Connect with us

DIVERSE

Ruşinos: România a pierdut cu Albania şi a ratat calificarea în optimile Campionatului European

”Tricolorii” au terminat pe ultimul loc în grupă, cu doar un singur punct contabilizat

 
 
Am sperat cu toţii că România va face o figură frumoasă la acest Campionat European, pe care ”tricolorii” l-au început destul de bine, chiar dacă s-a pierdut în faţa ţării gazdă – Franţa. Însă, jocul bun şi faptul că ai noştri şi-au creeat ocazii ne-a dat încredere pentru următoarele confruntări, de unde speram la victorii şi la puncte, care să ne apropie de optimi.
 
A urmat meciul cu Elveţia, în care am condus în prima repriză, dar am cedat iniţativa din actul secund, când elveţienii ne-au egalat şi a trebuit să ne mulţumim cu punct.
 
Calificarea era în joc, dar pentru asta aveam nevoie de o victorie ca de aer în meciul cu Albania. Duminică seara, la Lyon, România a obţinut un rezultat ruşinos din istoria fotbalului românesc, după ce selecţionata ţării noastre a pierdut cu Albania, după 68 de ani.
 
Ajunşi în faţa meciului decisiv, ”tricolorii” nu au putut conta pe Răzvan Raţ şi Mihai Pintilii, accidentati, astfel ca în echipa de start şi-au găsit loc Măţel şi Prepeliţă. Nu a fost însa loc pentru Sânmărtean, care a fost introdus abia la pauză.
 
România a dominat startul meciului, când a avut şi două şanse de gol prin şuturile de la distanţă trimise de Bogdan Stancu si Denis Alibec.
 
Şi cam atât, deoarece nu am mai reuşit să ţinem ritmul, iar Albania a devenit tot mai curajoasă, odată cu trecerea timpului. 
 
Prima ocazie de gol a albanezilor a venit în minutul 23, când pe un contraatac, Lenjani a trimis incredibil peste poartă, deşi se afla într-o poziţie ideală de a marca.
 
România a continuat să fie dezorganizată în defensivă, iar Albania a reuşit să deschidă scorul, cu două minute înainte de pauză, după ce Chiricheş a greşit la marcaj, iar Tătăruşanu a ieşit aiurea din poartă, lucru de care a profitat Sadiku, care a înscris cu o lovitură de cap.
 
În repriza secundă, Iordănescu l-a aruncat în luptă şi pe Sânmărtean, iar odată cu intrarea sa, jocul ofesniv s-a inviorat, dar din păcate, ”tricolorii” nu au reuşit să marcheze. 
 
Am fost opriţi dintr-o fază pe care scria gol pentru un ofsaid inexistent, iar în minutul 76, Florin Andone a izbit transversala.
 
S-a terminat însa 1 – 0 pentru Albania, iar România este eliminată de la EURO 2016 cu un singur punct acumulat în faza grupelor. În cealaltă partida din grupă, Franţa şi Elveţia au remizat, 0 – 0.
 

Anghel Iordănescu – selecţionerul României: ”Pentru noi a fost o performanţă că am fost prezenţi la Campionatul European”
 
 
"Chiar nu ne reproşăm nimic. Regretăm rezultatul, dar nu e o seară aşa neagră cum o vedeţi dumneavoastră. Înfrângerea a venit de la echipa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente când echipa noastră a fost la cârma jocului. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, într-un moment în care jocul era în favoarea noastră. În repriza a doua am încercat să revenim în joc, am împins jocul mult, dar din păcate nu am reuşită să marcăm. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri, şi-au dorit, au alergat, au încercat să controleze jocul, dar ăsta este fotbalul. Echipa noastră în repriza a doua a fost prezentă în joc, dar ne-a lipsit finalizarea. Au fost şi oportunităţi. Ocazii clare nu am avut, dar dacă aveam «feeling» la finalizare poate puteam să marcăm. Nu am ce să le reproşez jucătorilor.  Nu ne cade bine o înfrângere din faţa Albaniei, dar nu mai consideraţi Albania de pe vremea lui Dobrin sau Dumitrache. Albania a progresat enorm de mult. Dacă vreţi să fim realişti trebuie să înţelegem că pentru noi a fost o performanţă că am ajuns aici"
 
 

Rezultatele din ultima etapă:
 
România – Albania 0 – 1
Franţa – Elveţia 0 – 0
 
Clasamentul grupei A:
 
1. Franţa 7p
2. Elveţia 5p
3. Albania 3p
4. România 1p
 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. gol

    20 June 2016 at 10:41

    DEMISIA,DEMISIA BURLEANULE CU TOATE GASCA TA LASA FOTBALUL SI MERGETI LA SAPA

  2. da

    20 June 2016 at 16:24

    sa mearga morar al nostru maneger la echipa nationala…atunci vom avea sanse si mai si..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE