Connect with us

DIVERSE

La doar 17 ani, sălăjeanul Rareş Pop apără poarta Universităţii Cluj!

 Un produs al clubului Viitorul Zalău, puştiul face senzaţie între buturile celei mai iubite formaţii din Ardeal. Chiar dacă a mai avut oferte tentante, inclusiv cea din anii trecuţi de la Rapid Bucureşti, goal-keeper-ul vrea să ajungă în Liga I, dar în tricoul <şepcilor roşii>. “În suflet am doar Universitatea Cluj şi sper ca în câţiva ani să ajungem pe prima scenă”, spune fotbalistul 


 

Doar în ultimii ani, Sălajul a furnizat mai multe nume de portari, care au ajuns chiar şi în liga I. Pe această listă se pot înscrie Claudiu Băican (FC Zalău), Claudiu Chiş (Petrolul Ploieşti), Cristian Man (“U” Cluj), Alexandru Gudea (Concordia Chiajna) sau Tudor Mare (FC Mosaique, Franţa).

 

Acum, Sălajul propune încă un nume: Rareş Pop (n. 9 februarie 1999), cel care apără buturile titratei “U” Cluj. Sigur, “şepcile roşii” evoluează acum în Liga a IV-a, însă gruparea studenţească a început un nou drum, cu un proiect ce are ca finalizare revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc în cel mai scurt timp!

 

A început fotbalul la CS Viitorul Zalău şi s-a remarcat în finala regională de la Cupa Hagi

 

Rareş Pop a început fotbalul la CS Viitorul Zalău, când avea doar 8 ani, într-o generaţie din care au mai făcut parte Alexandru Neagotă, Alexandru Taloş sau Ştefan Å¢îrlea, care şi ei au continuat cariera fotbalistică. Sub comanda lui Daniel Sabou, el s-a pregătit timp de trei ani, în care gruparea sălăjeană a avut mai multe clasări bune în competiţiile juvenile. A ieşit din tipar prestaţia celor de la Viitorul la Cupa “Hagi”, acolo unde sălăjenii au câştigat faza regională şi s-au calificat la faza naţională, după o finală cu LPS Satu Mare şi în care  Rareş Pop a apărat două lovituri de departajare! Sigur, posibilităţile de afirmare sunt mai mici în Sălaj, astfel că talentatul portar a urmat un alt drum şi la 11 ani el ajungea în curtea celor de la “U” Cluj.

 

A cucerit medalia de bronz  la Republicani A, după o finală  cu Dinamo în care a fost erou!  

 

La gruparea studenţească a început progresul lui Rareş Pop, astfel că sălăjeanul nostru a început să apere şi în Campionatul Naţional de juniori republicani, atât la juniori B, cât şi la juniori A. Cea mai notabilă performanţă de până acum a fost cea din sezonul trecut, când Rareş Pop a cucerit medalia de bronz cu juniorii mari. Astfel, într-o finală mică desfăşurată în faţa celor de la Dinamo Bucureşti, clujenii s-au impus după loviturile de departajare. Unul dintre eroii Universităţii a fost goal-keeper-ul originar din Sălaj, cel care a apărat numai puţin de trei lovituri de la punctul cu var!

 

George Ogăraru l-a promovat  la echipa mare a Universităţii, când avea doar 15 ani!  

 

Prestaţiile sale de la juniori au atras şi ochii antrenorilor de la echipa mare, iar primul care l-a adus la seniori a fost George Ogăraru, cel care inclus în lot, într-un moment în care “U” evolua în Liga I! După o perioadă de pregătire cu seniorii, a venit şi debutul, astfel că  – în sezonul trecut – Rareş Pop a fost titular la două meciuri în Liga a II-a, cele cu Unirea Târlungeni şi Olimpia Satu Mare. Interesant de spus că, la deplasarea de la Târlungeni, portarul de 17 ani a debutat în liga secundă tocmai în faţa fostului antrenor,  Daniel Sabou fiind observator de joc!

“Eu mă bucur pentru Rareş. Are calităţi şi cred poate ajunge departe. Trebuie să fie serios şi o să demonstreze că este un portar valoros. Cei de la Universitatea au un proiect serios şi eu cred că el ar putea ajunge în Liga I cu Clujul la vârsta de 20 de ani!”, spune Daniel Sabou, fondatorul clubului Viitorul Zalău.

Rareş Pop: “În suflet am doar <U> Cluj. Sper ca în câţiva ani să ajungem pe prima scenă”
De-a lungul anilor, portarul a primit mai mult oferte, una foarte tentantă chiar de la Rapid Bucureşti. Cu toate acestea, el are în vene sânge… “alb-negru” astfel că visul său este să evolueze în Liga a I în tricoul lui “U”!  “La 16 ani, am fost căutat de cei de la Rapid Bucureşti, dar eu am rămas la Cluj, deşi situaţia la club nu era foarte roză. La Universitatea am crescut şi aici vreau să evoluez şi pe prima scenă. Acum există susţinere de la Primărie, de la facultăţi şi de la sponsori, iar Universitatea poate să promoveze în fiecare an. În suflet am doar U Cluj şi sper ca în câţiva ani să ajungem pe prima scenă”, ne-a declarat Rareş Pop, cel care visează să ajungă cândva precum Manuel Neuer, idolul său de la FC Bayern München. Sălăjeanul are un model şi în România, este vorba Emilian Dolha, cel care i-a devenit acum şi  antrenor cu portarii…
Revenind la parcursul Universităţii, să spunem că deocamdată “şepcile roşii” trebuie să treacă  prin experienţele inedite din Liga a IV-a Cluj, acolo unde – împreună cu fanii – “alb-negrii” aduc sărbătoare la fiecare deplasare.
Trebuie spus că, actualmente, Rareş Pop se bate pentru tricoul de titular cu un alt zălăuan, este vorba despre Cristian Man, cel care în vară a lăsat FC Zalău pentru proiectul de la “U” Cluj!
“Nu pot să spun că între noi există concurenţă. Suntem prieteni şi – cel care se află în formă –  intră în poartă”, a precizat goal-keeper-ul în vârstă de 17 ani. Concluzionând, este clar că starea de “U-ist” rămâne fie că “şepcile roşii” evoluează în Liga I sau Liga a IV-a. “Anul viitor, când mă voi afla la final de juniorat, va expira şi contractul meu cu Universitatea. Însă, dacă va fi o ofertă bună, aş vrea să rămâne aici, unde mă simt foarte bine”, a încheiat Rareş Pop.

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Sebi

  14 January 2017 at 17:30

  Ce coincidenta!Seamănă cu Manuel Neuer și este născut în aceeași zi cu Tatarusanu.Mult succes ca ai viitorul în fata!

 2. Mia

  14 January 2017 at 18:22

  Nu e ușor sa pleci de acasă la 11 ani și sa faci și performanta.E un exemplu pentru tinerii de azi.

 3. paul matei

  16 January 2017 at 11:53

  mai baiete,suces ! I-mi place despre dedicarea ta pentru clubul U! Sa ai bafta!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE