Connect with us

DIVERSE

Trofee, diplome, flori şi premii în BANI pentru cei mai buni sportivi ai Sălajului

În cadrul galei “Laureaţii anului sportiv 2016” au fost premiaţi cei mai buni sportivi de la probele olimpice şi neolimpice, dar şi cele trei echipe reprezentative ale Sălajului, Volei Municipal Zalău, HC Zalău şi FC Zalău


 

Munca şi strădăniile sportivilor de pe parcursul unui întreg an au fost răsplătite de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, care joia trecută a organizat gala “Laureaţii anului sportiv 2016”, care a avut loc în Sala “Avram Iancu” din incinta Primăriei Zalău. La fel ca şi în ultimii ani, DJST Sălaj a întocmit trei clasamente, unul pentru probele olimpice, altul pentru cele neolimpice, iar un al treilea pentru jocuri sportive. Şi în acest an, primul loc în clasamentul jocurilor olimpice a fost ocupat de către Paula Todoran, fiind urmată pe locul secund de atleta Daniela Cîrlan. Pe podium s-a aflat tot un atlet este vorba de Cătălin Marian de la LPS “Avram Iancu Zalău”. În continuare au fost nominalizaţi 10 sportivi ca şi laureaţi în clasamentul probelor olimpice. Este vorba de Sergiu Morar (box) – CSM Zalău, Andreea Ciupe (box) – CSM Zalău, Claudiu Meleg (atletism) – LPS Avram Iancu, Valentina Panici (handbal) – HC Zalău, Rareş Bălean (volei) – CSS Zalău, Dumitru Butcovan (radioamatorism) – CSM Zalău, Denis Stoica (box) – CSM Zalău, Iulia Ciupe (box) – CSM Zalău şi Alexandra Berar (box), tot de la CSM Zalău.

 

Cel mai bun sportiv în clasamentul probelor neolimpice a fost şi în acest an Călin Marincaş, antrenorul clubului de arte marţiale Terra Kid Zalău. Pe locul secund s-a clasat Iulia Cliţan, tot de la CS Terra Kid, în timp ce podiumul a fost completat de către  Paula Andreea- Radu, sportivă legitimată la CS Omega Şimleu Silvaniei. În categoria laureaţi ai probelor neolimpice au intrat Dan Lucian Chiş (karate Shotokan) de la CS Dani-San Zalău, Pal Brigita (karate tradiţional) – CS Terra Kid Zalău, Dan Poptelecan (karate tradiţional) – CS Terra Kid Zalău, Cristian Bolduţ (karate kyokushin) – CS Vidalis Zalău, Marius Ilinca (karate WKF) – CS Omega Şimleu Silvaniei, Cristian Pop (Skandenberg) – CS Alfa Zalău şi Raul Rad Elias (Culturism), tot din cadrul clubului Alfa Zalău.

 

 Volei Municipal Zalău, pe primul loc în clasamentul jocurilor sportive

 

 În clasamentul jocurilor sportive întocmit de către DJST Sălaj au intrat cele trei echipe reprezentative ale Sălajului. Ordinea clasamentului s-a întocmit în baza rezultatelor obţinute în anul 2016, astfel că la acest capitol, Volei Municipal Zalău a ocupat primul loc, având în vedere că în sezonul trecut a devenit vicecampioana României, dar a câştigat şi trofeul Cupei României. Pe locul secund s-a clasat HC Zalău, în timp ce FC Zalău a ocupat locul trei, la aceste criterii ţinându-se cont şi de impactul pe care cele trei sporturi le au asupra publicului.  

 

Autorităţile locale a alocat aproape 45.000 lei pentru premierea sportivilor

 

 Dacă anii trecuţi, legea nu permitea premierea sportivilor şi cu bani, acum acest lucru a devenit legal. În acest sens, reprezentanţii DJST Sălaj au făcut o solicitare la primărie pentru alocarea de fonduri în ceea ce priveşte premierea sportivilor. Autorităţile locale nu au rămas indiferente şi au alocat aproape 45.000 lei, pentru premierea sportivilor şi antrenorilor, însă doar o parte dintre ei au fost premiaţi cu premii în bani.  32.130 lei a fost suma cu care au fost premiaţi sportivii cu rezultate  notabile la competiţiile olimpice, în timp ce sportivilor cu rezultate notabile la probele neolimpice le-a fost alocată suma de 12.570 lei.

La probele olimpice, au fost premiaţi sportivii Cătălin Marian, Andreea Ciupe, Denis Stoica, Claudiu Meleg, Răzvan Mihalcea, Valentina Panici, Rareş Bălean, Alexandra Berar, Sergiu Morar şi Iulia Ciupe, iar dintre antrenori, Marian Constantin, Gheorghe Tadici, Dorian Faur, Dumitru Butcovan, Teodor Bidian, Ioan Dragoş şi Ioan Popa.

La cealaltă categorie a probelor “neolimpice”, au fost premiaţi sportivii Călin Marincaş, Dan Chiş, Pal Brigitta, Dan Poptelecan, Iulia Cliţan, Ştefania Costea, Cristian Pop, Raul Rad Elias şi Cristian Bolduţ, iar dintre antrenori, au primit premii Liviu Unguruşan şi Radics Ştefan. Sumele cu care au fost premiaţi sportivii au fost de 2.000 lei, 1.500 lei, 1.000 lei şi 500 de lei.  

Pentru premierea celor mai buni sportivi, Ministerul Tineretul şi Sportului a alocat instituţiei conduse de Adrian Fărcaş 10.000 de lei. Din această sumă, jumătate a fost cheltuită pentru achiziţionarea premiilor (diplome, trofee, tricouri şi buchete de flori), iar restul de 5.000 de lei au fost împărţiţi sportivilor din cele două clasamente, în funcţie de locul ocupat.  

Reprezentaţilor celor de la Volei Municipal Zalău, HC Zalău şi FC Zalău li s-au oferit trofee, diplome şi flori.

 

CSM Zalău şi-a premiat cei mai buni sportivi  în cadrul aceleiaşi gale

 

Tot joia trecută, în cadrul “galei Laureaţii anului sportiv 2016” au fost premiaţi şi cei mai buni sportivi de la CSM Zalău.  Pentru a patra oară consecutiv şi pentru a şaptea oară la rând, atleta Paula Todoran a devenit cea mai bună sportivă a anului la CSM Zalău, urmată pe locul secund de atleta Daniel Cârlan şi de pugilistul Sergiu Morar, care s-a clasat pe locul trei. În clasamentul celor mai buni sportivi de la CSM Zalău, au fost incluşi 15 sportivi, care au primit din partea conducerii clubului diplome, trofee, buchete de flori şi premii în bani. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 2011,  dar la propunerea Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul a deblocat premierea sportivilor abia în luna august a acestui an. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE