot aşa, puteam câştiga şi noi şi nimeni nu se supăra. Oricum, eu sunt foarte mulţumit de prestaţia elevului meu şi dacă îşi putea face categoria, cred că acum putea fi campion! Concluzionând, trebuie precizat că în ring au urcat sportivi de certă valoare şi - cred că la Europenele din martie - România va avea cel puţin un campion european!”, este de părere antrenorul Ioan Popa.


Altfel spus, medalia obţinută de Sergiu Moraru este şi prima a anului pentru pugilismul din Sălaj. De menţionat că sportivul în vârstă de 19 ani a cucerit anul trecut medalia de bronz la Naţionalele de seniori, iar această performanţă l-a propulsat şi în clasamentul celor mai buni sportivi ai anului la CSM Zalău, acolo unde s-a clasat pe locul 3!
 

În final, să spunem că în week-end începe şi prima competiţie a anului rezervată fetelor, este vorba despre Cupa României, acolo unde vor fi prezente mai multe sportive pregătite de Ioan Dragoş. Apoi, va avea loc şi Cupa României la băieţi, la care vor participa Adrian Popuţea şi Sergiu Moraru, adică singurii seniori de la CSM Zalău.

 

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 1462Autor: Călin Onicaş

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

:)) - 26.02.2017 - 23:28

Pe cine a batut big champion?

Nume:

oooooooo - 24.02.2017 - 16:54

arbuz campion????? la tenis anu trecut, informati-va

Nume:

hahaha - 24.02.2017 - 13:05

maestre la ce meci v-ati uitat, doar l-ati aplaudat pe Arbuz


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter