Connect with us

DIVERSE

Spectacol în prima fază a Cupei României. REZULTATE ŞI MARCATORI


Dintre cele patru echipe noi înscrise în ediţia din acest an  a competiţiei, nu mai puţin de trei dintre ele s-au calificat în faza superioară în urma unor meciuri memorabile


Ediţia din acest an a Cupei României din Sălaj a găsit la start şi patru echipe noi. Dacă Unirea Cristolţ şi Stejarul Sîg erau la o revenire în competiţiile AJF Sălaj, după o scurtă perioadă de absenţă, pentru Unirea Gârbou, dar mai ales pentru Cavalerii Zalău, participarea într-o competiţie oficială a însemnat o premieră.  

Arbitrii ştiu să joace şi fotbal!  

Dacă în anii anteriori, arbitrii au mai avut tentative de a-şi forma o echipă pentru Cupa României, de data aceasta, toate aspectele au fost puse pe hârtie, iar AS Cavalerii Zalău s-a înscris în competiţie. După ce la minifotbal a avut rezultate bune, AS Cavalerii a dorit să arate că se pricepe şi pe teren mare. În acest sens şi lotul a fost întărit cu câţiva foşti arbitri din judeţele limitrofe sau prieteni din anturajul celor de la Cavalerii, dar care aveau un bagaj bogat de cunoştinţe ale fotbalului. S-a văzut acest lucru duminică, pe terenul din Popeni, unde formaţia condusă de Robert Goie a trecut la pas de Olimpic Gîrceiu, în poarta căreia a marcat de cinci ori. Balul a fost deschis de către Dănuţ Maghear, în minutul 20, iar după două minute, Ovidiu Cornea a dublat avantajul. În partea secundă, la finalizare a apărut Florin Morar, dar Olimpic Gîrceiu a revenit în joc, prin reuşita lui Sergiu Oros. Soarta învingătoarei nu s-a pus la îndoială, deoarece Tunyogi Ferencz şi Alin Pop au mai marcat în poarta adversă, în ultimele minute. 


Meci nebun la Gârbou!  

Dintre cele patru formaţii noi, două au fost nevoite să se lupte între ele, iar Unirea Gârbou şi Unirea Cristolţ şi-au dat întâlnire duminică, în faţa a peste 100 de spectatori prezenţi pe terenul din Gârbou. Aceştia au avut ce vedea: un meci, ce a avut nevoie de prelungiri, dar şi de lovituri de departajare, pentru desemnarea formaţiei calificate în turul următor. Şi până în acel moment au mai fost patru lovituri de la 11 m acordate de arbitrul Raul Horvat, iar trei dintre ele au fost transformate de către Bogdan Ilieş de la Cristolţ. Până la urmă, echipa care a mers mai departe a fost Unirea Cristolţ, care în istoria sa recentă a obţinut prima victorie şi s-a calificat în faza a II-a. Jucătorii au dedicat acest succes fostului lor coleg – Marius Cheşeli, cel care a decedat într-un accident de circulaţie, în urmă cu doi ani.  În schimb, Unirea Gârbou a fost elimintă, dar fotbalul a prins din nou aripi în comună, după 26 de ani, iar echipa se va înscrie în Liga a V-a, mai ales că duminică a fost inagurat terenul de fotbal din centrul comunal. Din câte se pare, la Cristolţ, activitatea echipei se va rezuma strict la Cupa României, deoarece primarul Ioan Cheşeli nu doreşte să susţină echipa şi în Liga a V-a, pe motiv că aceasta ar fi foarte modestă. S-ar putea însă ca succesul de la Gârbou să-l determine pe primar să revină asupra deciziei, mai ales că tinerii din comună îşi doresc ca Unirea să activeze şi în campionat.  


Stejarul Sîg a revenit cu poftă mare de fotbal

 Timp de un an de zile, fotbalul din Sîg a fost într-o pauză, iar comuna a fost reprezentată în competiţiile organizate de AJF Sălaj doar de către Barcău Tusa. După ce jucătorii împrumutaţi la Ban au revenit la Stejarul, formaţia condusă de Marius Palce şi-a anunţat revenirea, iar debutul în nou sezon a fost excelent, cu o victorie la scor în faţa celor de la Voinţa Horoatu Crasnei, în poarta căreia, Radu Sabou şi colegii săi au marcat de nouă ori. Un test mult mai adevărat pentru Stejarul va fi duminică cu Barcău Tusa, într-un veritabil derby al comunei aşteptat cu sufletul la gură de către cei implicaţi.  

AS Creaca Jac îşi anunţă revenirea  

După ce în sezonul trecut a fost codaşă în Seria Est din Liga a V-a, AS Creaca Jac îşi anunţă revenirea în noua stagiune, iar primul pas a fost făcut odată cu prima fază a Cupei României. În partida cu Largiana Românaşi, formaţia condusă de Samir Sabou a făcut spectacol şi s-a impus la un scor de tenis, însă a contat foarte mult şi revenirea unor jucători importanţi la echipă, care în sezonul trecut au fost indisponibili. O victorie clară a obţinut şi Steaua Cosniciu, care a trecut de Voinţa Derşida, în poarta căreia, Adrian Tarce a marcat trei din cele patru goluri ale echipei sale. În derby-ul de pe Someş, formaţia din Letca s-a impus pe terenul celor de la Gâlgău, iar într-un meci în care s-au confruntat două rivale zonale, Someşul Someş Odorhei a câştigat fără probleme întâlnirea cu Năprădeana Năpradea. Un meci mai strâns a avut loc la Hida, unde Cetatea Almaşu a câştigat la limită în faţa celor de la Agronova Dragu. Dragu a condus cu 2 – 0, dar echipa din Almaşu a revenit miraculos în ultimele 25 de minute, când a marcat de trei ori.  

Patru echipe s-au calificat fără să joace  

Pentru prima fază a Cupei României au fost programate 12 meciuri, însă doar 8 s-au jucat. În celelalte partide, învingătoarele s-au decis la “masa verde”, iar Recolta Agrij, Frăţia Măerişte, Unirea Sălăţig şi Unirea Hereclean au mers mai departe fără să joace, având în vedere că adversarele nu au dorit să participe la competiţie. Unirea Hereclean urma să joace cu Armătura Old Boys, însă formaţia antrenată de Vasile Stâncel nu a reuşit să strângă un lot cu care să se prezinte la meci.  

 

 

Rezultatele şi marcatorii din prima fază a Cupei României: 

Unirea Gârbou – Unirea Cristolţ 3 – 3 (2 – 1); 4 – 4 după 120 min.; 7 – 8 d.l.d.!!!  

Au marcat: Dorin Topan (‘42 şi 54) şi Andrei Silaghi (‘44 – 11 m şi 114), respectiv Bogdan Ilieş (‘35, 75 şi 104 – toate din 11 m) şi Florin Ilieş (‘61)

 Gârbou: Paul Petran (cpt.) – Andrei Silaghi, Ionuţ Cheţe, Sorin Cheţe, Ionuţ Topan, Dănuţ Topan, Ionuţ Berar, Ionuţ Rechişan, Pavel Achim, Adrian Găvruş şi Marius Câmpan. Rezerve: Raul Spătar, Cornel Avram şi Cosmin Nechita. Delegat: Alexandru Spătar. Preşedinte: Victor Herţeg  

Cristolţ: Paul Micle – Dan Pop, Bogdan Ilieş, Adrian Brînzişi, Florin Ilieş, Ioan Mureşan, Ionuţ Coste, Vasile Breban, Marius David (cpt.), Ionuţ Câmpan şi Balint Gabor. Rezerve: Alexandru Păşcuţă, Ionuţ Breban şi Marinel Ilieş. Delegat: Vasile Breban. Antrenor: Balint Gabor  

AS Cavalerii Zalău – Olimpic Gîrceiu 5 – 2 (2 – 0)  

Au marcat: Dănuţ Maghear (‘20), Ovidiu Cornea (‘22), Florin Morar (‘57), Tunyogi Ferencz (‘80) şi Alin Pop (‘84), respectiv Sergiu Oros (‘67) şi Cătălin Chende (‘86)

Cavalerii
: Ghiţă Mărcuş – Ioan Onicaş, Marius Paşca, Asztalos Lorincz, Bogdan Puşcaş, Tunyogi Ferencz (cpt.), Nicolae Chiş-Ciure, Ovidiu Cornea, Iulian Szekely, Dănuţ Maghear şi Florin Morar. Rezerve: Paul Unimătan, Doru Matei, Fabian Rus, Robert Goie, Dan Costin, Alin Pop şi Dinu Costina. Antrenor: Robert Goie  

Someşul Gâlgău – Someşul Letca        2 – 5 (1 – 2)  

Au marcat: Liviu Teglaş (‘20) şi Adrian Oros (‘90+3), respectiv Dan Tripon (‘15 şi 75), Andrei Bălan (‘24) şi Florin Timar (‘81 şi 90)  

Steaua Cosniciu – Voinţa Derşida    4 – 0 (3 – 0)  

Au marcat: Adrian Tarce (‘37, 40 şi 42) şi Ioan Verşan (‘81)      

Largiana Românaşi – AS Creaca Jac 0 – 6 (0 – 2)

 Au marcat: Flaviu Ciurbea (‘33), George Marian (‘41), Adrian Sabou (‘51, 53 şi 85) şi Marius Taloş (‘57)  

Stejarul Sîg – Voinţa Horoatu Crasnei 9 – 2 (4 – 1)

 Au marcat: Radu Sabău (‘10 şi 45), Claudiu Å¢îrlea (‘34), Cosmin Å¢îrle (‘75, 85 şi 43), Flaviu Maxim (‘54), Teodor Gabor (‘60- aut.) şi Cristian Porumbel (‘88), respectiv Beko Jozsef (‘25) şi Răzvan Holhoş (‘75)

Stejarul: Medan Cozac – David Å¢îrlea, Adrian Piscoi, Mihăiţă Oprea, Vlad Cămăran, Radu Sabou, Dorin Å¢îrlea, Marius Palce (cpt.), Paul Bodea, Cosmin Å¢îrle şi Sorin Tuns. Rezerve: Virgil Casap, Ioan Gozman, Cristian Porumbel, Vlad Maxim, Daniel Gui, Dacian Mureşan şi Mircea Petricaş. Delegat: Cornel Å¢îrlea  

Someşul Someş Odorhei – Năprădeana Năpradea 5 – 1 (2 – 1)  

Au marcat: Mihai Vespremi (‘24, 80 şi 90+3), Marius Şimonca (‘42), Ciprian Stoica (‘67), respectiv Major Elisei (‘90)

 Agronova Dragu – Cetatea Almaşu 2 – 3 (2 – 0)  

 

Au marcat: Silic Ciuciu (‘36) şi Adrian Gog (‘41), respectiv Cristian Ignat (‘65), Cristian Marcu (‘69) şi Ovidiu Abrudan (‘85)  

Rapid Zimbor – Recolta Agrij 0 – 3*  
 

Frăţia Măerişte – Kemer Camăr 3 – 0*
 

 Venus Borla – Unirea Sălăţig 0 – 3*  
 

Armătura Old Boys – Unirea Hereclean 0 – 3*
 

 *rezultate decise la “masa verde”


Vom reveni cu programul următoarei faze ale competiţiei

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE