Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a transferat o jucătoare născută în Siria!


Campioană mondială de junioare în anul 2014, Dana Abed Kader spune că îi place să joace handbalul cu zâmbetul pe buze. „Acest sport înseamnă mult pentru mine aşa cum însemnate sunt şi momentele petrecute alături de familie”, spune noua jucătoare a Zalăului


 

Dana Abed Kader (n. 21 iunie 1996) este de descendenţă siriană, prin tatăl său, cel care şi în acest moment locuieşte într-o ţară afectată de război. Să spunem că şi Dana s-a născut în Siria, acolo unde a şi copilărit până la vârstă de 4 ani.

Stabilită împreună cu mama şi sora sa, la Bucureşti, Dana Abed Kader a început să practice handbalul, la fel ca şi sora sa – Sara Abed Kader (actualmente portar la Ştiinţa Bucureşti).

 Ani buni, ele au evoluat pentru ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti. Remarcată pe semicerc, Dana Abed Kader a ajuns şi la loturile naţionale, iar în anul 2014 a devenit campioană mondială de junioare cu Naţionala României! În tricoul “tricolor”, valorosul pivot a “bifat” 51 de meciuri, marcând 138 de goluri.

În anul 2015, s-a transferat la CSM Cetate Devatrans, formaţie cu care anul acesta a ajuns în Liga Naţională.  Din păcate, problemele financiare au făcut ca gruparea din judeţul Hunedoara să se retragă din campionat, chiar în această săptămână.

Deşi a avut mai multe oferte tentante, jucătoarea în vârstă de 20 de ani a ajuns la un acord cu HC Zalău, grupare cu care a semnat un contract pe patru ani!

Noua jucătoare a Zalăului a precizat că îi place să joace cu zâmbetul pe buze, precizând că un aport importantă în progresul ei la adus Dorina Popa, antrenoarea de la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, cu atât mai mult cu cât mama sa nu prea a fost de acord cu acest sport.

“La început, când m-am dus primele zile, mama nu a fost de acord să fac handbal, dar după ce am văzut că pot, i-am spus că vreau să fac acest sport. Am început la Şcoala nr. 2, unde m-a ajutat şi doamna profesoară Dorina Popa. Chiar visez să ajung mai departe în această carieră. Acest sport înseamnă mult pentru mine aşa cum însemnate sunt şi momentele petrecute alături de familie. Eu sunt foarte emotivă. Sunt tot timpul cu zâmbetul pe buze indiferent de situaţie”, a spus Dana Abed Kader.
 

 

Sursa foto: zerofotbal.ro

302 Vizualizari
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Nelu

    15 January 2017 at 21:04

    Felicitari pt.alegerea.Incapi pe mana unui mare antrenor,care stie sa antreneze tinere jucatoare,si le ajuta sa ajunga mari jucatoare.Pt.tine cea mai mare probl.va fi sa-l suporti la antrenamente pe d-nul Tadici.Daca reusesti acest lucru cu certitudine vei ajunge o juc.de top.Handbal cu zambetul pe buze? cred ca trebuie sa uiti de el.Cu d-nul Tadici exista doar handbal in care dai tot ce poti.Si tu poti.Mult succes.

  2. Adi

    16 January 2017 at 18:17

    @ Nelu – Un sfat corect ! e adevarat Tadici vrea sa produca doar performanta si nume necunoscute cu perseverenta , dar si disciplina si munca serioasa a facut jucatoare mari , care nici ele nu visau vreodata ( Pintea Crina este un exemplu , chiar daca era grea rau de cap si avea exact o tona ) Nimeni inafara de el NU vedea nimic la ea sau vreo perspectiva si totusi …a cioplit la ea pana la 90 de kg si a invata sa alerge ursoica ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL