Caută articole

Filtrează articole
Ştiri Sălaj

15.02.2017 - 10:51

Sute de acţiuni pentru protejarea fondului forestier în Sălaj

  Sute de acţiuni pentru protejarea fondului forestier în Sălaj

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj are ca prioritate asigurarea integrităţii fondului forestier, acționând permanent pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnosAvând în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale, asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acțiune pentru Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin structurile sale specializate a desfășurat acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.


Astfel,  în anul 2016 au fost organizate, în domeniul silvic, 390 de acţiuni pe linia  delictelor silvice, şi au fost efectuate 1331 controale, din care 160 pe linia prelucrării, depozitării şi comercializării masei lemnoase, 1102 controale pe linia circulaţiei materialului lemnos şi 69 au constituit alte controale. Au fost organizate 4 acţiuni de amploare, cu o întindere mai mare în timp (1-2 luni).


În cadrul acţiunilor desfășurate, au fost angrenați polițiști, specialişti de la inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânătoare, specialişti ai direcţiei silvice, precum şi specialişti ai structurilor silvice private.


Cu acestă ocazie, s-a confiscat cantitatea de 1029,17 mc masă lemnoasă și au fost aplicate 901 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 807,37 mii lei.
Totodată, au fost confiscate/indisponibilizate șapte autovehicule și 16 atelaje.


Ca urmare a administrării probatoriului, anul trecut a fost începută urmărirea penală pentru 118  fapte și au fost cercetate 74 de persoane.


Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj continuă desfăşurarea acţiunilor în sistem integrat, în baza planurilor naţionale de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 1060

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter