Connect with us

DIVERSE

Campionat National de Culturism si Fitness la Zalau!

 

Practicarea culturismului a luat o mare amploare in tara noastra, dupa Revolutie, cand au aparut sute de sali de antrenament. Treptat, au aparut si cluburi sportive cu sectii specifice, astfel ca si in Salaj a inceput sa se practice culturismul de performanta, la CS Hercules GYM Zalau, CS Gold GYM Simleu Silvaniei sau CS Grand GYM Jibou. Recent, in circuit a intrat si CS Alfa Zalau, grupare condusa de Liviu Ungurusan, fost atlet si culturist de performanta. La cei 50 de ani, pe care i-a implinit chiar in urma cu cateva saptamani, Ungurusan practica in mod regulat culturismul, manifestand o forma fizica de invidiat. De altfel, el este reprezentantul de frunte al gruparii nou-infiintate, participand an de an la competitiile rezervate categoriei masters. In urma cu doi ani, la Campionatele Nationale de masters de la Simleu Silvaniei, zalauanul s-a clasat pe locul patru, la categoria +90 kg.

In toamna anului trecut, Liviu Ungurusan a facut o cerere catre Federatia Romana de Culturism si Fitness, pentru a organiza in orasul de la poalele Mesesului editia din acest an. Cum si editia gazduita la Simleu Silvaniei a fost un succes, forul de la Bucuresti a acceptat solicitarea CS Alfa Zalau! Prin urmare, la inceputul lunii iunie, Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau va gazdui Campionatele Nationale de cultusim – categoria masters, masculin si feminin, impreuna cu Campionatele Nationale de juniori la fitness si Campionatele Nationale de body-fitness la junioare.

“E o premiera pentru municipiul nostru, organizarea unui Campionat National de Culturism. E o onoare pentru noi sa gazduim o asemenea competitie. Sper sa ne putem bucura de sprijinul autoritatilor locale si judetene, dar si de cel al oamenilor de afaceri care iubesc acest sport, pentru ca totul sa iasa ca la carte”, ne-a declarat Liviu Ungurusan, cel care se pare ca va fi si presedintele Asociatiei Judetene de Culturism Salaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE