Connect with us

HANDBAL

Vizită inedită la redacţia Sportul Sălăjean, tocmai din Suedia!


Fost jurnalist la un ziar local din Göteborg, devenit mai apoi un mare pasionat de statistică handbalistică, un bătrânel jovial a ajuns la poalele Meseşului pentru a-şi îmbunătăţi notiţele în ce priveşte activitatea echipei Silcotub Zalău în Cupele Europene. În căutare de informaţii, nordicul în vârstă de 70 de ani a trecut şi pragul redacţiei noastre, iar cu această ocazie am avut şi un dialog interesant despre sport, dar şi despre viaţă


În lumea întreagă sunt mulţi pasionaţi de fel şi fel de lucruri şi în diferite moduri. Când vine vorba de statistică, un suedez din Gotteborg, fost redactor la un ziar local, deţine mai multe caiete în care şi-a notat meciurile şi marcatoarele din Cupele Europene din anii ’90 şi până în prezent. Simpatic din fire, având în mână doar o servietă şi un bagaj mic, venit tocmai din Göteborg, nordicul a trecut pragul redacţiei noastre în cursul zilei de joi.

Timp de 25 de ani, nordicul a lucrat la un ziar local din Göteborg, unde se ocupa de ramura sportului de pe semicerc. După o frumoasă carieră în presă, în urmă cu 5 ani a venit şi momentul pensionării. Astfel, din acel moment, beneficiind de mai mult timp liber, suedezul, deşi şi-a încheiat activitatea la ziar, a rămas un împătimit al handbalului, şi este foarte atras de statistici.

În acest sens el călătoreşte în ţările europene unde caută informaţii pentru a-şi îmbunătăţii statistica. În această experienţă, nordicul în vârstă de 70 de ani traversează ţările bătrânului continent doar cu o servită, în care îşi ţine caietele pe care îşi notează statisticile şi un mic bagaj de mână.

Prin urmare, având ceva lipsuri în ceea ce priveşte vechea echipă a Silcotubului din Zalău, vârsticul a venit în oraşul de la poalele Meseşului, iar mai întâi a vizitat Sala Sporturilor, de unde a fost ghidat spre biblioteca oraşului, iar de acolo a ajuns direct la redacţia Sportul Sălăjean, unde mai bine de jumătate de oră am discutat despre sport, dar şi despre viaţă.

Aruncând o privire asupra statisticilor sale, am regăsit aboslut toate meciurile din Cupele Europene jucate de Silcotub, iar mai apoi de HC Zalău. În primă fază el a luat informaţii de pe internet, dar doar din anul 2005 şi până în prezent. Mai apoi, pentru meciurile şi marcatoarele din perioada ’90 –  2004, suedezul a obţinut informaţiile în urma călătoriilor sale.

Răsfoind ziarele noastre, suedezul a văzut o poză în care a remarcat-o pe Daniela Morari. De asemeana cu Simona Popa, fosta jucătoare de la Silcotub care e stabilită în Viena, pasioantul statistician s-a întâlnit.

De asemenea, curioşi fiind de presa suedeză, l-am rugat pe simpaticul nordic să ne spună câteva cuvinte despre ziarul la care a lucrat o viaţă întreagă. „Este un ziar local, însă încet-încet se strică puţin treaba. În anii trecuţii, tirajul era de 350.00 de bucăţi pe zi, dar odată cu dezvoltarea tehnologiei şi uşurinţa cu care găseşti informaţia şi online, tirajul a scăzut la 100.000 de bucăţi în fiecare zi. În special generaţia veche preferă să citească ziarul, pe terasa din faţa casei. Tinerii, mai mult citesc online”, ne-a declarat nordicul.

Drumul său prin ţara noastră va continua şi vineri când din Zalău va călători la Baia Mare, iar de acolo în Budapesta. Odată ajuns în Ungaria, suedezul va pleca pe calea aerului înapoi acasă. Temerile suedezului se leagă de faptul că nu prea are acces la statisticile echipelor ruseşti. „Oamenii din România sunt foarte deschişi şi calzi, te ajută, în schimb, în ceea ce priveşte echipele din Rusia, mi-e puţin mai greu să obţin statisticile, dar voi încerca şi sper ca în curând să finalizez listele. După ce voi termina cu statisticile, habar nu am ce o să fac”, a finalizat suedezul

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL