Connect with us

HANDBAL

Echipa de junioare II de la CSS Zalău nu s-a mai inscris in competitie

Formatia antrenată sezonul trecut de Gabriela Munteanu nu s-a înscris şi în acest an în competiţie, deoarece nu sunt suficiente jucătoare din generaţia 2000-2001, aşa cum cere regulamentul Federaţiei


 
Handbalul sălăjean trece printr-o perioadă destul de dificilă în ceea ce priveşte grupele de junioare. Din ce în ce mai puţini copii vin la Clubul Sportiv Şcolar pentru a practica un sport de performanţă. În acest an, din cauza faptului că nu sunt destule fete din generaţia 2000-2001 la grupa de junioare II, acesta s-a desfiinţat. Echipa antrenată sezonul trecut de Gabriela Munteanu nu a mai fost înscrisă în competiţie. 
 
În regulamentul Federaţiei Române de Handbal este specificat faptul că o formaţia de junioare II trebuie să aibă minimum 8 jucătoare născute în anii 2000 sau 2001. Multe dintre fetele care au evoluat anul trecut fie nu mai practică acest sport, fie erau din 1999, şi au trecut la echipa de junioare I, iar astfel formaţia avea din ce în ce mai puţine fete. Oricum, echipa de junioare putea fi înscrisă în competiţie şi în acest sezon, însă din cauza faptului că nu se respecta regulamentul, echipa era penalizată şi pierdea toate meciurile cu scorul de 10 – 0. 
 
Aşadar, pentru a nu plăti degeaba cheltuielile de organizare, deplasările, toate meciurile fiind de la început pierdute, din cauza regulamentului, conducerea CSS Zalău a decis să nu înscrie formaţia de junioare II în competiţie. Totuşi, jucătoarele nu vor avea de suferit. Dintre handbalistele care au evoluat anul trecut la echipa de junioare II, multe dintre ele sunt incluse în acest an în formaţia de junioare I: Andreea Å¢urcaş, Nicole Pop, Anamaria Ştir, Gabriela Truţă, Jessica Jula, Emanuela Vitişan, Smith Yvette Kira şi Szabo Imola. Menţionăm că acestea au şi reuşit să se afirme la primul meci jucat ca şi junioare I.
 
Vizavi de acestă situaţie, fosta antrenoare a grupei de junioare II, şi în prezent antrenoare a  junioarelor I, Gabriela Munteanu a precizat: “Nu avem destule fete la generaţia 2000-2001, aşa cum cere regulamentul. Aveam nevoie de opt fete din acea generaţie pe foaia de joc. Chiar dacă ne înscriam, pierdeam toate jocurile cu 10-0”.
 
“Nu este pentru prima dată când o grupă de junioare se desfiinţează din cauza faptului că nu sunt destule fete din generaţia care se cere în regulament. Problema este  că junioarele II trebuie să fie din 2000, iar la noi, la CSS a fost o mare gaură. Nu sunt suficiente fete din acest an. La ora actuală sunt doar cinci-şase. Nu este destul, având în vedere că este nevoie de minim opt pe raportul de joc. Dacă am fi putut să jucăm şi cu fete mai mici, nu era o problemă, puteam juca şi eu cu echipa mea de junioare III. Totuşi, având în vedere că toate meciurile erau declarate pierdute, ce rost avea să cheltuim banii clubului?”, a conchis Dan Pavel, antrenorul junioarelor III de la CSS Zalău.
 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL