Connect with us

ALTE SPORTURI

Liviu Unguruşan: “Aş dori să încurajăm tinerii Sălaj şi să nu mai importăm străini pe bani grei”


Preşedintele CS Alfa Zalău doreşte să sesizeze conducerea Primăriei, dar şi a Consiliului Judeţean Sălaj despre drumul pe care merge în acest moment sportul din judeţul nostru. Astfel, singurul antrenor de culturism din judeţ crede că autorităţile ar trebui să promoveze mai mult tinerii noştri şi să îşi îndrepte mai mult atenţia către sportul de masă, cel care ar putea fi o bază solidă pentru construirea sportului de performanţă


În ultimii ani, sportul de masă, dar şi sporturile individuale din judeţul Sălaj au cam fost  neglijate de către autorităţile locale şi judeţene. Cu toate acestea, rezultatele nu lipsesc, iar ultimele exemple ar putea fi cele realizate de sportivii de la CS Alfa Zalău, cu ocazia Campionatului Naţional de Culturism şi Bodybuilding, ce a avut loc recent la Sibiu.

Astfel, deşi a participat în concurs de seniori cu doi juniori, gruparea sălăjeană a reuşit o medalie de argint, dar şi o clasare pe locul 5! Surpriza a fost puştiul Elias Raul Rad, care a cucerit medalia de argint la categoria 90kg! Altfel spus, elevul de la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău a cucerit prima medalie la Naţionalele  de culturism, după o perioadă de aproape trei decenii! Nici celălalt zălăuan – Raul Nicolae Tărău, nu s-a făcut de ruşine, astfel că el a ocupat locul 5 la categoria  65kg.

Liviu Unguruşan – preşedintele clubului la care sunt legitimaţi cei doi valoroşi sportivi era foarte mulţumit de prestaţia elevilor săi, însă este mâhnit de faptul că Primăria şi Consiliul Judeţean nu pun bază pe tinerii noştri, care nu o dată au arătat că au talent şi calităţi.

“Sunt mulţumit de performanţele sportivilor. Au demonstrat că prin muncă şi seriozitate se pot obţine rezultate notabile. Elias Rad a reuşit să devină vicecampion naţional la numai 18 ani, în condiţiile în care a concurat cu sportive de peste 30 de ani. Tărău, de asemenea, după medalia de bronz de la Naţionalele de juniori, reuşeşte un loc bun şi la seniori. Ambii au potenţial şi calităţi bune pentru performanţă în acest sport”, ne-a declarat Liviu Unguruşan.

Deşi acest sport nu este foarte mediatizat, rezultatele celor doi nu se pot trece cu vederea. În aceste condiţii, preşedinte de la CS Alfa Zalău a precizat: “Doresc să fac o sesizare către conducerea Primăriei cât şi a judeţului Sălaj, să-şi îndrepte atenţia mai mult asupra sportului de masă, deoarece acest sport este pepiniera  spre performanţă. Aş dori să încurajăm tinerii din judeţul nostru şi să nu mai importăm străini pe bani grei. Acei bani pot fi folosiţi să le îmbunătăţim condiţiile de practicare a acestui sport”.    

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Belu

    9 October 2016 at 23:43

    Limbaj de lemn fara nimic real. Straini ce inseamna ? Romanii sunt styraini , indiferent din ce zona a tari provin ! .. DA! Daca e vorba de cei de peste granita care papa si duc banii romanilor afara !!!!

  2. cunoscator

    11 October 2016 at 13:45

    ce ne facem cu sportivii romani care sunt primiti in alte tari pe bani frumosi .Suntem ipocriti ori ba ?Sistemul romanesc de menegement al sportului este de vina ,de la copii pana la performanta trecand prin legea sponsorizarii pana la selectia copiilor . Este tare complicat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI