Caută articole

Filtrează articole
ATLETISM

09.02.2017 - 15:35

Primul titlu naţional pentru Robert Parge

Primul titlu naţional pentru Robert Parge

Atletul format la Clubul Sportiv Școlar Zalău și descoperit de prof. Radu Nicolae Rusu, a cucerit duminică  primul titlu național din carieră


 

Performanța a fost obținută în cadrul Campionatelor Naționale Universitare, dar țelurile sportivului pentru 2017 sunt mult mai îndrăznețe, obiectivul său fiind calificarea la Campionatele Europene de Atletism sub 23 de ani, competiție ce va avea loc în perioada 13-16 iulie, la Bydgoszcz (Polonia).

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

 

Sala de Atletism din municipiul Bacău a găzduit sâmbătă şi duminică ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale Universitare de Atletism. La startul întrecerilor au fost prezenţi nu numai atleţi studenţi, printre competitori aflându-se cei mai buni atleţi din România, care au încercat să-şi testeze nivelul de pregătire cu două săptămâni înainte de Campionatele Naţionale de seniori.

 

Printre cei care s-au aliniat la startul probelor de concurs, 13 la feminin şi 13 la masculin, s-a aflat şi zălăuanul Robert Parge (foto - al doilea de la stânga la dreapta), sportiv care reprezintă din toamna anului trecut, odată cu terminarea junioratului, CS Universitatea Cluj-Napoca.  

 

Lansat în activitatea de performanţă de prof. Radu Rusu, Robert şi-a încheiat junioratul la CSS Zalău sub îndrumarea prof. Nelian Ianchiş, iar din toamnă, odată cu începerea cursurilor la Universitatea ”Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Robert a ajuns să se antreneze cu Vasile Boboş, unul din cei mai buni sprinteri ai României din ultimii 15 ani.

 

În cadrul Universitarelor de la Bacău, Robert a obţinut o clasare pe locul 4 în cursa de 400m, iar la ştafeta de 4x400m a reuşit să se încoroneze campion naţional, alături de echipa Universităţii din Cluj-Napoca.

 

“Rezultatul de la Bacău reprezintă pentru mine cea mai bună performanţă a carierei de până acum. Mă bucur că am ajuns la acest club şi pentru faptul că lucrez cu Vasile Boboş, noul meu antrenor. Aici la Cluj-Napoca avem condiţii bune de pregătire şi aici mă refer în primul rând la infrastructură. Cred că aici se poate face performanţă cu adevărat. Mă înţeleg foarte bine cu noul antrenor şi avem o colaborare excelentă. Antrenamentele decurg bine şi cred că dacă voi fi sănătos o să reuşesc să-mi ating obiectivele. Sper să obţin o medalie la naţionalele de sală de peste două săptămâni chiar dacă pentru această competiţie nu am un asemenea obiectiv. Pentru mine şi antrenor obiectivul principal din 2017 este calificarea la Campionatul European de tineret ce va avea loc în luna iulie în Polonia”, a declarat Robert Parge pentru Sportul Sălăjean.

 

Următoarea competiţie din calendarul Federaţiei Române de Atletism este programată la finalul acestei săptămâni, tot la Bacău, la startul întrecerilor urmând a fi prezentă şi o delegaţie de la CSS Zalău.   

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 1673Autor: Monel Sabou

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter