Connect with us

HANDBAL

Încă un transfer pe final de tur la HC Zalău!

După pivotul Dana Abed Kader, HC Zalău a ajuns la o înţelegere cu o altă jucătoare care a evoluat la CSM Cetate Deva, este vorba de interul Sabrina Lazea, care va semna un contract pe 4 ani cu gruparea de sub Meseş


 

Cum CSM Cetate Devatrans s-a retras din campionat, câteva cluburi au încercat să profite şi să transfere jucătoare de perspectivă de la gruparea condusă de Marian Muntean. Astfel, Măgura Cisnădie a luat-o pe Mărginean, Unirea Slobozia a readus-o la echipă pe Strahan, în timp ce HC Zalău a bifat două transferuri de la gruparea hunedoreană.

 

Pivotul Dana Abed Kader a fost prima handbalistă care a ajuns la Zalău, ea fiind urmată de colega sa Sabrina Lazea (01.11.1997).

 

În vârstă de 19 ani, Lazea a început handbalul la CSS Făgăraş, după care a ajuns la CSS Caracal, cu care a devenit vicecampioană naţională la junioare. Jucătoarea a mai evoluat la nivel de junioare şi pentru CSS 2 Baia Mare, iar din 2015 a făcut pasul la senioare, în tricoul celor de la CSM Cetate Devatrans.

 

Pentru echipa din Deva, tânăra handbalistă a evoluat meci de meci, atât în Divizia A, cât şi în Liga Naţională, unde a marcat mai multe goluri în cele 10 meciuri din acest sezon, până când CSM Cetate s-a retras din campionat. 

 

Tânăra jucătoare a avut mai multe oferte în aceste zile de la echipe fruntaşe din liga secundă, dar a ales să vină la HC Zalău, pentru care va evolua în următorii patru ani. ”Este un salt imens în carieră şi aş putea spune un nou început. Tind să cred că la HC Zalău voi gusta din adevăratul handbal”, ne-a declarat Sabrina Lazea, care în timpul junioratului a fost şi în atenţia loturilor naţionale de junioare şi tineret, cu care a făcut mai multe stagii de pregătire. 

 

Sabrina Lazea este o jucătoare care evoluează pe postul de inter stânga, dar poate juca pe orice post în linia de 9 metri.

 

Vom reveni cu mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri 

510 Vizualizari
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. www gust amar

  14 January 2017 at 17:34

  au mai venit si altele sa guste din handbalul adevarat dar au luat micul dejun si au plecat

 2. Nelu

  15 January 2017 at 21:22

  Este un transfer ratat.Nu stiu ce a vazut d-ul Tadici la aceasta jucatoare lipsita de minimul necesar unei juc de LN.Nu cred ca are nivel de jun.1.Poate “ochiul” d-lui Tadici ma contrazice.Sa dea Dumnezeu sa fie asa.

 3. pentru gust amar si nelu

  17 January 2017 at 13:07

  Ramane sa demonstreze. Repede isi dau toti cu parerea. Sunt tinere si au timp sa creasca in valoare. Crina Pintea a venit la Zalau si nu stia sa stea in tenisi iar acum e la nationala. Asta inseamna sa fi antrenor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL