Connect with us

DIVERSE

EDITORIAL: Gesturi frumoase, urmate de gafe!


Colinde, flori, cupe, diplome şi cel mai important… premii în bani pentru performerii sportului sălăjean şi în special pentru cei ai municipiului Zalău


La fel ca şi în fiecare an în luna decembrie, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj a întocmit clasamentul celor mai buni performeri sălăjeni. Spre deosebire de ultimii ani, în 2016 s-a dat din nou drumul premierilor în bani, iar  – pentru ca acestea să fie cât mai consistente – cei de la DJST Sălaj au apelat la Primăria şi Consiliul Local Zalău pentru a veni în sprijinul lor cu fonduri financiare. Spre lauda lor, aleşii locali au răspuns afirmativ solicitărilor şi au alocat o sumă ”frumuşică”, adică 44.700 lei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al Primăriei Zalău.

În ziua în care a avut loc festivitatea de premiere au apărut articole de presă în care sportivii şi antrenorii au aflat că vor fi recompensaţi şi în bani pentru performanţele obţinute de-a lungul anului, dar la evenimentul în sine o parte dintre ei au avut surpriza să constate că lucrurile nu stau chiar aşa. Nici nu s-a încheiat festivitatea de premiere şi am auzit voci, iar unele chiar mi-au adresat rugămintea de a semnala greşelile făcute. Primii care s-au arătat nemulţumiţi au fost antrenorii cu dublă calitate, cea de sportivi – antrenori. Faptul că au avut performanţe  în 2016 ca şi sportivi îi îndreptăţea să fie recompensaţi şi pentru rezultatele obţinute cu elevii pe care îi pregătesc pentru că au efectuat muncă şi în antrenorat şi poate acest lucru chiar i-a împiedicat să obţină rezultate mai bune ca şi sportivi.

Pe de altă parte nemulţumire a fost şi din partea celor care au ocupat primele locuri în clasamentul celor mai buni sportivi în ramurile olimpice. “Chiar dacă am fost premiaţi pentru calificarea la Olimpiadă cu o sumă importantă nu înseamnă că nu trebuie să fim premiaţi la final de an pentru performanţele obţinute pe parcursul anului. Calificarea la Olimpiadă este una, iar acest clasament este cu totul altceva. Monel, te rog scrie tu dacă ceilalţi nu o fac!”,  mi-a spus fără reţinere în glas una din persoanele rămase cu un gust amar după Gala “Laureaţii anului sportiv 2016 în Sălaj”.

Fără să fiu acuzat de rea voinţă, nu pot să nu fiu de acord cu respectiva persoană. Plus de asta, sunt de acord şi cu sportivii-antrenori rămaşi recompensaţi doar pe jumătate. De asemenea, sunt şi în asentimentul sportivilor sălăjeni aflaţi în topul celor mai buni performeri din judeţ, care au reprezentat alte cluburi decât cele din municipiul Zalău, dar aici este o cu totul altă problemă pentru că reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local au alocat fondurile pentru cluburie care plătesc impozite şi taxe la nivelul municipiului. Poate că anul viitor o să fie mai bine şi lucrurile gândite mult mai corect pentru a nu se mai isca discuţii.

Oricum, gestul făcut de Primăria şi Consiliul Local Zalău rămâne unul frumos şi extrem de binevenit, dar pentru ca astfel de gesturi să îşi atingă ţinta este nevoie şi de câţiva oameni care se pricep la sport pentru a le gestiona. Nu de alta, dar este a doua scăpare a municipalităţii în sport, după cea cu echipa de volei care ne-a făcut de râs municipiul pe întreg continentul.
 

loading...
Loading...
10 Comments

10 Comments

 1. chelner

  5 January 2017 at 12:44

  Baaaaaa ce treaba are asta cu sportul vai si amar pai asta e cel mai mare betivan din judet bea toata ziua si acum are loc in ziar sa scrie despre sport ??? Asa ziar asa ziaristi

 2. alt chelner

  5 January 2017 at 13:22

  Deci asta i un betivan mare mare il cunosc si eu de la tine out

 3. jakdjddn

  5 January 2017 at 14:32

  totul a fost bine si frumos la festivitate, in schimb o singura antrenoare era suparata Boberschi de la CSM Zalau, a luat bani frumosi de la primarie 5000 lei si atleta ei 5000, nu era normal sa mai incaseze inca o data bani si de la primaria zalau.

 4. fost sportiv

  5 January 2017 at 17:26

  Domnule Primar puneti oameni care se pricep la sport din partea Primariei nu puneti necunoscatori ai fenomenului.

 5. pro sport

  6 January 2017 at 9:18

  Adevarul doare !Daca cineva incepe sa ia atitudine fata de ceea ce se face gresit oamenii arunca cu noroi .Felicitari pentru atitudinea acestui ziarist sau ce este el .Sper sa nu se opreasca aici si sa scrie si alte adevaruri .Bine ar fi sa nu se limiteze numai la sport si sa scrie despre neregulile sin alte institutii .Din ce se observa are curaj .Mult succes in continuare si asteptam cu interes si alte articole.

 6. sportiv

  6 January 2017 at 9:42

  chelnere…nu ti-a lasat omul ciubuc sau te-o atins si pe tine articolele. poate mai bea omul o tzara sa isi faca curaj, dar pana la apelativul facut de tine este cale lunga.adu dovezi ca el se pare ca are in ceea ce scrie.oricum eu zic ca are ceva sanje unde trebuie sa scrie asa cum scrie.bravo monele si da-le in continuare in gura cand gresesc.sper totusi ca nu sunt articole comandate ca atunci o sa dezamagesti multa lume care acum te apreciaza.felicitari pentru ultimele doua editoriale. mult succes in tot ceea ce faci si nu apleca urechea la comentariile rautacioase.oamenii care nu stiu sa suporte critica arunca cu noroi.succes in tot ceea ce faci la regio si sportul salajean.

 7. RESPECT

  6 January 2017 at 10:02

  Suparati au fost mai multi. Cine a avut urechi sa auda a auzit, iar cine a avut curaj a scris. In numele tuturor sportivilor si antrenorilor nemultumiti doresc sa multumesc ziarului sportul salajean pentru atitudine. Poate anul viitor o sa se faca dreptate. Au fost oameni in sala de la primarie care in semn de protest nici macar nu s-au ridicat de pe scaun pentru a merge sa-si ridice premiul. Ne bucuram sa vedem ca sunt oameni atenti la detalii.

 8. jean popescu

  6 January 2017 at 12:58

  In primul rand ziariÈ™tilor, eÈ™ti praf in meseria ta! 😉 Articol scris la comanda si cu direcÈ›ie.
  Dacă erai tare È™i erai documentat È™i voiai să faci ceva spuneai cu nume È™i prenume atlet, antrenor, suma datorata, suma primita, diferente etc.. nu aÈ™a niÈ™te antrenori, niÈ™te sume etc. “O doamna nici tânără nici bătrâna nici înaltă nici slabă etc..”

 9. curaj

  6 January 2017 at 13:26

  Nu o scris ca pentru ca nu-i asa curajos cum il lauda lumea. Daca avea sange cum spun unii ar fi scris numele antrenorilor. Eu zic ca ii este frica sa nu-l bata Guset, antrenorii de la karate si cei de la culturism. E logic ca la ei s-a referit dar este fricos si nu le-a trecut numele.

 10. nu am facebook

  11 January 2017 at 9:52

  Domnule Florin Brasla,
  Nu cred ca comentariul tau isi are locul. Pe nimeni care se pricepe la sport nu deranjeaza premierea facuta catre Carlan si antrenoarea ei. Bravo si felicitari pentru calificare. Este greu sa te califici la Jocurile Olimpice, iar cursa de maraton este extrem de dificila. Nu cred ca ai alergat in viata ta 10 km legati, ce sa mai zic de o cursa de maraton?
  Cred totusi ca ai si dreptate pe undeva, dar sincer iti spun, nu numai la Zalau s-au premiat sportivii pentru calificarea la JO. Au fost premieri si in alte judete. Poate daca si Carlan avea conditiile de pregatire pe care le-au avut alti sportivi calificati la JO lucrurile erau altfel si pentru ea. Tu stii ca ea a mers la munca si nu primeste un salariu asa … pe ochi frumosi. Sigur, este usor sa arunci cu noroi, dar iti soun eu, Carlan a ajuns acolo unde tu nu o sa ajugi nici macar ca si spectator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE