Connect with us

DIVERSE

România a obţinut primul punct la Campionatul European. REZULTATELE şi CLASAMENTUL în GRUPA A

În al doilea meci din grupă,”tricolorii” au remizat cu Elveţia, dar rămân cu şanse la calificarea în optimi

 
 
Jocul bun făcut de naţionala ţării noastre în meciul de deschidere cu Franţa le-a dat încredere ”tricolorilor” pentru meciul cu Elveţia, în care elevii lui Anghel Iordănescu au atacat prima victorie la turneul final.
 
Începutul de meci a fost destul de dificil pentru România, iar eleveţienii au îneput să se instaleze în jumătatea de teren adversă, astfel că au apărut şi primele ocazii prin Seferovici, în minutul 9 şi 16.
 
În minutul 19, ”tricolorii” au obţinut o lovitură de pedeapsă prin Chipciu, cel care a fost tras în careu de către Lichsteiner, iar Bogdan Stancu şi-a asumat responsabilitatea şi a marcat de la punctul cu var al doilea gol al României la Campionatul European.
 
S-a făcut 1 – 0, iar din acel moment, “tricolorii” au căpătat mai mult curaj, iar în minutul 28, au ratat şansa de a se desprinde, după ce Săpunare a trimis în bara laterală.
 
La pauză, selecţionerul a fost nevoită să facă prima schimbare, după ce Pintili s-a accidentat, iar locul său a fost luat de Ovidiu Hoban.
 
Automat, siguranţa în defensivă a slăbit, iar elveţienii au dominat tot mai vizibil, iar la 10 minute după reluare, Mehmedi a scăpat din marcajul lui Chipiciu, a şutat puternic din careu, fără şanse pentru Tătăruşanu şi s-a făcut 1 – 1.
 
Parcă ai noştri s-au mulţumit cu egalul şi jocul în ultima jumătate de oră a fost unul bazat pe defensivă. Elveţia a fost echipa care a dominat finalul de meci şi a mai pus în pericol poarta adversă, dar fluierul final a adus un rezultat de egalitate, care a însemant primul punct la turneul final pentru România.
 
 
Victoria cu Albania, singura soluţie pentru calificare
 
 
Egalul obţinut cu Elveţia nu ne mulţumeşte, dar acest punct se poate dovedi decisiv pentru ca România să îşi continue aventura la Campionatul European. Pentru accedera în optimi e nevoie însă de o victorie cu Albania, duminică seara, la Lyon, în ultimul meci din grupă. 
 
Dacă s-ar întâmpla aşa, am contabiliza patru puncte, iar dacă Franţa câştigă şi jocul cu Elveţia, “tricolorii” pot prinde chiar locul doi. Oricum, cu o victorie în faţa Albaniei n-am putea rata unul dintre cele mai bune patru locuri trei, care ne-ar menţine în competiţie. 
 
Şi cu un egal am mai avea speranţe de doi bani, dar România va trebui să stea la mâna rezultatelor din celelalte grupe.  Fără discuţie, o eventuală înfrângerea cu Albania ne trimite acasă.
 
Revenind la celelalte rezultate de la Euro, să spunem că Franţa s-a chinuit cu Albania, pe care a învins-o cu 2 – 0, însă ambele goluri le-a marcat în prelungiri.
 
În Grupa B s-a produs o surpriză, iar Slovacia a câştigat cu Rusia şi a luat o obţinue seriosă de calificare în optimi.
 
Ieri, în Grupa B s-a mai jucat meciul dintre Anglia şi Å¢ara Galilor, în timp ce în Grupa C au avut loc confruntările dintre Germania – Polonia şi Ucraina – Irlanda de Nord.
 

Rezultatele etapei a II-a din Grupa A:
 
România – Elveţia 1-1
Au marcat: Stancu 20 -pen, respectiv Mehmedi 57
 
Franţa – Albania 2 – 0 (0 – 0)
Au marcat: Griezmann 90 şi Payet 90+5
 
 
 
Clasament:
 
1 Franţa 2 2 0 0   4 – 1 6
2 Elveţia 2 1 1 0   2 – 1 4
3 România 2 0 1 1   2 – 3 1
4 Albania 2 0 0 1   0 – 3 0
 
 
 
 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE