Connect with us

DIVERSE

La Treznea, stadion modern, de 14 miliarde!

 

Proiectul intocmit de Primaria comunei a fost declarat eligibil, ba, mai mult: a primit cel mai mare punctaj dintre dosarele intocmite in Salaj, pentru Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive in mediul rural, prin Ordonanta Guvernului nr. 7, din 2006.

Inca din luna august a anului trecut, au fost demarate lucrarile la construirea unui stadion comunal, pe vechiul amplasament al terenului din centrul comunal. Noul stabiliment va avea un gazon nou, pista de alergare pe o lungime si pista de alergari pe cealalta, vestiare si bai moderne, tribune cu o capacitate de 550 locuri si chiar instalatie de nocturna! Initial, valoarea proiectului a fost de aproape 8 miliarde lei vechi, insa Primaria Treznea a facut deviz recalculat, in urma caruia valoarea proiectului se cifreaza la peste 12 miliarde, din care valoarea cofinantarii este de 10%!

“In prima faza, Guvernul a alocat 2.6 miliarde, iar lucrarile terminate pana in toamna se cifreaza undeva in jurul sumei de 4 miliarde. Speram sa primim urmatoarea transa, pana pe data de 20 august, pentru a putea relua lucrarile. Pana acum, s-a lucrat la acostamentul terenului, respectiv umplutura, drenaje si canalul colector, dar si la ridicarea in rosu a cladirilor aferente. Lucrarea este realizata in proportie de 40 – 45%%, ne-a declarat primarul Emanoil Stanciu, plin de optimism. Licitatia pentru executia lucrarilor a fost castigata de firma Petro Construct Nusfalau, despre care primarul comunei are doar cuvinte de lauda. “Eu asa firma serioasa n-am mai vazut de multa vreme. Suntem foarte multumiti, atat calitativ, cat si din punctul de vedere al realizarii tehnice, a intocmirii situatiilor etc. In aceste conditii, speram ca totul sa fie gata prin luna iulie, bineinteles, daca nu vor surveni alte impedimente, cum ar fi vremea ploioasa sau zapezile”, a completat Emanoil Stanciu (foto).

In ce priveste echipa de fotbal a comunei, primarrul Emanoil Stanciu a tinut sa-si reafirme sprijinul sau si al Consiliului Local, facand chiar o declaratie surprinzatoare. “Pentru anul acesta, am alocar un buget substantial echipei de fotbal. Insa, dupa ce stadionul comunal va fi gata, pretentiile noastre vor creste. Nu putem evolua pe o asemenea arena in campionatul judetean, astfel ca vom trage la promovare. Chiar si anul acesta, daca Mesesul promoveaza, Consiliul Local va fi alaturi de echipa, iar eu ma voi implica personal pentru gasirea cat mai multor sponsori”, a mentionat Stanciu. Sa mai spunem ca Mesesul Treznea ocupa locul secund in Seria Est a Ligii a IV-a, insa este ca si calificata in play-off, unde poate lupta pentru titlul judetean, ce ii conferam posibilitatea de a sustine barajul de promovare in Liga a III-a.

204 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE