Connect with us

ALTE SPORTURI

Şcoala Buciumi, pe podium la o competiţie de rugby. GALERIE FOTO


Prima ediţie a „Cupei Văii Sălajului”  la rugby-tag de la Cehu Silvaniei a adus  la start 10 formaţii din cinci judeţe. Dintre cele cinci, formaţia din judeţ, echipa pregătită de Mariana Opriş a avut cea mai bună prestaţie 


 

Federaţia Română de Rugby, prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania-Nord  în parteneriat cu Şcoala Gimnazială din Cehu Silvaniei, a organizat vineri prima ediţie a copetiţiei de rugby tag „Cupa Văii Sălajului”. Evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, meciurile disputându-se simultan pe un teren sintetic şi două terenuri cu iarbă. La acest concurs au participat 10 echipe din şcoli gimnaziale din cinci judeţe (Sălaj, Maramureş, Cluj, Bihor şi Satu Mare) care au făcut o excelentă propagandă rugbyului.

După multe meciuri strânse ca rezultate şi de un bun nivel tehnic, pe primul loc s-a clasat echipa de la Şcoala Tarian (Jud. Bihor), în timp ce Şcoala Buciumi (prof. Mariana Opriş) a fost a doua! “Activitatea educaţională este dinamică şi flexibilă în acelaşi timp, iar educaţia prin sport şi mai ales prin rugby, stimulează idealul fiinţei umane exprimat prin <a fi şi a deveni>. Acesta a fost motto-ul acestei competiţii regizate de inimosul prof. Sergiu Moldovan. Prin eforturi greu de descris în cuvinte, competiţia a reunit şcoli care s-au deplasat de la peste 200 de km pentru o zi a bucuriei, o zi de rugby-tag din care toată lumea a avut de câştigat. Ne-am dori tot mai des să avem astfel de competiţii, însă oameni dedicaţi acestui sport precum cei întâlniţi aici, găsim din păcate mai rar. Merită felicitările şi mulţumirile noastre şi sperăm să fie un imbold dacă vreţi, pentru cei care se mulţumesc cu puţinul sau chiar cu postura de spectatori <virtuali>!”, a declarat Gheorghe Sabău, director de Dezvoltare Transilvania Nord.

La final, organizatorii au oferit premii substantiale şi generoase tuturor participanţilor constând din cupe, diplome, materiale sportive de specialitate, dar şi cadouri surpriză mult apreciate pentru locurile de pe podium. Să spunem că la Cehu Silvaniei au asistat si antrenorii de la CNE CSS2 Baia Mare, aflaţi în căutare de tinere talente ale sportului cu balonul oval. 

 


Clasamentul competiţiei de la Cehu: 

1. Şcoala Gimnazială TARIAN – Jud. Bihor

2. Şc. Gimnazială BUCIUMI 

3. Şc. Gimnazială “L. Blaga” FÄ‚RCAŞA – Jud. Maramureş

 

4. Şc. Gimnazială “A. Mureşanu” CEHU SILVANIEI 

 

5. Şc. Gimnazială Nr. 1 DRAGU 

 

6. Şc. Gimnazială Nr. 1 AGRIJ

 

7. Şc. Gimnazială TREZNEA 

 

8. Şc. Gimnazială “Octavian Goga” BAIA MARE

 

9. Şc. Gimnazială MÄ‚NÄ‚STIRENI – Jud. Cluj

 

10. Şc. Gimnazială DOBA – Jud. Satu Mare


 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI