Connect with us

DIVERSE

Cutremurător: 19 fotbalişti şi 20 de ziarişti sportivi au murit într-un accident. GALERIE FOTO


Catastrofă aviatică în America de Sud. Avionul cu care echipa braziliană Chapecoense zbura către meciul tur al Cupei Americii de Sud din Columbia s-a prăbuşit. La bord se aflau numai puţin de 77 de persoane, din care 71 au murit, iar 6 au supravieţuit, trei fiind fotbalişti


În noaptea de luni spre marţi, echipa Chapecoense mergea pe calea aerului spre Columbia, acolo unde urma să joace meciul prin prima tranşă a finalei Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional.

Când mai erau câteva zeci de kilometri de aeroportul de la Medelin – acolo unde erau aşteptaţi brazilienii – pilotul a raportat o problemă de natură electrică. Astfel, turnul de control a fost anunţat că aeronava se confruntă cu probleme legate de combustibil şi că nu mai funcţionează instalaţia electrică. Pilotul a cerut permisiunea unei aterizări de urgenţă, iar până la identificarea unui aeroport i s-a transmis că trebuie să rămână în aer.

La un moment dat s-a pierdut legătura. Turnul de control a permis coborârea avionului până la o înălţime de la care să poată începe de urgenţă manevrele de aterizare. Nu a mai reuşit, pentru că s-a prăbuşit în zonele montane împădurite din Cerro Gordo, la câteva zeci de kilometri de aeroportul Jose Maria Cordova de Rionegro, din Medelin.

Pe lista persoanelor din avion s-au aflat iniţial un număr de 81 de oameni (9 membri ai echipajului, 72 de pasageri, adică delegaţia echipei Chapecoense – jucători, staff – şi 21 de jurnalişti brazilieni), dar până la urmă autorităţile din Columbia au stabilit că numărul de persoane a fost de 77, deoarece patru persoane nu au mai urcat la bord. Între ei şi un jucător, care fusese accidentat…

Dintre cele 77 de persoane, 71 au decedat în accidentul aviatic de la Medellin. “Operaţiunile de căutare şi securitate au permis găsirea a 71 de persoane decedate şi a şase supravieţuitori”, a anunţat Unitatea de gestionare a riscurilor de catastrofe din Columbia, care a precizat că 69 de corpuri au fost recuperate. Şase persoane au fost găsite în viaţă şi au fost trimise de urgenţe la spital. Este vorba despre de trei fotbalişti, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Un al şaptelea supravieţuitor al accidentului – portarul Danilo, a decedat la spital, după ce cu câteva minute înainte îşi sunase iubita! Să vedem care este şi strarea de sănătate a celor trei jucători. Astfel, potrivit Reuters, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul portarului Jackson Ragnar Follmann, dar starea sa este stabilă. Fundaşul Helio Hermito Zampier Neto este la terapie intensivă, cu răni la cap, la torace şi la plămâni, iar fundaşul Alan Luciano Ruschel a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană.

Autoritatea aeronautică din Columbia a precizat că au fost găsite în bună stare cutiile negre ale avionului. Experţi în aeronautică, contactaţi de ziarul El Columbiano au spus că acest gen de aeronavă străbate în jur de 2965 de kilometri! Cu variaţii în funcţie de cum bate vântul, din faţă sau din spate. Iar traseul de la decolare la aterizare măsura 2.960 de kilometri…
 

 

 

Sursa foto: www.vivelohoy.com

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE