Caută articole

Filtrează articole
BOX

09.12.2016 - 11:47

Pugilistul Denis Stoica a cucerit aurul naţional la 56 kg

Pugilistul Denis Stoica a cucerit aurul naţional la 56 kg

Clubul Sportiv Municipal Zalău a cucerit cinci medalii din nouă posibile în cadrul Campionatului Naţional de Box rezervat categoriei de vârstă cadeţi. Cea mai strălucitoare medalie a fost câştigată de sportivul Denis Stoica care a cucerit titlul de campion naţional în limitele categoriei de greutate 56 kgUltima competiţie majoră din caledarul Federaţiei Române de Box, Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă cadeţi, s-a desfăşurat în cursul săptămânii trecute în sala de sport a Liceului Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău. Organizată de Clubul Sportiv Municipal Zalău, Federaţia Română de Box şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, competiţia a adunat la startul celor 18 categorii de greutate aproximativ 160 de sportivi de la 44 de cluburi din întreaga ţară, iar printre competitori s-au aflat şi 9 pugilişti de la clubul organizator.


Cea mai bună evoluţie în cadrul campionatelor naţionale a aparţinut sportivului Denis Stoica care a concurat la cat. 56 kg. Denis a avut evoluţii excelente în ring şi a reuşit să obţină victorie după victorie, iar la finalul întrecerii s-a încununat campion naţional al categoriei sale de greutate. După ce marţi, 29 noiembrie a urcat în ring şi a învins un pugilist din Brăila, joi după-amiaza, în prima semifinală, Denis a trecut de Sebastian Niţu din Reşiţa, iar vineri dimineaţă, în gala care a programat finalele întrecerii, tânărul sportiv zălăuan a reuşit să facă un nou meci bun şi l-a învins la puncte pe olteanul Bogdan Dumitru de la CSM Craiova şi a intrat în posesia medaliei de aur în aplauzele publicului zălăuan. “Mulţumesc lui Dumnezeu şi celor care mi-au fost alături!” a fost mesajul postat de  Denis Stoica  pe pagina de facebook imediat după festivitatea de premiere.  


Ghinionistul competiţiei,  Bogdan Mierloi
  


Antrenat de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea, pugilistul de la CSM Zalău era sportivul în care cei doi tehnicieni şi-au pus cele mai mari speranţe, dar din păcate, în finala cat. 52 de kg, Bogdan a primit chiar în debutul meciului o lovitură norocoasă din partea adversarului său şi balanţa victoriei a atârnat de partea sportivului Ionuţ Lupu de la Iaşi, astfel că Bogdan Mierloi a fost nevoit să se mulţumească cu medalia de argint.


”Cred că am avut ghinion încă din startul campionatului. La tragerea la sorţi am nimerit pe aceeaşi parte a tabloului cu Alexandru Buciuman de la Baia Mare, sportiv pe care l-am învins în aceasă primăvară în finala cat. 52 kg la Cupa României. L-am învins şi acum şi toată lumea mă vedea viitorul campion. Din păcate, Ionuţ Lupu din Iaşi a prins o lovitură norocoasă în debutul meciului din finală şi a ieşit campion. Cred că dacă ar fi luptat trei reprize aş fi reuşit să câştig. Ştiu, mulţi pot să spună că sportivul din Iaşi a câştigat toate meciurile înainte de limită. Cu toate acestea eu ştiu cât de bine eram pregătit şi o spun cu toată convingerea. Din păcate eu spun acum doar vorbe şi rezultatul vorbeşte aşa că mie nu-mi rămâne decât să mă antrenez şi să-mi  demonstrez superioritatea faţă de el în ring, la competiţiile viitoare!”
a declarat  Bogdan Mierloi pentru Sportul Sălăjean. 


Argint pentru Eduard Şerban 


Tot cu medalie de argint s-a mulţumit şi Eduard Şerban.  După ce în semifinalele cat. 59 kg a obţinut o victorie categorică  în faţa lui Eduard Cristea de la Piteşti, în finala programată vineri dimineaţa, Eduard a boxat cu mult curaj, dar în final arbitrii l-au dat câştigător pe Chris Caba de la Cluj-Napoca, pugilist care în calificări a reuşit să mai elimine un zălăuan, pe George Sabău, sportiv antrenat de maestrul Ioan Popa.  Marinel Zaharie şi Antonio Criste, băieţii de bronz ai CSM Zalău 


Chiar dacă nu au ajuns să boxeze şi în ultima gală a Campionatului Naţional, Marinel Zaharie şi Antonio Criste au fost prezenţi vineri în sala de sport a Liceului Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău pentru a intra în posesia medaliilor de bronz ale categoriilor de greutate 40 kg, respectiv +76 kg. După victoria din calificări, Marinel Zaharie a pierdut în semifinalele cat. 40 kg meciul disputat în compania lui Mihai Văduva de la Râmnicu Vâlcea. Tot o victorie a obţinut în cadrul campionatului naţional şi Antonio Criste, sportiv antrenat de Ioan Popa.


După ce în gala de luni seara a obţinut o victorie la puncte, joi, în prima semifinală a cat. +76 kg, Antonio a pierdut prin KO tehnic, în prima repriză, partida disputată în compania lui Alberto Florescu de la SCM Craiova şi a rămas cu medalia de bronz. 


S-a boxat şi la Cupa Meseş
 Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, Clubul Sportiv Municipal Zalău a organizat la începutul lunii decembrie o nouă ediţie a Cupei Meseş. În cele două gale programate,  vineri după-amiază şi sâmbătă dimineaţă, au avut loc câte 10 meciuri, câte opt la masculin şi două la feminin. De la CSM Zalău au urcat în ring opt sportivi antrenaţi de maeştrii Ioan Popa şi Ioan Dragoş. În cadrul ”Cupei Meseş” au avut loc şi testările noilor arbitri de box, dintre care îi amintim pe Laurenţiu Lăpuşte, Pusok Levente şi Scripcaru Constantin, dar numărul sălăjenilor care împart dreptatea în ring este mai mare, iar pe viitor, Silviu Mureşan, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, speră să crească numărul arbitrilor din Sălaj.

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 1472Autor: Monel Sabou

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter