Connect with us

DIVERSE

SPECIAL. Un zălăuan îmbracă cu succes tricoul unei fruntaşe din Liga a II-a maghiară


După ce a învăţat tainele fotbalului la Viitorul Zalău, Bodis Istvan Norbert a plecat în Ungaria în urmă cu patru ani la Academia de Fotbal din Nyiregyhaza, iar de aproape doi ani evoluează la Balmazujvaros, formaţie care se află la mare bătălie pentru promovarea în prima ligă


 

Viitorul Zalău este clubul care a dat cei mai mulţi juniori sălăjeni spre fotbalul mare, chiar şi în străinătate, mai precis în Ungaria, acolo unde a ajuns Bodis Istvan Norbert (N. 19.01.1997), în urmă cu patru ani.

Timp de nouă ani, Bodis Norbert a evoluat la Viitorul Zalău, fiind printre remarcaţi la grupa sa. Seriozitatea sa, dar şi calităţile pe care şi le-a îmbunătăţit cât timp a evoluat la clubul zălăuan l-au ajutat să facă pasul la un nivel superior, iar în anul 2012 s-a transferat tocmai în Ungaria la Academia de Fotbal “Bozsik Jozsef” din Nyiregyhaza.

  
“La Viitorul Zalău am învăţat foarte multe lucruri. Vreau să-i mulţumesc lui Daniel Sabou”, a spus Bodis Norbert

 
Chiar dacă evoluează în Ungaria de 4 ani, Bodis Norbert nu a uitat că la Viitorul Zalău a început fotbalul, iar la clubul zălăuan şi-a îmbunătăţit bagajul de cunoştinţe în acest sport. Tocmai de aceea, jucătorul a ţinut să-i mulţumească în mod special lui Daniel Sabou – membru fondator al clubului.

”Perioada petrecută la Viitorul Zalău a fost una foarte frumoasă, cu multe satisfacţii. Am învăţat foarte multe lucruri despre fotbal şi aş vrea să-i mulţumesc lui Daniel Sabou, dar şi celorlalţi antrenori care s-au ocupat de mine”, a spus Bodis Norbert.

Între timp, zălăuanul a ajuns la un alt nivel, iar la 18 ani a reuşit să debuteze în Liga a II-a din Ungaria, în tricoul echipei Balmazujvaros, pentru care evoluează din anul 2015. “Sunt la această echipă de aproape doi ani şi mă simt foarte bine. Mă bucur că pot juca la acest nivel. Liga a II-a din Ungaria este destul de bine organizată, sunt echipe puternice, iar diferenţa nu este foarte mare între cele 20 de formaţii. La meci contează foarte mult forma de moment. Faţă de Liga a II-a din România, aici se pune accentul mai mult pe pregătirea fizică”, ne-a informat Bodis Norbert.

 
Echipa la care evoluează zălăuanul, la mare luptă pentru promovare

Balmaz Kamilla GyógyfürdÅ‘ (denumirea completă a echipei) a avut un tur foarte bun în liga secundă, iar după prima parte de campionat, se află la doar două puncte de liderul Puskas Academy şi la doar un punct de ultimul loc ce asigură promovarea, ocupat de Soroksar. La performanţa reuşită de Balmazujvaros a contribuit şi zălăuanul Bodis Norbert, cel care a evoluat în 15 din cele 20 de meciuri.

“Am făcut un tur bun, dar dacă eram mai atenţi pe final puteam fi şi mai bine clasaţi. Sperăm să facem un retur mai bun şi îmi doresc să promovez în Liga 1 cu această echipă. Încă nu am înscris niciun gol, dar sper să reuşesc acest lucru în perioada următoare. Însă, sunt mai bucuros când echipa câştigă”, a precizat Bodis Norbert, care evoluează pe postul de mijlocaş defensiv.

Chiar dacă încă nu are 20 de ani, zălăuanul are deja o oarecare experienţă în fotbalul din Ungaria, iar deocamdată nu se gândeşte să revină în România, mai ales că în Debrecen urmează şi cursurile unei facultăţi. “Încă nu m-am gândit să revin în România. Mă simt foarte bine în Ungaria. Împac şi fotbalul, dar şi învăţătura, fiindcă studiez la o facultate din Debrecen”, a mai spus jucătorul, care în momentul de faţă nu pune mare preţ pe latura financiară, ci să acumuleze cât mai multă experienţă în fotbal. “La această vârstă contează să joc cât mai multe meciuri, să prind experienţă şi nu în ultimul rând să fiu sănătos. Partea financiară nu este pe primul loc, dar sunt mulţumit de cât câştig din fotbal în momentul de faţă”, ne-a dezvăluit fotbalistul.

 
  Zălăuanul a evoluat într-un amical de lux în faţa italienilor de la Palermo!

 
În cei aproape doi ani de când evoluează la Balmazujvaro, Bodis Istvan Norbert a cunoscut mai multe satisfacţii, cum de altfel s-a întâmplat şi în vara trecută, când a avut ocazia să joace într-un amical de lux în faţa italienilor de la Palermo. Acest meci a avut loc cu ocazia inaugurării cochetului stadion “Balmazújvárosi”,  care are aproape 3.000 de locuri, este dotat cu o instalaţie de nocturnă modernă, cu tribune acoperite, dar şi cu o suprafaţă excelentă de joc.

În partida disputată în faţa formaţiei ce evoluează în Serie A din Italia, echipa din Ungaria a câştigat cu 3 – 1, în faţa unui stadion aproape plin. “Avem un stadion foarte frumos, care a fost inaugurat în amicalul cu Palermo. Au fost peste 2.000 de spectatori la meci. Avem suporteri extraordinari, iar la fiecare meci din campionat sunt cel puţin 1.000 de spectatori în tribune. La meciurile mai importante vine şi mai multă lume. Am avut ocazia să joc în faţa unei echipe din prima ligă din Italia şi m-am simţit extraordinar, chiar dacă a fost doar un amical. Am câştigat cu 3 – 1 şi acest lucru ne-a dat încredere”, ne-a mărturisit zălăuanul.

 

Pe viitor, acesta se gândeşte să facă pasul într-un campioant mai puternic din Europa. “Deocamdată aş vrea să am ocazia să joc cu această echipă în prima ligă din Ungaria. Mă voi pregăti în continuare şi îmi doresc să ajung să evoluez şi în campionate mai puternice din străinătate, însă toate la timpul lor”, a încheiat Bodis Istvan Norbert.

 
Şi pentru că tot am relatat despre activitatea fotbalistică a unui zălăuan în Ungaria, să mai spunem că un alt fotbalist zălăuan a mai evoluat în Ungaria, în urmă cu mai bine de 7 ani. Este vorba de Claudiu Cornaci, cel care a jucat în prima ligă pentru Nyíregyháza Spartacus şi Szolnoki MÁV FC.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE