Caută articole

Filtrează articole
ALTE SPORTURI

PESCUIT

08.09.2016 - 15:39

Ghinion pentru zălăuanul Adrian Farkas în finala Campionatului Naţional. GALERIE FOTO

Ghinion pentru zălăuanul Adrian Farkas în finala Campionatului Naţional. GALERIE FOTO

După ce a câştigat faza judeţeană, organizată pe Vîrşolţ, sălăjeanul s-a calificat la faza naţională, care s-a disputat recent la Racoviţa în judeţul Sibiu, pe râul Olt
Adrian Farkas este fără doar şi poate cel mai bun pescar al judeţului nostru, şi deşi a cochetat şi cu fotbalul, a ales în cele din urmă să renunţe la „sportul rege” şi s-a axat pe ramura pescuitului.


Astfel, după ce în urmă cu câteva săptămâni a participat cu naţionala României la Campionatul European din Olanda, de această dată, zălăuanul a evoluat în cadrul Finalei A1 a Campionatului Naţional de Pescuit Sportiv, organizat în judeţul Sibiu, la Racoviţa, pe râul Olt.  Dacă anul trecut, alături de Adi, din judeţul nostru a fost şi Ciprian Chende, de această dată, Farkas a fost singurul reprezentant al Sălajului.


Concursul s-a desfăşurat în trei manşe, pe parcursul a trei zile şi la care au participat 33 de pescari din toate colţurile ţării. În total au fost trei sectoare, iar fiecare dintre sectoare avea în componenţă 11 pescari.


Zălăuanul a debutat la această competiţie cu multă ambiţie şi la finalul primei zile de concurs, campionul judeţului Sălaj a reuşit o clasare pe locul doi, pe sector. „Isprava” avea să fie repetată şi în cea de-a doua manşă, astfel că după primele două zile, Adrian Farkas s-a clasat pe locul patru la general, la egalitate de puncte cu ocupantul locului trei, cu câte patru puncte fiecare.


În ultima manşă, sălăjeanul a avut parte de puţin ghinion, astfel că a avut parte de un stand în care nu prea „stăteau” peştii şi astfel, Adi a  terminat competiţia pe locul 8. În condiţiile în care anul trecut a fost pe locul 4, e un mic regres, dar o clasare bună per-total.


Să spunem că competiţia a fost câştigată de către Dragoş Popa, urmat de un tânăr de numai 16 ani, este vorba de Orosz Ervin, iar podiumul a fost completat de Zsolt Benzar, multiplu campion naţional la pescuit staţionar.


„Deşi am avut un stand foarte bun, nu a fost cum trebuia şi ceilalţi concurenţii au reuşit rezultate ceva mai slabe la acest stand, deşi trebuia să fie cel mai bun. Zona a fost acoperită cu vegetaţie şi probabil din această cauză, peştii nu prea stăteau”
, a declarat Adrian Farkas


Pentru zălăuan urmează o finală pe echipe, care se va desfăşura tot la Sibiu, pe râul Olt, la Racoviţa.
 

Sursa foto: Orosz Angela Tunde


Vizualizari: 2385Autor: Cristian Moldovan

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter