Connect with us

DIVERSE

Ediţia a XIII-a a Memorialului “Radu Gog”, o ediţie plină de recorduri. REZULTATELE COMPLETE


Cea mai veche competiţie de minifotbal organizată în judeţul nostru şi-a disputat partidele la finalul săptămânii trecute. Dacă la categoria Open, Dia Guard Divino s-a impus pentru a doua oară la rând, la Old Boys, Onorel a reuşit să obţină primul trofeu. Organizatorii au reuşit să doboare toate recordurile la această ediţie, atât din punct de vedere al numărului de echipe participante,  cât şi al numărului de bilete vândute la Tombolă şi al încasărilor din Licitaţia de tricouri


Cea mai aşteptată competiţie a începtului de an în judeţul nostru şi-a disputat la finalul săptămânii cea de-a XIII-a ediţie. Organizată în memoria fostului arbitru Radu Gog – decedat în anul 2002 în urma unui tragic accident de circulaţie – competiţia se dezvoltă de la an la an. În premieră, în acest an, turneul de minifotbal s-a disputat pe parcursul a trei zile, astfel cei aproape 300 de jucători ce au păşit pe parchetul sălii de sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu” au avut timp suficient pentru a oferi un adevărat spectacol minifotbalistic spectatorilor.  

Info Plus, surpriza din faza grupelor la categoria Open 

Cele 16 echipe înscrise au fost împărţite în patru grupe, câştigătoarea calificându-se direct în faza semfinalelor. Grupa A a fost câştigată fără probleme de TDI, echipa lui Dorin Teglaş câştigând toate cele trei partide din prima fază a competiţiei. Având în componenţă jucători cu experienţă în minifotbal precum Alexandru Pop, Andrei Teglaş sau Marius Cheţa, la care s-a adăugat tinereţea şi dorinţa de afirmare a mai tinerilor Alexandru Moş (Viitorul Ulmeni) şi Răzvan Birta (LPS Bihor), TDI a trecut destul de uşor de Tenaris Silcotub, Prietenii şi Young Boys. 

Repartizată în grupa B, campioana Dia Guard Divino nu a avut mari dificultăţi în a-şi câştiga locul în penultimul act al competiţiei. Singura partidă care părea mai dificilă pentru Ciprian Pavel şi compania a fost cea împotriva celor de la Bavaria Gold Construction, care i-a avut în componenţă printre alţii şi pe Raul Stanciu, Nicolae Maxim, Ionel Potra şi Incze Janos (futsal L1, Clujana). Jocul însă a fost în mare parte la îndemâna echipei conduse de Florin Marian Raţ, care a reuşit la final să se impună cu 6 – 3 şi să se califice în semifinale. 

Cea mai mare surpriză din prima fază a competiţiei s-a produs în Grupa C, acolo unde Info Plus a reuşit să obţină calificarea dintr-o grupă cu Fan Courier şi Bavaria Gold Automobile. Echipa lui Romulus Strâmbu a obţinut calificarea după ce a învins la loviturile de departajare echipa Cavalerilor, cea care în prealabil a învins echipa “poştaşilor rapizi” cu 4 – 2!  


Finalista HNH 1919 Cluj s-a “distrat” cu Autovip Lexus
 

Toată lumea prezentă miercurea trecută la tragerea la sorţi pentru componenţa grupelor a avut parte de un şoc când au fost stabilite echipele repartizate în grupa D. În aceasta s-au confruntat campioana din 2015 Euro Dezmembrări, Autovip Lexus, Cetatea Buciumi şi HNH 1919 Cluj! Aşteptările tuturor s-au concretizat şi pe parchetul sălii, acolo unde spectatorii au putat vedea nişte partide extrem de plăcute şi de disputate. Deşi a început cu stângul competiţia, HNH 1919, echipă care a avut în componenţă doi jucători de futsal – Sorin Acatrinei şi Ioan Timiş – a reuşit să-şi adjudece calificarea în semifinale după ultimul joc al grupei D, cel în care a umilit-o pur şi simplu pe Autovip Lexus, învingând-o cu 7 – 2!!!  

Semifinalele au avut deznodământul aşteptat 

În semifinale s-au întâlnit câştigătoarele din grupele A şi B, respectiv C şi D. Deşi conducătorul echipei TDI, Dorin Teglaş, îşi dorea foarte mult ca echipa sa să acceadă în ultimul act, Dia Guard Divino a fost mult mai puternică şi s-a impus cu 3 – 1, după ce a condus de fiecare dată. La fel de uşor s-a impus şi HNH în faţa surprizei Info Plus, care a trebuit să se mulţumească cu o clasare pe locul patru din 16 echipe participante.  A urmat apoi finala mică, acolo unde Flaviu Porumb a făcut “spectacol” pe teren, marcând de patru ori în poarta lui Marius Ilieş şi aducând pentru a doua oară la rând medaliile de bronz în vitrina echipei TDI.  

Dia Guard s-a impus, mai uşor decât se aştepta, în marea finală 

Având în vedere evoluţia echipei HNH 1919 Cluj din partida cu Autovip Lexus, multă lume era sceptică în vederea obţinerii unui nou titlu pentru echipa Dia Guard şi spera să vadă o partidă foarte disputată în ultimul act. Bogdan Ciaca şi compania au început însă foarte hotărâţi partida şi după doar câteva minute de joc au reuşit deschiderea scorului, pentru ca până la pauză să mai înscrie de două ori. Marcatorii campioanei au fost Bogdan Ciaca şi Ciprian Pavel, în timp ce adversarii au reuşit doar să reducă din diferenţă prin reuşita lui Răzvan Vălean.  Probabil că oboseala acumulată în urma disputei cu Autovip şi-a pus amprenta pe jocul clujenilor de la HNH, însă cu siguranţă accidentarea lui Marius Turea (diagnosticat ulterior cu entorsă de genunchi) a avut un aport semnificativ în jocul modest al acestora din ultimul act. Chiar şi aşa, Dia Guard Divino are toate meritele pentru evoluţia din finală şi pentru obţinerea celui de-al doilea trofeu consecutiv la Memorialul “Radu Gog”.  


Cristian Panin şi Romulus Buia, “vedetele” de la Old Boys
 

Pentru prima dată în cei 13 ani în care s-a organizat Memorialul “Radu Gog”, pe lista participantelor s-au aflat şi echipe din afara judeţului. Dacă la Open a fost vorba despre HNH 1919 Cluj Napoca, la Old Boys am întâlnit atât o echipă din Cluj, cât şi una din Maramureş. Astfel, în grupa F, alături de Adi Com şi Michelin s-au aflat şi “viruşii verzi” de la Sănătatea Cluj şi FC Kiss Baia Mare. Printre jucătorii celei din urmă s-au aflat şi fraţii Cristian şi Florin Mureşan, foşti componenţi ai Armăturii Zalău.

De asemenea, în echipa maramureşeană s-a aflat şi Romulus Buia, unul dintre fostele glorii ale fotbalului românesc, care a evoluat în cariera sa şi la Universitatea Craiova, Gloria Bistriţa, Rocar Bucureşti sau Dinamo Bucureşti, acesta încântând publicul cu tehnica s-a desăvârşită şi cu golurile sale de efect. Un alt nume sonor prezent la Zalău este şi Cristian Panin – jucătorul care are în palmares toate trofeele câştigate de CFR Cluj –  care a evoluat la această competiţie pentru Sănătatea Cluj.  Ambele grupe de la Old Boys au fost extrem de echilibrate, în fiecare câte trei echipe au acumulat şase puncte, iar departajarea s-a făcut la golaveraj. Astfel, din Grupa E s-a calificat în marea finală Onorel, care a avut în componenţă jucătorii ce au evoluat până acum sub denumirea de “Trans Oşanu”, iar Minerul Sărmăşag a acces în finala mică.  

FC Kiss Baia Mare, “oaia” neagră a competiţiei 

Cum nu există pădure fără uscături, se pare că formaţia maramureşeană nu a înţeles care este adevăratul scop al acestei competiţii, iar unul dintre jucătorii acesteia, Ciprian Danciu, a avut un limbaj şi o ieşire necontrolată în ultima partidă din faza grupelor. Jucătorul fiind eliminat şi automat suspendat, iar echipa având un lot mai restrâns de jucători au dorit ca Danciu să evolueze şi în finală, însă organizatorii nu au putut accepta o asemenea concesie, iar FC Kiss Baia Mare şi-a făcut bagajele şi a părăsit competiţia înaintea marii finale. 

De această decizie a profitat din plin formaţia Onorel, care nu a mai fost nevoită să transpire pentru a pune mâna pe marele trofeu. Astfel, Ioan Antal şi compania au câştigat în premieră sub această denumire competiţia de Old Boys din cadrul Memorialului “Radu Gog”. 

Zălăuanii Rareş Pop şi Ioan Meleg, desemnaţi cel mai tânăr, respectiv cel mai vârstnic participant 

La fel cum s-a obişnuit în fiecare an, organizatorii au oferit pe lângă cupele şi diplomele pentru locurile ocupate, şi premii individuale. Astfel, la ediţia a XIII-a a Memorialului, golgheterii celor două competiţii au fost Ciprian Pavel (Dia Guard), respectiv Alexandru Gaşpar (Sănătatea) şi cei mai buni portari au fost desemnaţi Marcel Petcu (Dia Guard), respectiv Mihai Szabo (Sănătatea). O altă distincţie care se acordă de câteva ediţii este pentru cel mai tânăr jucător (pentru categoria Open) dar şi pentru cel mai vârstnic (pentru Old Boys). Astfel, la această ediţie cel mai tânăr participant a fost Rareş Pop, goalkeperul celor de la HNH 1919 Cluj, portar care este legitimat în Liga IV-a la Universitatea Cluj. Puţină lume ştie însă că acesta este născut în Zalău, însă a plecat din oraşul de sub Meseş cu dorinţa de a ajunge în fotbalul mare. La polul opus, cel mai experimentat jucător al competiţiei a fost desemnat Ioan Meleg, cel care a evoluat pentru Minerul Sărmăşag, echipă cu care s-a clasat pe locul patru.  


Marele premiu al tombolei a fost câştigat de Ionuţ Gheţi
  

Pe lângă turneul de minifotbal, Memorialul mai cuprinde şi o Tombolă cu premii, dar şi o Licitaţie de tricouri. Dacă anul trecut premiul special a fost un tricou al echipei naţionale de fotbal cu semnăturile tuturor jucătorilor, anul acesta organizatorii s-au gândit să mai diversifice premiile şi au oferit un Led TV LG pentru a fi oferit ca premiu principal. Norocosul de serviciu a fost Ionuţ Gheţi – jucătorul echipei de minifotbal GVU – care a fost posesorul biletului extras pentru televizorul în valoare de 1.000 lei. Al doilea premiu ca importanţă a fost un tricoul al echipei HC Zalău cu semnăturile actualelor jucătoare. Acesta a ajuns la un alt practicant al minifotbalului, Flaviu Maioş, care este legitimat la echipa DHL Brădet, dar şi în Liga a V-a la Recolta Agrij. Pe lângă aceste premii, organizatorii au mai oferit peste 30 de sticle cu vin şi şampanie, dar şi alte premii.

Licitaţia de tricouri a fost un real succes!

Tricoul Cristinei Neagu a fost, din nou, cel mai bine licitat   Cea mai nouă “componentă” a Memorialului, care se pare că în doar trei ani a devenit şi cea mai benefică din punct de vedere financiar este Licitaţia de tricouri organizată de Asociaţia Sportivă Cavalerii Zalău, organizatoarea acestei acţiuni caritabile.  Anul acesta numărul tricourilor din sportul românesc scoase la licitaţie a fost de 28, un număr aproape dublu faţă de cel de anul trecut. Pentru a doua oară la rând, tricoul Cristinei Neagu a avut cea mai mare ofertă, acesta fiind adjudecat la această ediţie pentru suma de 2.500 lei! În ediţia următoare a ziarului vom reveni cu mult mai multe detalii despre această licitaţie, cât şi cu numele celor care au intrat în posesia celor 28 de tricouri.

 

GALERIE FOTO de la competiţie

 


Rezultate înregistrate la

 Categoria Open:

 
Grupa A:

AS Prietenii – Young Boys                                           3 – 3  (9 – 8, d.l.d.)

TDI – Tenaris Silcotub                                                  6 – 1

TDI – Young Boys                                                         2 – 2  (5 – 3, d.l.d.)

Tenaris Silcotub – AS Prietenii                                     7 – 0

TDI – AS Prietenii                                                         5 – 2

Tenaris Silcotub – Young Boys                                     0 – 2

 

Grupa B:

Viper Electro Cris – Bavaria Gold Construction           1 – 4

Dia Guard – Voinţa Horoatu Crasnei                             7 – 0

Dia Guard – Bavaria Gold Construction                        6 – 2

Voinţa Horoatu Crasnei – Viper Electro Cris                 3 – 4

Dia Guard – Viper Electro Cris                                      4 – 1

Voinţa Horoatu Crasnei – Bavaria Gold Construction   1- 4

 

Grupa C:

Info Plus – Bavaria Gold Automobile                            4 – 1

Fan Courier – AS Cavalerii                                            2 – 4

Fan Courier – Bavaria Gold Automobile                       4 – 1

AS Cavalerii – Info Plus                                                 0 – 0  (1 – 3, d.l.d.)

Fan Courier – Info Plus                                                  2 – 2  (4-3 d.l.d.)

AS Cavalerii – Bavaria Gold Automobile                     5 – 4

 

Grupa D:

Cetatea Buciumi – HNH 1919 Cluj                               1 – 1 (3 – 2, d.l.d.)

Euro Dezmembrari – Autovip Lexus                             1 – 4

Euro Dezmembrari – HNH 1919 Cluj                           2 – 3

Autovip Lexus – Cetatea Buciumi                                 3 – 0

Euro Dezmembrari – Cetatea Buciumi                          2 – 4

Autovip Lexus – HNH 1919 Cluj                                  2 – 7

 

Semifinale:

TDI – Dia Guard Divino                                               2 – 4

 
Info Plus – HNH 1919 Cluj                                           3 – 5

 

Finala mică:


TDI – Info Plus                                                            7 – 3

Au marcat: Flaviu Porumb (4), Mihai Molnar, Alexandru Moş şi Andrei Teglaş, respectiv Nicolae Stana, Marius Micle şi Robert Niculăuţ

 

Finala mare:

Dia Guard Divino – HNH 1919 Cluj                         3 – 1

Au marcat: Ciprian Pavel (2) şi Bogdan Ciaca, respectiv Răzvan Vălean

 

Dia Guard Divino: Marcel Petcu şi Vlad Bonţe – Andrei Bene, Bogdan Ciaca, Răzvan Moisi, Toth Karoly, Florin Kordiş, Ciprian Pavel, Rareş Pintea, Florin Pop şi Claudiu Murg. Conducător: Florin Marian Raţ

 

HNH 1919 Cluj: Rareş Pop – Marius Turean, Ioan Timiş, Sorin Acatrinei, Dragoş Puşcaş, Rareş Căprar, Alexandru Vana, Cristian Tulbure, Horaţiu Brici, Răzvan Vălean, Rareş Macarie, Rareş Pop şi Rareş Cândea. Conducător: Alexandru Vana

 

Premii individuale:

 
Cel mai bun portar:
     Marcel Petcu (Dia Guard Divino)

Cel mai tânăr jucător: Rareş Pop (HNH 1919 Cluj)

Golgheter:                     Ciprian Pavel (Dia Guard Divino)

 

 

Rezultate înregistrate la

 Categoria Old Boys:

 

 Grupa E:

Onorel  – Team X                                             6 – 0

Lexus – Minerul Sărmăşag                              1 – 4

Lexus – Team X                                               8 – 0

Minerul Sărmăşag – Onorel                             2 – 4

Lexus – Onorel                                                 3 – 2

Minerul Sărmăşag – Team X                           7 – 2

 

Grupa F:

FC Kiss Baia Mare – Michelin                         6 – 3

Adi Com – Sănătatea Cluj                                4 – 2

Adi Com – Michelin                                         7 – 1

FC Kiss Baia Mare – Sănătatea Cluj                5 – 9

Adi Com – FC Kiss Baia Mare                        2 – 9

Sănătatea Cluj – Michelin                                6 – 1

 

Finala mică:

Minerul Sărmăşag – Sănătatea Cluj                 2 – 2  (2 – 4, d.l.d.)

Au marcat: Dan Tăut şi Ioan Meleg, respectiv Cristian Micula (2)

 

Finala mare:

Onorel – FC Kiss Baia Mare                            3 – 0

Onorel: Emil Lucaciu şi Ioan Barou – Artur Ciontoş, Dan Lucaciu, Ioan Antal, Alexandru Şerban, Marian Ignat, Codruţ Buciuman, Sorin Chifa, Szentkiraly Zsolt, Daniel Sabou şi Victor Prodan. Conducător: Ioan Antal

 

Sănătatea Cluj: Iulian Bonda, Cristian Panin, Kis Csaba, Paul Simon, Cornel Caşcaval, Sabin Pâglişan, Aurel Muntean, Mihai Szabo, Aurelian Ghişa, Alexandru Gaşpar, Claudiu Cobârzan şi Cristian Huiet. Conducător: Aurelian Ghişa

 

Premii individuale:

Cel mai bun portar:          Mihai Szabo (Sănătatea Cluj)

Cel mai vârstnic jucător: Ioan Meleg (Minerul Sărmăşag)

Golgheter:                         Alexandru Gaşpar (Sănătatea Cluj)


 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. minifotbal

    12 January 2017 at 12:20

    Galerie foto?

  2. Mircea

    12 January 2017 at 16:52

    Oare baietii de la Dia Guard nu au fost obositi? Doar baietii de la Cluj?:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE