Connect with us

ATLETISM

Aur, argint şi bronz la Naţionalele Şcolare pentru atleţii sălăjeni


Claudiu Meleg, Robert Parge şi Raul Crecan au urcat pe podium la juniori I. Pentru primul, “aurul” de acum de la 5.000m vine după alte două titluri naţionale realizate în ultimul an, unul la cros şi unul la semimaraton!


La finalul săptămânii trecute a avut loc etapa finală a Campionatului Naţional Şcolar de atletism, competiţie destinată juniorilor 1, la Stadionul “Iolanda Balas Soter” din Bucureşti. Din Sălaj, au participat opt atleţi de la Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău şi patru sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Zalău.

 

Cel mai bun rezultat al delegaţiei sălăjene a fost obţinut de Claudiu Meleg, de la Liceul Sportiv "Avram Iancu" Zalău.  Atletul antrenat de prof. Teodor Bidian a obţinut locul I la cursa de 5.000 de metri, cu timpul de 15 minute, 52 secunde şi 88 de sutimi.

Tânărul de 18 ani ne-a declarat la finalul campionatului: “Sincer nu mă aşteptam la această reuşită, dar cu perseverenţă am reuşit să mă clasez pe prima treaptă a podiumului. În ceea ce priveşte cursa, pot să spun că m-am simţit foarte bine, iar cu ajutorul domnului profesor Teodor Bidian, care m-a susţinut pe  tot parcursul competiţiei, am ieşit învingător”.

Claudiu Meleg a mai obţinut două medalii în urmă cu două săptămâni, la Semimaraton.  Acesta, alături de Luca Gruia şi Cătălin Marian au  format o echipă invincibilă, care a reuşit să cucerească locul întâi la juniori şi locul doi la tineret.

 Tot la cursa de 5.000 m au mai participat: Andrei Oneş de la CSS, antrenor Nelian Ianchiş, care a terminat în 16.55.51, ocupând poziţia a şaptea şi Constantin Cristescu de la LPS, obţinând locul 13 în clasament cu 18.59.02. Şi Cătălin Marian şi Raul Berbenţi, ambii de la  Liceul Sportiv "Avram Iancu", s-au înscris la această probă, însă au abandonat. Un alt rezultat foarte bun a făcut Robert Parge, care a terminat cursa de 400 m în 48 de sunde şi 73 de sutimi.

 

Atletul legitimat la CSS Zalău şi antrenat de prof. Nelian Ianchiş s-a clasat pe locul II, cucerind medalia de argint. La proba de greutate, elevul pregătit de Monel Sabou a aruncat 10,64m, ocupând locul 13. În cursa de 3.000 m, campionul de la 5.000 metri se clasează doar pe poziţia a şasea cu 9.13.61.Tot la această probă, Andrei Oneş (CSS) se poziţionează pe 17, iar Raul Berbenţi (LPS) pe 21.

 

Alţi doi atleţi de la LPS au abandonat: Cătălin Marian şi Constantin Cristescu. La această probă, la categoria fete, sportiva de la LPS Gabriela  Pop a abandonat. Cursa de 1.500 m a fost destul de reuşită pentru Raul Crecan de la CSS Zalău, antrenor Nelian Ianchiş, care a terminat pe locul 4.

 

Locul 37 la această probă a fost ocupat de Cristian Cristea, 4.36.73, de la Liceul Sportiv "Avram Iancu" Zalău. La 100 m plat, Sarkany Rachel de la LPS se clasează pe poziţia a opta. În proba de 200 m, masculin, Robert Parge ocupă locul 12, iar la fete,  Sarkany Rachel, locul 22. În cadrul cursei de 800 de metri, Raul Crecan ocupă cea de-a treia treaptă a podiumului, în timp ce Cristian Cristea  doar locul 45.

 

Înainte de competiţie, unul dintre antrenorii de la CSS Zalău, Nelian Ianchiş, a declarat: “Obiectivul nostru este să aducem acasă măcar o medalie. Oricare dintre ei s-ar putea întoarce cu rezultate foarte bune”. Se pare că atleţii Robert Parge şi Raul Crecan nu şi-au dezamăgit antrenorul, amândoi ocupând podiumul.    

 Aşadar, la Campionatul Naţional Şcolar de atletism, destinat juniorilor 1, trei dintre reprezentanţii Sălajului s-au întors acasă cu o medalie de aur, una de argint şi una de bronz. 

 

Sursă foto: CB Photo

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM