Connect with us

ALTE SPORTURI

Echipa de oină din Dragu, printre cele mai importante din România. GALERIE FOTO


Elevii antrenaţi de Cosmin Ardelean au reuşit să se claseze pe un onorant loc cinci în cadrul finalei Olimpiadei Gimnaziilor


 
În perioada 19-22 mai, la Constanţa s-a desfăşurat Olimpiada Gimnaziilor, etapa naţionala la Oină. În cadrul acestei competiţii elevii din Dragu s-au calificat în urma fazei zonale organizate în luna aprilie tocmai la ei acasă.
 
La Complexul Sportiv Cleopatra, pe Stadionul de Rugby de pe “Badea Cârţan” şi pe Stadionul de Rugby "Tomitanii" din Constanţa, opt echipe s-au întrecut şi au luptat pentru obţinerea unui rezultat cât mai bun. Alături de sălăjeni, în competiţie au mai intrat Şcoala Gimnazială Tichileşti – Brăila, Şcoala Gimnazială Galicea Mare – Dolj, Şcoala Gimnazială "Lazăr Tampa"Arad, Şcoala Gimnazială Gheraeşti – Neamţ, Şcoala Gimnazială, Nr.1 Ulmu – Călăraşi, Şcoala Gimnazială" Ion Visoiu" – Ilfov şi Şcoala Gimnazială "Matei Basarab" – Sibiu.
 
Înainte de începerea concursului, oficialii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au înmânat sportivilor premii care au constat într-un trening, o pereche de adidaşi , două tricouri, un şort şi mingi de oină. Şi oficialii Federaţiei Române de Oină au oferit echipelor participante mingi şi bastoane de oină.
 
Marea câştigătoare a finalei a fost Şcoala Gimnazială Gherăeşti Neamţ, urmată de către Şcoala Gimnaziala Galicea Mare din Dolj şi de către Scoala Gimnazială “Matei Basarab” Sibiu .
Echipa formată din elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Dragu s-a situat pe locul cinci la egalitate de puncte cu elevii din şcolile din Ilfov şi Arad.
 
Legat de desfăşurarea evenimentului din Constanţa şi despre rezultatul obţinut de către elevii săi, profesorul Cosmin Ardelean a declarat: “Competiţia a fost una puternică, care a aliniat la start echipe foarte bine pregătite arătând un înalt nivel tehnic şi tactic. Clasarea în primele opt echipe din România, respectiv locul cinci reprezintă o performanţă cu atât mai mult cu cât baza de selecţie cât şi media de vârstă a elevilor este una scazută. Doresc să îi felicit şi totodată să le mulţumesc elevilor mei pentru această performanţă şi dăruirea de care au dat dovadă. Sperăm ca în viitor să rămânem acolo sus şi  să obţinem rezultate cât mai notabile . Totodată doresc să mulţumesc colegilor profesori de la Şcoala din Dragu şi tutror celor care au fost alături de noi în acest parcurs“.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI