Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ediţia a XIII-a a Memorialului Radu Gog, de la A la Z


Prestigioasa competiţie caritabilă ce se va desfăşura în perioada 7 – 8 ianuarie, se anunţă a fi una de real succes. Organizatorii au scos la licitaţie pe Facebook un număr record de tricouri din fotbal, handbal, judo şi atletism, iar la competiţie şi-au anunţat prezenţa şi două echipe din judeţul Cluj, câte una la fiecare categorie, Open, respectiv Old Boys


Ediţia din 2016 a Memorialului “Radu Gog” a fost una record, atât din punct de vedere al echipelor participante, cât şi al încasărilor din licitaţia celor 17 tricouri puse la dispoziţie de organizatori. Vă reamintim faptul că fostul atlet Vasile Ardelean, stabilit în Chicago de peste 10 ani, a intrat în posesia tricoului celei mai bune handbaliste din 2010 şi 2015 pentru suma de 3.000 ron, iar competiţiile de Open şi Old Boys au fost câştigate de Marisa Dia Guard, respectiv Armătura Zalău.

 

La ediţia a XIII-a vor participa şi două echipe din judeţul Cluj
 

Având în spate şi presiunea unei ediţii de un real succes (2016), Asociaţia Sportivă Cavalerii a început pregătirile pentru ediţia a XIII-a în urmă cu aproximativ o lună, iar de acum două săptămâni au început şi înscrierile echipelor. Astfel, până ieri la închiderea ediţiei, la categoria Open erau înscrise un număr de zece echipe (Dia Guard, H & H 1919 Cluj, Cetatea Buciumi, Voinţa Horoatu Crasnei, Viper Electro Cris, Euro Dezmembrări,  Fan  Courier, Tenaris, AS Cavalerii şi Bavaria), iar la Old Boys şase echipe (Sănătatea Cluj, Minerul Sărmăşag, Ady Com, Lexus, Michelin şi Onorel).

Remarcăm astfel înscrierea în competiţie a două echipe din Cluj Napoca, H & H şi Sănătatea, care au fost printre primele grupări care şi-au anunţat intenţia de participare. Prima dintre ele este reprezentată de Marius Turean, un jucător cunoscut de către sălăjeni, după ce a evoluat acum câţiva ani la Favorit Dobrin şi Silvania Cehu Silvaniei.


Înscrierile echipelor continuă
 

Echipele de fotbal, minifotbal sau cele formate special pentru această competiţie se pot înscrie în continuare la nr. 0741- 033.239 (Nicu Chiş) până miercuri, 4 ianuarie, atunci când va avea loc şedinţa cu delegaţii echipelor. Condiţiile de participare la Categoria Open sunt la fel ca şi cele de la ediţia precedentă, astfel: într-o echipă pot evolua jucători amatori de fotbal, minifotbal şi un număr maxim de 2 jucători ce au evoluat în ultimele şase luni în Liga 1,2,3 de fotbal sau Liga 1 de futsal. De cealaltă parte, la Categoria Old Boys au drept de participare jucătorii care au împlinit 38 de ani, sau care împlinesc această vârstă în 2017.

 

Număr RECORD de tricouri scoase la Licitaţie

Acum doi ani, la iniţiativa unuia dintre organizatori, s-a organizat şi o licitaţie de tricouri din fotbal pentru a mări încasările competiţiei, şi implicit suma donată familiei Gog. Astfel, în 2015, cele şapte tricouri scoase la licitaţie au fost vândute pentru 1.700 ron, iar anul trecut s-a consemnat o creştere semnificativă a sumei încasate din această licitaţie. Pentru cele 17 tricouri licitate, Asociaţia Sportivă “Cavalerii” a reuşit să obţină nu mai puţin de 10.000 ron, dintre care 3.000 au fost obţinuţi din tricoul Cristinei Neagu. Având în spate presiunea unui real succes la licitaţia de anul trecut, organizatorii au pus la dispoziţie pentru licitaţia din acest an 20 de tricouri!


Tricoul Cristinei Neagu, pentru a doua oară la Memorial

După succesul avut cu tricoul celei mai bune handbaliste din lume în 2010 şi 2015, organizatorii au făcut eforturi pentru ca şi la Ediţia a XIII-a să scoată la licitaţie un nou tricou al celei mai iubite handbaliste din România. Astfel, sportiva a fost informată de succesul pe care l-a avut tricoul ei la ediţia precedentă şi a decis să ofere organizatorilor un nou tricou cu autograf, bucurându-se că poate ajuta astfel familia răposatului arbitru.

Pe lângă acest tricou, la licitaţia organizată pe pagina de Facebook “Memorialul Radu Gog”, mai puteţi regăsi şi alte tricouri din handbal, astfel: tricoul echipei U Cluj cu semnăturile tuturor jucătoarelor din acest sezon, tricoul Cristinei Laslo de la naţionala României cu autograf, tricourile jucătorilor Ionuţ Ramba şi Alexandru Csepreghi din naţionala masculină de handbal, dar şi două tricouri de colecţie de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HCM Baia Mare ale jucătoarelor Ramona Farcău, respectiv Laura Oltean.


Ramona Farcău: “Mă bucur nespus că pot ajuta  Memorialul <Radu Gog>”
 

Una dintre cele mai mari produse ale handbalului zălăuan, Ramona Farcău, a răspuns pozitiv la solicitarea organizatorilor de a dona un tricou pentru licitaţie şi a oferit tocmai un tricou unicat, de la ultimul ei sezon la Oltchim Ramnicu Vâlcea. “Mă bucur nespus că pot ajuta şi eu această acţiune caritabilă prin donarea unui tricou. Sper ca acesta să ajute organizatorii în ducerea la bun sfârşit a ediţiei a XIII-a a Memorialului. De asemenea, îi felicit pentru iniţiativă şi pentru munca pe care o depun”, a declarat fosta jucătoare a echipei Silcotub Zalău, care actualmente evoluează la Dinamo Bucureşti, în Divizia A.


Zece tricouri din lumea fotbalului, printre care şi unul venit tocmai de pe “Maracana”!
 

Cum fotbalul este sportul rege în ţara noastră, desigur, nici de la Memorialul “Radu Gog” nu puteau lipsi tricouri din lumea fotbalului. Astfel, pe pagina de Facebook a competiţiei puteţi licita pentru tricourile lui Florin Gardoş (Southampton), Dorin Rotariu (Dinamo), George Å¢ucudean (ASA Târgu Mureş), Cristian Bud (CFR Cluj), Adrian Petre (UTA Arad), Cosmin Contra (naţionala României), Bogdan Unguruşan (Pandurii Târgu Jiu), dar şi a arbitrilor Ovidiu Haţegan (tricou Champions League), Cristian Balaj şi un tricou cu semnătura arbitrilor români ce au oficiat la Jocurile Olimpice de la RIO de Janeiro şi Campionatul European din Franţa, Ovidiu Haţegan, Sebastian Gheorghe şi Octavian Şovre.

 

Alexandru Bologa, un “derşidan” cu suflet mare
 

Două dintre articolele cu însemnătate specială scoase la licitaţie de Asociaţia Sportivă “Cavalerii” Zalău sunt un tricou al Comitetului Paralimpic din România cu semnătura derşidanului Alexandru Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la RIO şi o centură de judo brodată cu însemnele competiţiei şi cu numele sportivului. Iată că Alexandru Bologa, un tânăr care a trecut prin toate greutăţile vieţii, plecând de jos şi ajungând să fie medaliat la Olimpiadă, a vrut să facă un gest de caritate şi să ajute, în modul său, familia fostului arbitru Radu Gog. Este de apreciat gestul său şi considerăm că toată lumea ar trebui să îl aprecieze mai mult şi să îi acorde respectul şi atenţia necesară pentru ceea ce a făcut pentru sportul din Sălaj şi din ţara noastră. 

Ultimul, dar nu cel din urmă, obiect de la licitaţie este un maiou oferit de atletul Virgil Monel Sabou, maiou în care a obţinut cel mai bun timp al său la maratonul de la Chicago. Iată că după ce de anul trecut face parte din Comisia de Organizare a acestui prestigios turneu caritabil, Sabou a decis să renunţe la unul dintre cele mai dragi articole din colecţia sa şi să îl doneze pentru a ajuta familia Gog.

 

Licitaţiile continuă pe pagina de facebook “Memorialul Radu Gog”, până sâmbătă, 7 ianuarie
 

Licitaţiile tricourilor sunt în toi, încă de săptămâna trecută, iar cel mai căutat articol până în acest moment a este tricoul Cristinei Neagu. Acesta a avut preţul de pornire de 500 ron, însă în doar 24 de ore de la postarea acestuia pe internet, preţul tricoului a ajuns la 2.000 ron, ofertă făcută de un iubitor al handbalului din Norvegia. Cei care doresc să liciteze pentru unul dintre articolele prezentate în acest material, o pot face accesând pagina de Facebook “Memorialul Radu Gog”, acolo unde pot vedea în timp real şi stadiul ofertelor.

 

Condiţii de participare la competiţia de minifotbal “Memorialul Radu Gog”
 

– Echipele înscrise la categoria Open pot avea în componenţă jucători de minifotbal sau fotbal amator, dar şi 2 jucători care au evoluat în ultimele şase luni în Ligile 1,2,3 de fotbal sau Liga 1 de futsal;

– Echipele înscrise la categoria Old Boys trebuie să aibă în componenţă jucători care au împlinit 38 de ani, sau împlinesc această vârstă în anul 2017;

– Înscrierile echipelor se fac la tel  0741- 033239 (Nicu Chiş)

– Şedinţa cu delegaţii va avea loc miercuri, 4 ianuarie, de la ore 19.00, la Restaurantul Meseş. În cadrul şedinţei se va face tragerea la sorţi a grupelor şi se vor stabili ultimele detalii organizatorice. Verificarea jucătorilor se va face pe baza tabelului depus la Comisia de Organizare. În timpul desfăşurării competiţiei nu se vor putea face modificări de jucători pe aceste tabele;

– În cazul în care apar situaţii neprevăzute (excepţionale), Comisia de Organizare le va analiza şi soluţiona în timp util.


Echipe înscrise până miercuri, 28 decembrie:
 

OPEN: Dia Guard, H&H 1919 Cluj, Cetatea Buciumi, Voinţa Horoatu Crasnei, Viper Electro Cris, Euro Dezmembrări, AS Cavalerii, Fan Courier, Tenaris şi Bavaria Gold;

OLD BOYS: Sănătatea Cluj, Minerul Sărmăşag, Ady Com, Lexus, Michelin şi Onorel

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj